En Sıcak Konular

TERİM: KARAKTERİMİZİ GÖSTERMENİN TAM ZAMANIDIR

14 Ekim 2008 21:25 tsi
TERİM: KARAKTERİMİZİ GÖSTERMENİN TAM ZAMANIDIR Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, hiç pes etmeyen, en zor anlarda yeteneklerini ortaya koyan müthiş bir ekip haline geldiklerini belirterek, ''Karakterimizi göstermenin tam zamanıdır'' dedi.

TALLİN - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, hiç pes etmeyen, en zor anlarda yeteneklerini ortaya koyan müthiş bir ekip haline geldiklerini belirterek, ''Karakterimizi göstermenin tam zamanıdır'' dedi.
     Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın yarın Estonya ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup maçı öncesi gerçekleştirdiği son çalışmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, kolay maç diye bir şeyin olmadığını söyledi. Alınacak her maçın öneminin büyük olduğunu vurgulayan Terim, sevindirici olanın sürpriz sonuçlarla değil, alınan skorlarla anılan bir Türkiye'ye gidilmesi olduğunu belirtti.
     Terim, 4 maç sonunda ulaşılacak 10 puanın kendilerini grupta en kötü 2. yapacağını kaydetti.
     Milli takımlar teknik direktörü Terim, yarınki maçta oyun anlayışında bir değişiklik olmayacağını ifade etti.
     Fatih Terim, sözleşmesinin uzatılıp uzatılmaya yönündeki haberlerle ilgili olarak da ''Benim dışımda gelişen spekülasyonlar için bir şey yapamam. Kimsenin de ağzı torba değil ki büzesin'' diye konuştu.

KARŞIMIZDA AGRESİF BİR TAKIM BULACAĞIZ

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılarında agresif bir takım bulacaklarını belirterek, ''Muhakkak ki favori olan biziz ama ciddi olmayan hiç bir maç yoktur'' dedi.
     Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın, yarın Estonya ile yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup 4. maçı öncesi maçın oynanacağı A Le Coq Arena'da gerçekleştirdiği son çalışmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, dün gece Tallin'e geldiklerinde 11 ay önce buradaki kamplarını anımsadığını söyledi. Burada yaptıkları çalışma sonrası Norveç'i geçerek Avrupa Şampiyonası'na katıldıklarını anımsatan Terim, ''Güçlü bir futbol ülkesi olduğumuzu biliyordum. Elimizde yetenekli oyuncular olduğunun bilincindeydim. Kimse gruptan çıkacağımıza inanmıyordu ama birbirimize kenetlenerek çıktık. Hiç pes etmeyen, en zor anlarda yeteneklerini ortaya koyan müthiş bir ekip haline geldik'' diye konuştu.
     Estonya maçına ilişkin bir soru üzerine Terim, her maçın kendine göre zorluğu olduğunu, ancak bu maçın zor geçmeyeceğini ümit ettiğini söyledi. Estonya'nın sahasında ciddi bir rakip olduğunu düşündüğünü kaydeden Terim, şöyle devam etti:
     ''Zirveye tırmanmak için yetenek, zirvede kalmak için karakter gerekir diye bir söz var. Şimdi bizim karakterimizi gösterme zamanı. Eğer Bosna maçındaki oyunu sahaya koyarlarsa sanıyorum aynısını tekrarlayabiliriz. Puanımızı 10'a çıkarabiliriz. Rakibimiz henüz grup maçlarında puan almamış olabilir. İki gol atıp 13 gol yemiş olabilir. Ama şunu unutmamalıyız, Belçika maçında 75. dakikaya kadar oyun berabereydi, İspanya maçında da Estonya'nın 5 tane net pozisyonu var. O yüzden demin de söylediğim gibi, bizim karakterimizi gösterme zamanımızdır.''
     Terim, sakat futbolcuların çokluğunun anımsatılması üzerine, alınacak her galibiyetin öneminin büyük olduğunu kaydederek, "Tarih sakatları yazmaz" dedi.
     Terim, 4 maçta ulaşılacak 10 puanın önemli olduğunu, bu puanın kendilerini grupta en kötü ikinci yapacağını söyledi.
     Terim, görev süresinin uzatılması ile ilgili bir soru üzerine, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in gerekli açıklamaları yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
     ''Bu konuları tekrar tekrar konuşmanın anlamı yok. Ben burada işimin başındayım. Aylar önce bir söz verdim, sözümü de tutmaya devam ediyorum. Büyük kulüplerde işler biraz kötü gidince bu tür spekülasyonlar olabilir. Dünyada da böyledir, Avrupa'da da böyledir. Arayışlar başlar, ortaya pek çok isim atılır. Ben de bu tip söylentileri duyuyorum. Şu an gündemimizde tek maç var. O da Estonya. Benim dışımda gelişen spekülasyon için bir şey yapamam. Kimsenin de ağzı torba değil ki büzesin. Şimdi maç öncesinde bunları konuşmayalım rica ediyorum. İşimize bakalım.''
     Fatih Terim, yarınki maçta oyun felsefelerinde bir değişiklik olmayacağını, milli takımdaki amaçlarının beceriyi disipline edebilmek olduğunu anlattı.
     Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, Estonya'nın Bosna-Hersek'e 7-0 yenildiğinin anımsatılması üzerine, ''Karşımızda agresif bir takım bulacağız. Muhakkak ki becerili, muhakkak ki favoriyiz. Ona itiraz yok ama bunu ancak sahadaki eylemlerinizle, yani dışarıdaki söylemlerinizle değil sahadaki eylemlerinizle ispat edebilirsiniz. O yüzden söylemle eylemi karıştırmayalım. Ciddi olmayan hiç bir maç yoktur'' dedi.
     Terim, oynadığı oyundan zevk alan, zevk veren bir takım hedeflediğini sözlerine ekledi.



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,360 µs