En Sıcak Konular

BAYKAL: BAŞBAKAN CEVAP MI VERMİYOR, CEVAP VEREMİYOR MU

14 Ekim 2008 16:17 tsi
BAYKAL: BAŞBAKAN CEVAP MI VERMİYOR, CEVAP VEREMİYOR MU CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Baykal'a cevap vermeyeceğim. Onu ademe mahkum ettik" sözlerini, "Başbakan, cevap mı vermiyor, cevap mı veremiyor, yoksa kaçıyor mu? Kaçan, suçlu kedidir" diye yanıtladı.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Baykal'a cevap vermeyeceğim. Onu ademe mahkum ettik" sözlerini, "Başbakan, cevap mı vermiyor, cevap mı veremiyor, yoksa kaçıyor mu? Kaçan, suçlu kedidir" diye yanıtladı.
     Baykal, partisinin TBMM grubundaki konuşmasında, "yolsuzluk konusunun, dramatik bir şekilde ortaya çıktığını, Erdoğan ve arkadaşlarının, yolsuzluk konusunu gündemden çıkarma gayretinde olduğunu" savundu.
     Başbakan Erdoğan'a, "televizyonda tartışalım" çağrısında bulunduğunu, ancak buna olumlu yanıt alamadığını bildiren Baykal, daha sonra dokunulmazlıklarının kaldırılması önerisine de "hayır" yanıtı geldiğini söyledi.
     Baykal, "Eğer Başbakanın dokunulmazlığını kaldırmaya cesaret edemiyorsanız, benim dokunulmazlığımı kaldırın" teklifinde de bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
     "Dokunulmazlık nasıl kaldırılırmış, mahkemede nasıl hesap verilirmiş bir gösterivereyim. Ancak buna da 'hayır' dediler. 'Sen milletvekili dokunulmazlığını kaldırmayı göze alıyorsan, bürokrasinin dokunulmazlığını kaldırma anlayışın varsa, teklifini getir onları da destekleyeceğiz' dedik. Kimin dokunulmazlığı kalksın dersen, kaldıralım. Ben, kendime dokunulmazlık istemiyorum. Başkası için dokunulmazlık istemeye mecbur değilim. Bize şantaj mı yapıyorsun, kiminkini kaldıracaksan getir destekliyoruz. Buna da cevap yok."
     Ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Baykal, "Erdoğan'ın kriz korkusu, kaygısı, telaşında olduğunu" savundu. Hükümetin bir süre önce gerçekleştirdiği belediyelerle ilgili düzenlemeye de değinen Baykal'ın grup konuşmasında öne çıkan bazı görüşleri şöyle:
     - Hizmetin daima daha ileri gitmesi beklenirken belediye statüsüne ulaşmış merkezlerin belediye olmaktan çıkarılarak köy ya da mahalle konumuna indirgenmiş olması hiç bir şekilde kabul edilebilir değildir.
     - İçişleri Bakanlığının ilgili masasında AKP'li bir takım siyasetçilerle bürokratlar kafa kafaya vermişler ellerinde seçim istatistikleri, ellerinde belediye kararları, ellerinde içişleri bakanlığının verileri nereyi nasıl budayalım, onun hesabını yapıyorlar.
     - Birilerinin gözü hep ankara dışında ve geçmiştedir. Ellerine geçen her fırsatta ankara'yı istanbul'a taşımaya ve Türkiye'yi dönüştürmeye, Türkiye'deki o büyük kazanımları ortadan kaldırmaya yönelik özlemlerini yansıtmaktadırlar.
     - Demokrasi, terörle mücadele zafiyetinin maskelenmesine yardımcı olacak bir bahane değildir.
     - Başbakanın demokrasi duyarlılığı, terör söz konusu olduğunda ortaya çıkıyor.
     - PKK'yı, terör örgütü olarak ilan etmedikçe, bugünkü uygulamalarını görmemezlikten gelerek, Irakla ilişkilerimizi daha ileri noktalara taşımamız, bir oyuna alet olmamız sonucunu doğurabilir. Çok dikkatli olmak gerekir.
     - Eğer biz 'Ya aldırmayın. PKK burada olsun. Ben de sizinle dost olacağım. sen de bunu idare et' tavrını kabul eder, bunu görmemezlikten gelir, Irakla ilişkilerimizi bu zeminde eliştirmeyi içimize sindirirsek, önümüzdeki dönemde nice Dağlıcalar, Aktütünler ile karşı karşıya kalırız.

Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,578 µs