En Sıcak Konular

ERGÜN: BAHÇELİ SÖZLERİMİ ÇARPITTI

14 Ekim 2008 18:29 tsi
ERGÜN: BAHÇELİ SÖZLERİMİ ÇARPITTI AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ''Ne yazık ki sözlerimiz Sayın Bahçeli tarafından çarpıtılarak bugün gündeme getirilmiştir'' dedi.

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ''Ne yazık ki sözlerimiz Sayın Bahçeli tarafından çarpıtılarak bugün gündeme getirilmiştir. Bu çarpıtma son derece üzücü bir tabloyu ortaya koymuştur. Açıklamayla ve ortaya konulan tutumla bir anlamda terör örgütünün oyununa gelinmiştir'' dedi.
     Ergün, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin,partisinin bugünkü TBMM grup toplantısında, kendisine ve partisine yönelik sözlerine cevap verdi.
     AK Parti sözcüleri olarak bugüne kadar parti liderlerini, partileri ve politikalarını eleştirirken, onların partilerine yönelik eleştirilerini cevaplarken hiçbir zaman nezaketsiz, saygısız, kaba ve yaralayıcı sözler söylemediklerini ifade eden Ergün, ''Buna en üst düzeyde dikkat ettik, bundan sonra da dikkat edeceğiz. Çünkü, o siyasi partilere ve liderlerine oy veren vatandaşlarımıza, sevenlerine bizim saygımız ve hürmetimiz bunu gerektirmektedir'' diye konuştu.
     Ergün, muhalefet partilerinin bazen liderleri bazen de sözcülerinin aynı hassasiyeti göstermediğini öne sürerek, ''Üslup bozuluyor, seviye gün geçtikçe düşüyor. Bunun bir örneğini de bugün Sayın Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasını yaparken ortaya koyduğu yaklaşımlarda ve üslupta çok yakından gördük ve gerçekten üzüldük'' dedi. Nihat Ergün, Bahçeli'nin konuşmasının, ''bir parti liderinin kullanmaması gereken üslup ve yaklaşımlarla dolu olduğunu'' ifade etti.
     Ergün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamayla ve ortaya koyduğu tutumla ''bir anlamda terör örgütünün oyununa gelindiğini'' söyledi.

HİÇ KİMSE KENDİ SİYASİ TEMBELLİĞİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞMAMALI

     AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ''Sivas'ı ve Gavurdağı'nı, ötesine gidilmesi gereken iki mekan'' olarak ifade etmesinin, çarpıtıldığını öne sürerek, ''Terör örgütünün elinde Sivas'ı ve Gavurdağı'nı, sınır sayan sözde haritaların olduğundan söz ediliyor. Eğer bu sözde haritalar varsa ve Sayın Bahçeli de bu haritaların farkındaysa yapılması gereken şey; bu harita müsveddelerini yırtıp atmaktır'' dedi.
     Ergün, şunları söyledi: "Bizim Gavurdağı ifadesinden muradımız, Sayın Bahçeli'nin Gavurdağlı olmakla övünmesidir. 22 Temmuz seçimlerinde Erzurum Meydanında siyasetine çok büyük zarar veren ve herkes tarafından kınanan bir davranışı oldu. Meydana bir yağlı ip atılması olayı vardı. Bu yağlı ip atılması olayını Osmaniye mitinginde başka bir çakışla bertaraf etmeye çalışmıştır. Sayın Başbakanımıza, izlediği politikalarına biraz da meydan okuyan, Osmaniye'deki hemşehrilerinin coşkusundan da istifade ederek meydan okuyan bir tavırla 'sen Kasımpaşalıysan ben de Gavurdağlıyım' demiştir. Gavurdağlı olmak Sayın Bahçeli için çok önemli bir şeydir. Sayın Bahçeli'nin köyü Gavurdağı'ndadır. Şimdiki adı Nurdağı'dır. Ama Gavurdağlı olmak Sayın Bahçeli için Kasımpaşalı olmakla eş anlama gelmektedir. Yalnız Bizim Sayın Bahçeli'yi davetimiz, Gavurdağı'ndan öteye geçmektir, köyünden öteye gidip siyaset yapmasını istemektir. Köyüne kadar gidip Ankara'ya dönmek siyaset değildir.''
     Bahçeli'nin ''beni ve partililerimi ısrarla ve her fırsatta bir vatan coğrafyasına davetten neyi ummaktasınız? Hangi tertipleri tezgahlamaktasınız?'' sözlerini hatırlatan Ergün, şöyle devam etti:
     ''Hiçbir tertibi tezgahlamıyoruz. Askerimizin, öğretmenizin, mühendisimizin, doktorumuzun, memurumuzun gittiği, kiminin hizmet yaptığı, kiminin şehit olduğu yere sizin de gidip siyaset yapmanızı istiyoruz. Türkiye'nin terörle mücadelesine siyaset yoluyla toplumu Türkiye'nin normal siyasetine döndürme mücadelesinde katkı vermenizi istiyoruz. Başka bir talebimiz yok.
     '40. yılına girecek bir siyasi hareket olarak, nerelere gidip kiminle kucaklaşacağımızı siz mi tayin edeceksiniz... (Bahçeli'nin sözleri)' Biz tayin etmiyoruz. Biz, sizden siyaset yoluyla Türkiye'nin terörle mücadelesine katkı vermenizi istiyoruz.
     Hiç kimse kendi siyasi tembelliğini, bizim sözlerimizi çarpıtarak örtemeye çalışmamalıdır. Bir parti liderine de bu yakışmamıştır. Biz ayağı yere basan sözler söylüyoruz. Ne söylediğimizin bilincindeyiz, farkındayız. Sizden de isteğimiz şey, ayağı yere basan siyaset yapmanızdır. Bir parti liderine bu yaklaşım ve üslup yakışmamıştır."



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,306 µs