En Sıcak Konular

ERDOĞAN:''BAHÇELİ'Yİ MUHATAP ALMIYORUM''

14 Ekim 2008 17:00 tsi
ERDOĞAN:''BAHÇELİ'Yİ MUHATAP ALMIYORUM'' Başbakan Erdoğan,Bahçeli'nin,grup toplantısında AKP'ye yönelik eleştirilerine, "Gerekli cevabı arkadaşlarım verecekler... Muhatap almıyorum" dedi.

ANKARA -AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bugün grup toplantısında AK Parti'ye yönelik eleştirilerine, "Gerekli cevabı arkadaşlarım verecekler... Muhatap almıyorum" dedi.

"Demokrasiden geri adım atmayacağız"

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Partisinin grup toplantısında, Büyük Selçuklu'da, Osmanlı'da bir ve beraber olduklarını hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nde de bir ve beraberiz. Allah'ın izniyle sonsuza kadar da bir ve beraber olacağız" diye konuştu.
     Erdoğan,toplantıda şunları söyledi:
     "... Başkaları farklı söylemlerle konuşabilir. Farklı ideolojik gelenekten gelenler, 70 milyona birden seslenebilecek kapasiteye sahip olmayabilir. Bizim sözlerimiz ise Türkiye'nin 81 şehrinde halkımızın yüreğine dokunur. Diyarbakır da bizi doğru anlar, Adapazarı da. Van da bizi doğru anlar Erzincan da... Bizim adımız gibi inandığımız tarih ve medeniyet anlayışı ortak gelecek idealimizin temelidir. Millet olmak ve etnik aidiyeti aşan tarih ve ideal birlikteliği ile alakalı bir vasıftır. Bu topraklardaki tarihini tecrübe, burada yaşayan insanları milletleştirmiş, medeniyet inşa eden bir toplumun üyelerine dönüştürmüştür.
     Dolayısıyla, bugün yer yer dolaşıma giren ve bu milletin üyeleri arasındaki kardeşliği gözardı eden söylemlere, dile, prim vermemeliyiz. Medeni bir milletin üyeleri olarak toplumsal meselelerimizi, yine medeni bir dille konuşabilmeliyiz."
     Etki alanı ve boyutları küçük de olsa bu düşmanlık dilinin mahkum edilmesi gerektiğini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Şiddetin dilini, öfkenin dilini tedbit etmeliyiz. Zira ayrıştırıcı bir dille hiçbir meselemizi hal yoluna koymamız mümkün değildir. Meselelerimizi çözecek olan, bu milletin tabiatında, gündelik olan kadim medeniyetimizden neşet eden kardeşlik dilidir. Farklılıklarımız bir ayrışma vesilesi değil, bir zenginlik vesilesidir.
     Üzülerek ifade ediyorum ki, son dönemde bir iki yerleşim birimimizde yaşanan lokal gerilimlerin kaynağında bu düşmanlık dilinin ip uçları gözlenmiştir. Bu millet, kardeşliği yücelten, komşuluğu neredeyse mukaddesleştiren bir medeniyetin sahibidir. Ancak arızi de olsa bu tür müessif hadiselerin ortaya çıkışında terörle birlikte kendisine yer bulan çatışma ve düşmanlık dilinin izlerini taşımaktadır.
Şunu hepimiz bilmeliyiz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle mücadelesi daha da kuvvetlenerek inşallah başarıya ulaşacaktır. İç barışın, kardeşliğin, demokratik hakların, hukukun zedelendiği bir ortam sadece terörün işine yarar. Dolayısıyla yapmamız gereken şey; terör karşısında aklıselimle hareket etmek, kardeşliğimizi en üst seviyede vurgulayan bir dille meselelerimizi konuşmaktır.
     Açık söylüyorum; Hukuktan vazgeçmeyeceğiz, demokrasiden bir tek geri adım atmayacağız."

"Bahçeli'yi muhatap almıyorum"'

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, bugün grup toplantısında AK Parti'ye yönelik eleştirilerine, "Gerekli cevabı arkadaşlarım verecekler... Muhatap almıyorum" dedi.
     Erdoğan, TBMM'de AK Parti grup toplantısından ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Başbakan Erdoğan, "MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, sizlere (AK Parti'ye) yönelik eleştirileri oldu?" sorusuna, "Onunla ilgili arkadaşlarım gerekli cevabı verecekler... Muhatap almıyorum" yanıtını verdi.

 



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,929 µs