En Sıcak Konular

14 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

14 Ekim 2008 10:11 tsi
14 EKİM 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Türkiye'de bugün rutin gündem şu şekilde oluşacak.

1- Terörle Mücadele Zirve Toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.
    
    
     2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya'ya gidecek.
     - Gül, Almanya'ya hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.
     - Frankfurt Belediye Başkanlığını ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Nobel ödüllü Yazar Orhan Pamuk ile Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışını yapacak, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının seslendireceği ''Yunus Emre Oratoryosu''nu dinleyecek.
    
     3- AK Parti, CHP, MHP ve DTP Grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Çin Kızılhaç Başkanı, Çin Halk Meclisi eski Başkanı Peiyung Peng ve Türk Kızılayı heyetini Divan Salonu'nda kabul edecek.
     - Toptan, kurulmasını istediği uzlaşma komisyonları ile ilgili olarak da AK Parti, MHP ve DTP Grup Başkanvekilleri ile bir araya gelecek.
    
     5- Fransız Senatosu heyetinin Ankara temasları.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Almanya ziyareti öncesinde Fransız Senatosu Dışişleri Savunma ve Silahlı Kuvvetler Komisyonu Başkanı Josselin de ohan ve beraberindeki heyeti Dışişleri Konutu'nda kabul edecek.
     - Heyet, TBMM Başkanı Toptan ve Başbakan Erdoğan tarafından da ayrı ayrı kabul edilecek.
    
     6- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, New York'ta BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği seçimleri öncesinde bölgesel gruplara üye ülkelerin daimi temsilcileriyle toplantılarına devam edecek.
    
     7- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, New York'ta uluslararası yatırımcılarla bir araya gelecek.
    
     8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mersin Lojistik ve Transport Fuarı'nın açılışını yapacak.
     - Bakan Tüzmen, Ahilik Haftası dolayısıyla Mersin'de düzenlenen tören ile Dış Ticaret Lojistiği Konferansına da katılacak.
     - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mersin Tren Garı'nda incelemelerde bulunuyor.
    
     9- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Umman'a yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Sultan Kabus Üniversitesi ve Kültür Merkezinde incelemelerde bulunacak.
    
     10- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Kocatepe Camisi Konferans Salonu'nda, ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası''nın açılış törenine katılacak.
    
     11- Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Kayak Federasyonunun Ankara Türk Ocağı Caddesi'ndeki yeni hizmet binasının açılışını yapacak.
    
     12- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'da 5. Avrasya Nükleer Bilimler ve Uygulamaları Konferansına katılacak.
    
     13- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Niğde'de ''Patates Tarla Günü'' etkinliklerine katılarak, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü'nde, patates doku kültürü laboratuvarı açılışı ve patates ıslah çalışmalarını yerinde görecek.
    
     14- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ankara'da 2010 yılında İstanbul'da toplanacak ''5. Dünya Gençlik Kongresi''nin tanıtımına ilişkin basın toplantısı yapacak.
    
     15- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ankara'da ''İstihdam Paketi ve Sosyal Güvenlik Yasası'' ile yeni düzenlemeler konulu sempozyuma katılacak.
    
     16- Gabon Savunma Bakanı Ali Bongo Ondimba, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret edecek.
    
     17- Küresel finansal kriz...
     - Almanya, İngiltere, Fransa başta olmak üzere Avrupa ülkelerin bankalara sağladıkları 2 trilyon dolara yakın tutardaki garantiler ve diğer acil önlemlerin ardından piyasalardaki gelişmeler izleniyor.
    
     18- Hazine, 5 yıl (1715 gün) vadeli YTL cinsi, değişken kuponlu tahvil ihalesi yapacak.
    
     19- TBMM'den.
     - Genel Kurulda, küresel ısınmanın etkileri ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusundaki Meclis Araştırma Komisyonunun raporu görüşülecek.
     - Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, üniversitelerde öğrenci affını düzenleyen kanun tasarısı ele alınacak.
     - Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Denetim Standartları ve Kamu Gözetimi Kurumu Kanunu tasarısı görüşülecek.
    
     20- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Murat Akdeniz Trabzon'da Salih Uzun da İzmir'de basın toplantısı yapacak.
    
     21- ''Hava Yer Atış Yarışmaları'' ödül töreni, Ankara Akıncılar 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılacak.
    
     22- Toplantı... Açılış...Panel...
     - TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odasının düzenlediği, ''21. Yüzyılda Türkiye'nin Enerji Politikaları'' paneli, Ankara'da yapılacak.
     - Türk-Avrasya İş Konseyleri Genel Kurulu öncesi, İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tuğrul Erkin'in başkanlığında İstanbul'da toplantı yapılacak.
     - İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen ''Fırtınalı havalarda güvenli yatırım aracı: VOB'' konulu toplantı gerçekleştirilecek.
     - Edirne Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü ''Tek adımda yatırım Bürosu''
     törenle hizmete açılacak.
     - Uluslararası Denizcilik Eğitmenleri Birliği 16. Yıllık Konferansı İzmir'de yapılacak.
     - 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali sürüyor.
     - Sakarya Üniversitesinde bölge ülkeleri arasındaki siyasi, kültürel ve ekonomik ilişkilerin analiz edileceği ''Uluslararası Mavi Karadeniz Kongresi'' düzenlenecek.
    
     23- Demir çeliğin ''Çılgın Türkleri''...
     - OYAK'a bağlı Erdemir Grubu, bir dönem 20 milyon dolar zarar ettiği gerekçesiyle kapatılması tartışılan İSDEMİR'i ayağa kaldırdı.
     - İSDEMİR'de 3,5 milyar dolarlık yatırım yapan OYAK Grubuna bağlı ERDEMİR, büyük bir hızla dünya şirketi olma yolunda ilerliyor.
     - OYAK Grubu Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Coşkun Ulusoy:
     - ''Dünya krizinin derinleştiği şu günlerde OYAK, yaptığı yatırımlarla Türkiye'ye moral veriyor.''
    
     24- 17. Avrupa Ümitler futbol Şampiyonası play-off baraj rövanş maçında Türkiye deplasmanda Belarus ile karşılaşacak.
    
     25- Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'ta yarın Estonya ile deplasmanda karşılaşacak Türkiye, son hazırlıklarını maçın oynanacağı Le Cag Arena Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.
    
     26- Basketbolda Erkekler ''Eurocup'' birinci ön eleme turu ilk maçında Galatasaray, deplasmanda Litvanya'nın Bc Siguligi takımıyla karşılaşacak.
    
     27- Basketbolda Erkekler ''Eurochallenge'' Kupası 1. ön eleme turu ilk maçlarında Antalya Büyükşehir Belediye Bulgaristan'da BC Sportak Plevne takımıyla karşılaşırken, Bandırma Banvitspor da deplasmanda Romanya'nın CSU Atlassib Sibiu takımıyla mücadele edecek.
    
     28- 16. Yaşaltı (B) Genç Milli Futbol Takımı, İrlanda Cumhuriyeti ile ilk özel maçını Bolu'da yapacak.
    
     29- Hasan Doğan Ampute Futbol Turnuvası, Karagücü ile Gençlerbirliği takımları arasında Ankara 19 Mayıs Stadı Dış sahalarda yapılacak final maçıyla sona eriyor.
    
     30- Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde Polis Akademisi ve Koleji ile İzmir Büyükşehir Belediyesi takımları Ankara'da karşılaşacak.
    
     31- Galatasaraylı Sporcular Derneği tarafından organize edilen 6. Karadeniz Ülkeleri Veteran Oyunları'nın tanıtımı amacıyla, Mecidiyeköy'deki Galatasasaray Store'da basın toplantısı yapılacak.
    
     32- Türk Milli Futbol Takımı yarın 457. randevuda...
     - (A) Milliler, geride kalan maçlarda 160 galibiyet, 109 beraberlik, 187 yenilgi alırken, toplam 586 gol atıp, 700 gol yedi.
    
     33- Türkiye ile Estonya 4. kez karşılaşacak.
     - İki ülke (A) milli futbol takımları arasında geride kalan 3 maçtan 1'ini Türkiye kazandı, 2'si berabere sonuçlandı.
     - İki ülke milli takımları ilk kez resmi bir maçta karşı karşıya gelecek.
    
     34- Fatih Terim'in 81. milli maç heyecanı...
     - Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim yönetimindeki (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan 80 milli maçta 38 galibiyet, 23 beraberlik, 19 yenilgi alırken, toplam 118 gol atıp, 89 gol yedi.
     - Ay-yıldızlı ekip, Terim'in son döneminde yaptığı 25'i resmi, 21'i de özel toplam 46 maçtan 21'ini kazandı, 15'inde berabere kaldı, 10'unu ise yitirdi.
     - (A) Milli Futbol Takımı, Terim'in 2. döneminde Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde rakip sahalarda yaptığı 10 maçın 6'sını kazandı, 2'sini yitirdi, 2'sinde de berbere kaldı.
     - Deplasmandaki maçlarda toplam 16 gol atan milliler, kalesinde 10 gol gördü.
    
     35- Türk Milli Futbol Takımı galibiyete kilitlendi.
     - 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde yarınki maçta Estonya'ya puan kaptırmak istemeyen milliler, 5 günde 2 maçtan birden galip ayrılma
     konusunda yaşadığı başarısız grafiğe son vermek amacında.
     - Ay-yıldızlı ekip, 1998 yılından bu yana toplam 23 kez uygulanan, Dünya Kupası ile Avrupa Şampiyonası eleme grupları ve baraj müsabakalarında 5 gün içinde yapılan 2 milli maçı birden sadece 6 kez kazanabildi.
     - Milliler, 23 maçlık serinin 17'sinde, 2 maçtan birinde mutlaka
     fire verdi.
    
     36- (A) Milli Futbol Takımı tarihinden yapraklar...
     - Türkiye, 85 yıllık geçmişinde 2 kez Dünya Kupası, 3 kez de Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etti.
     - 2002 Dünya Kupası'nda üçüncü olan ay-yıldızlı ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda ise yarı final oynama başarısı gösterdi.
     - Milli takımda 17'si yabancı, toplam 41 teknik adam görev yaptı.
     - 2010 yılında Güney Afrika'da yapılacak 19. Dünya Kupası finalleri öncesi elemelerde mücadele eden Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde daha önce Dünya Kupası finallerinde 2 kez yer aldı.
     - 1950'deki finallere ''masraflı olacak'' gerekçesiyle katılmayan Türkiye, 1954'te ise Franco adlı İtalyan çocuğun çektiği kura sonucu finallere gitti.
    
     37- Türkiye, ikinci yarılarda açılıyor...
     - (A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerindeki ilk 3 maçında attığı 5 golünün tamamını maçların ikinci yarılarında filelere gönderdi.
    
     38- Beko Basketbol Ligi 43. yaşına giriyor...
     - Geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe Ülker'in ligde 3 şampiyonluğu bulunuyor.
     - Tarihinde ilk kez üst üste iki şampiyonluk yaşayan sarı-lacivertliler, yeni sezonda da şampiyon olursa Galatasaray'ın şampiyonluk sayısına ulaşacak.
     - Futbolun ''3 büyükler''inden Galatasaray 18, Beşiktaş ise tam 33 yıldır şampiyonluk yüzü göremedi.

Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,966 µs