En Sıcak Konular

KARAPARA AKLAMANIN YOLU AÇILIYOR

14 Ekim 2008 11:55 tsi
KARAPARA AKLAMANIN YOLU AÇILIYOR Yurt dışında parası olanlara, kaynağı ne olursa olsun bu paraları güvence kapsamında Türkiye'ye getirmeleri için 3 ay süre verilmesi planlanıyor.

ANKARA - Yurt dışında parası olanlara, bu paraları güvence kapsamında Türkiye'ye getirmeleri için 3 ay süre verilmesi planlanıyor. Paraların bildirimi sırasında da sembolik tutarda bir vergi alınacak.
     Küresel finansal krizle birlikte gündeme gelen "Yurt dışındaki paraların güvence verilerek Türkiye'ye getirilmesi"ne yönelik çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Ekonomi yönetiminin üzerinde çalıştığı kanun taslağının bu hafta içinde hükümetin önüne konulması bekleniyor.
     Taslağa göre, yurt dışında parası olanlar, kaynağı ne olursa olsun bu paraları güvence kapsamında yurda getirebilecek. Bu paraları banka ya da bavulla Türkiye'ye getirecekler için taslağa, "Düzenleme çerçevesinde Türkiye'ye getirilen paralar için herhangi bir inceleme ve araştırma yapılmayacağı"na dair hüküm de konulacak.
     Düzenlemede, paraların yurda getirilmesi için kişi ve kuruluşlara belirli bir süre verilecek. Ekonomi bürokratları, bu sürenin 3 ay olmasını öngörüyor.
     Bu durumda, Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 3 ay içinde yurda getirilecek paralar için hiçbir inceleme ve araştırma yapılmayacak. Bunların kaynağı sorulmayacak.

"AMAÇ GELİR DEĞİL, CARİ AÇIĞA KATKI"

     Düzenleme konusunda AA muhabirine bilgi veren bir ekonomi bürokratı, yeni düzenlemeyle yurt dışındaki paraların Türkiye'ye getirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
     ''Burada amaç zaten şu an ülkemizde bulunmayan, dolayısıyla bize hiçbir katkısı olmayan paraları ülkeye sokmak. Buradaki sembolik kesinti de kesinlikle gelir elde etme amacı gütmüyor. Yeni düzenleme ile biz, ciddi bir para girişi bekliyoruz. Bu da cari açığa büyük katkı sağlar. Düzenlemenin ana gayesi de, cari açığın aşağı çekilmesi.''



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,361 µs