En Sıcak Konular

ERDOĞAN: KRİZİN ETKİSİ ASGARİ OLACAK

13 Ekim 2008 14:41 tsi
ERDOĞAN: KRİZİN ETKİSİ ASGARİ OLACAK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gelişmekte olan ekonomiler arasında yer alan Türkiye de bu dalgalanmadan (küresel mali kriz) mutlaka etkilenecektir. Ama bu en asgari düzeyde olacaktır" dedi.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gelişmekte olan ekonomiler arasında yer alan Türkiye de bu dalgalanmadan (küresel mali kriz) mutlaka etkilenecektir. Ama bu en asgari düzeyde olacaktır" dedi.
     Sheraton Oteli'nde düzenlenen 11. Dış Ticaret Haftası toplantısında, küresel mali krizle ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, geçmişte yaşanan krizlerden dersler çıkararak gerekli yapısal dönüşümleri yaptıklarını ve bugünlere geldiklerini vurgulayarak, "Bugün, finans noktasında ve bankacılık noktasında gelişmiş ülkelerin birçoğundan daha iyi durumdayız. Ben inanıyorum ki ihracatımız da bu süreçten fazla etkilenmeyecektir. Bu süreci bir fırsata dönüştürecektir. Onun için diyorum ki Türkiye bu dönemi eğer akıllı, kararlı bir şekilde sürdürürse fırsata dönüştürebilir. Çünkü hem ürünlerimizi hem pazarlarımızı çeşitlendirdik" diye konuştu.
     "Hiç etkilenmeyecek demek, iyimserlik olur ancak etkinin sınırlı kalacağına inanıyoruz ve sınırlı kalması için de bütün tedbirlerimizi aldık, alıyoruz" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
     "Şimdi son günlerde görüyoruz. Siyasetten olsun, medyadan olsun, sivil toplum örgütlerinden olsun, son derece olumsuz, son derece karamsar ve doğrudan iktidarımızı, hükümetimizi hedef alan açıklamalar yapılıyor. Bakıyorsunuz, 'Bittik, tükendik, mahvolduk' havasında olanlar var. Topluma bir karamsarlık, bir moral bozukluğu pompalamak için gayret ediyorlar. Ne oldu? Çok şükür Türkiye, altı yıl boyunca hem ulusal, hem küresel tüm dalgalanmaları alnının akıyla aşmasını bildi."
     Ekonomik ve siyasi istikrarın sürdürülmesinde ümit ve güven duygusu çok önemli olduğunu altını çizen Erdoğan, "Bunu kaybedemeyiz." dedi.

TERÖR BELASIYLA HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu terör belasıyla mücadeleyi hep birlikte yapacağız. Gerek siyasi iktidar olarak, gerek devletimiz olarak, güvenlik güçlerimizle, sivil toplum örgütlerimizle, milletimizle dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde bunu götüreceğiz" dedi.
     "11. Dış Ticaret Haftası" nedeniyle Sheraton Oteli'nde düzenlenen törenden ayrılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Türkiye'ye davet edildiği" yönündeki haberlerin sorulması üzerine şunları kaydetti:
     "Ankara'ya davet diye bir şey yoktur. Şu anda alt düzeyde yürütülen çalışmalar var. Bizler 5 Kasım sürecinde başlattığımız ABD, Türkiye, Irak üçlü mekanizmasını daha yoğun bir şekilde, anlık istihbaratla yürütüyoruz. Bu stratejimizin bir gereğidir. Ve bu adımın gereğini yapmak için bazı çalışmalar yürütülüyor. Ve görüldüğü gibi yoğun hava harekatlarıyla şu anda silahlı kuvvetlerimiz bir çalışmayı yürütüyor. Terör kamplarına yönelik adımları gerçekleştiriyor. Bu noktada bizler anlık istihbaratı değerlendirirken, adımları atarken istiyoruz ki Merkezi Irak yönetimiyle özellikle terör kamplarının bulunduğu gerek Haftanin, gerek Avaşin, Zap gibi bölgelerdeki çalışmalarda da yoğunlaşılır, yoğunlaşacağız. Çünkü bu ulusal bir mesele değil, ulusal bir mesele olmanın ötesinde uluslararası boyutu olan bir meseledir. Sadece olay Kuzey Irak'la da sınırlı değil. Bizim Avrupa parkuru üzerinde de yoğunlaşan çalışmalarımız var. Bu çalışmaların hepsini devam ettiriyoruz."
     Son haftalarda üç üst düzey güvenlik toplantısı gerçekleştirildiğini, yarın da dördüncüsünün yapılacağını anımsatan Başbakan Erdoğan, "Ne gibi adımları daha yoğun bir şekilde atmamız gerekiyor. Bunların da şu anda planlaması içerisindeyiz" dedi.
     Erdoğan, bir gazetecinin "Tampon bölgeyi konuşacak mısınız? Genelkurmay Başkanı 'Hükümetin takdiridir' dedi" şeklindeki sözleri üzerine ise şunları kaydetti:
     "Genelkurmay Başkanımız tam aksini söyledi. Burada tampon bölge gibi bir şeye şu anda zaten gerek yok, olması gerekenler de yapılıyor. Ağzı olan konuşuyor, bilen konuşsun. Bu konuda Genelkurmayımız ne yapılması gerekiyorsa zaten bizlerden bunu hep talep eder, biz de bu konuya hep uymuşuzdur, bundan sonra da uyarız.
     Aynı şekilde karakollarla ilgili söylenen şeyler oldu. Bunlar da yine bilerek bilmeyerek konuşuluyor. Bizler bu konuyu da Genelkurmayımızla görüştük. Yoğunlaşarak bu alanda da çok ciddi yatırımlarımızı hemen şu andan itibaren başlayıp 2009 sonuna kadar yoğun bir şekilde sürdüreceğiz."

 



Bu haber 458 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,906 µs