En Sıcak Konular

ANKARA, BAŞKENT OLUŞUNUN 85. YILINI KUTLUYOR

13 Ekim 2008 11:43 tsi
ANKARA, BAŞKENT OLUŞUNUN 85. YILINI KUTLUYOR Tam 85 yıl önce bugün başkent olarak ilan edilen Ankara'da, 85. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

ANKARA - Tam 85 yıl önce bugün başkent olarak ilan edilen Ankara'da, 85. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
     Ankara Valisi Kemal Önal ve beraberindekiler, Ankara'nın başkent oluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek, Ulu Önder Atatürk'ün kabrine çelenk koydu.
     Vali Önal başkanlığında, 4. Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve beraberindekiler seğmenler eşliğinde Anıtkabir'i ziyaret etti.
     Önal ve beraberindekiler, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçtiler. Önal, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Tarih boyunca hürriyet ve bağımsızlığı uğruna her bedeli ödeyen kahraman milletimizin son başkenti, Ankara'nın il yöneticileri olarak huzurundayız. Bu kutsal şehirde görev yapan bugünün il yöneticileri olarak eserinizin daima koruyucusu olacağız." diye yazdı.

GÜL'DEN 85. YILDÖNÜMÜ MESAJI

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'nın bugün geldiği seviyenin gurur verici olduğunu, şehir kimliği ile tarihsel ve kültürel değerlerini koruyarak, gelişimini kesintisiz sürdüreceğini, dünyanın en önemli başkentleri arasındaki yerini daha da güçlendireceğini bildirdi.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'nın başkent oluşunun 85. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti:
     "Kurtuluş Savaşı'nın idare merkezi olan Ankara, Büyük Atatürk önderliğinde yürütülen milli mücadelenin kazanılmasında hayati rol oynamıştır.
     Ankara'nın başkent oluşu, milli egemenliğe dayalı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması sürecinde önemli bir kilometre taşıdır.
     Cumhuriyetimizin sembol şehri Ankara'nın bugün geldiği seviye gurur vericidir. Ankara, şehir kimliğini, tarihsel ve kültürel değerlerini koruyarak gelişimini kesintisiz sürdürecek, dünyanın en önemli başkentleri arasındaki yerini daha da güçlendirecektir.
     Ankara'nın başkent oluşunun yıl dönümünü kutluyor, vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum."

TOPTAN'DAN 85. YILDÖNÜMÜ MESAJI

     TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ankara'nın 85 yılda ortaya koyduğu gelişmenin, Türkiye'nin çağdaş uygarlık hedefinde yol aldığı mesafeyi göstermesi bakımından önemli olduğunu kaydetti.
     Ankara'nın başkent ilan edilişinin 85. yıldönümünü yayınladığı mesajla kutlayan Toptan, Ankara'nın, Milli mücadelenin yönetilmesinde, kurtuluş yolunda önemli planların hazırlanmasında, konumu ve tarihsel işleviyle zaferin kazanılmasında yaşamsal rol oynadığına işaret eden Toptan, bu nedenle Ankara'nın Türk milletinin destansı direnişinin ve büyük zaferinin simgesi olduğunu ifade etti.
     Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından Ankara'nın, Türkiye'nin başkenti seçildiğine işaret eden Toptan, şöyle dedi:
     "Büyük Atatürk'ün bu şehri mücadele merkezi olarak seçmesi, Kurtuluş Savaşı karargahını Ankara'da kurması ve TBMM'yi burada toplaması, Ankaralılar için her zaman gurur kaynağı olmuştur.
     Devletimizin kalbi, cumhuriyetimizin simgesi olan Ankara, bugün dünyanın sayılı başkentlerinden biridir.
     Ankara'nın başkent ilan edilişinin yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum."

ERDOĞAN'DAN 85. YIL MESAJI

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Cumhuriyetin ilk yıllarından beri sürekli geliştiğini ve bugün olduğu gibi gelecekte de örnek başkentler arasında yerini alacağını bildirdi.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Ankara'nın başkent oluşunun 85. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Ankara'nın, İstiklal Mücadelesi'nin en önemli karar merkezi olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
     "Ankara, Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte resmen başkent kimliğini kazanmış, sağlık, eğitim, adalet ve güvenlik gibi alanlarda da merkez olma özelliğini giderek güçlendirmiştir.
     Cumhuriyetin ilk günlerinden beri sürekli gelişen Ankara, inanıyorum ki bugün olduğu gibi geleceğin de örnek başkentleri arasında yerini alacaktır.
     Cumhuriyetimizin simgesi haline gelen Ankara'nın başkent oluşunun 85. yıl dönümünü kutluyor, bütün vatandaşlarımı sevgiyle, saygıyla selamlıyorum."



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,717 µs