En Sıcak Konular

İÇİŞLERİ'NDE BAKANLIK SÖZCÜLÜĞÜ DÖNEMİ

18 Kasım 2007 01:40 tsi
İÇİŞLERİ'NDE BAKANLIK SÖZCÜLÜĞÜ DÖNEMİ İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yılbaşından itibaren ''Bakanlık sözcülüğü'' uygulaması başlatılacağını bildirdi.

İSTANBUL - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yılbaşından itibaren ''Bakanlık sözcülüğü'' uygulaması başlatılacağını bildirdi.
Atalay, İstanbul Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, basınsız bir demokrasinin düşünülemeyeceğini belirterek, ''Basın, demokratik hayatın, açık toplumun olmazsa olmazıdır. Toplumumuzun haber alma özgürlüğünün de bir parçasıdır'' dedi.
Hükümet olarak en fazla önemsedikleri konulardan birisinin, ''açıklık ve şeffaflık'' olduğunu vurgulayan Atalay, bunu sağlamak için yalnızca basın kanunu değil, ilk defa 59. hükümet döneminde ''Bilgi Edinme Kanunu''nu çıkardıklarını anlattı.
Bakan Atalay, ''Bilgi Edinme Kanunu''na göre vatandaşların kamuda olup bitenleri ve kendisini ilgilendiren hususları yeterince öğrenememesi durumunda bizzat o kuruma dilekçe verebileceklerini ve oradan cevabını alabileceklerini kaydetti.
Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Gelişmelerin doğru yansıtılması, özellikle güvenlik gibi hassas alanda doğru bilgileri vererek gerçeğin daha çok basınımızda yer alması konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Böylece yanlış yorumları ve yanlış haberleri de önlemiş olacağız. Bu yönde bakanlığımızda şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yılbaşından itibaren bakanlık sözcülüğü uygulaması başlayacak. Ülkemizin hangi köşesinde gelişme olursa olsun zamanında bilgileri doğru şekilde basına ulaştıracağız.''
Atalay, bazı meslek gruplarında yıpranma payının kaldırılmasına ilişkin soru üzerine, bu konuda gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek, ''Ama benim basın mensuplarına söylediğim şey şu, 'Niye sendikalı değilsiniz?' Sendikada sadece Anadolu Ajansı'nda çalışanlar kaldı şu an'' diye konuştu.

Bu haber 473 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,728 µs