En Sıcak Konular

MİLLİLER TARİH YAZDI

17 Kasım 2007 22:23 tsi
MİLLİLER TARİH YAZDI (A) Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'ndaki 11. maçında, Norveç'i deplasmanda 2-1 yendi...

OSLO - (A) Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'ndaki 11. maçında, Norveç'i deplasmanda 2-1 yenerek, finallere gidebilme yolunda önemli bir galibiyete imza attı. Milli takım, grubunda 2. sıraya çıktı ve 2008 yılında İsviçre ile Avusturya'nın birlikte organize edecekleri Avrupa Şampiyonası finallerine katılma yolunda önemli bir adım atmış oldu.
Karşılaşmaya, orta alanda yaptığı top kayıplarıyla kötü başlayan (A) Milli Takım, atak organizasyonlarında sıkıntı yaşarken, özellikle kanatlardan gelen Norveç ataklarını da durduramadı. John Arne Riise'nin uzun taç atışıyla başlayan atakta, Hagen'in golüne engel olamayan milliler, 30. dakikadan sonra ise oyunun hakimiyetini eline aldı. Norveç kalesinde tehlike yaratmaya başlayan milliler, Emre Belözoğlu ile golü bularak skoru eşitledi ve devreyi de 1-1 kapatmasını bildi.
İkinci yarıda oyun hakimiyetini daha fazla elinde tutmaya başlayan (A) Milli Takım'da, oyuncuların özgüven artışı dikkati çekerken, özellikle savunmadaki başarılı kademe anlayışı, Norveç ataklarında tehlikenin büyümesini önledi. Henüz 60. dakikada Nihat'ın golüyle öne geçmeyi başaran milliler, kalan sürede topu daha fazla ayağında tutarak Norveç'in atak organizasyonlarını bozmakta başarılı oldu ve Avrupa Şampiyonası finalleri yolunda çok önemli bir avantaj elde etti.

ULUSOY: YENECEĞİMİZE İNANIYORDUK
Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'ye bu güzellikleri yaşattıkları için sevinçli olduklarını belirterek, ''Norveç'i yeneceğimize inanıyorduk. Bu çocuklar bu güzellikleri bize yaşattılar. Maçtan önce çocuklara 'siz inanırsanız yenemeyeceğiniz takım yoktur' dedim. Onlar da başardılar'' diye konuştu.

TERİM: YERİNDE BİR GALİBİYET ALDIK
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kazandıkları Norveç maçının, kimin finallere gitmeyi hakettiğini gösterdiğini söyledi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, öncelikle oyuncularını kutladığını belirterek, ''Bu maç finallere kimin gitmesi gerektiğini gösterdi oyun olarak. Daha işimiz bitmedi. Çok önemli, güzel ve yerinde bir galibiyet aldık'' dedi.

HAREIDE: YETERİNCE BASKI KURAMADIK
Norveç'te, teknik direktör Are Hareide, Türkiye'ye yeterince baskı uygulayamadıklarını söyledi.
Are Heraide, basın toplantısında, ''İlk yarıda Türkiye'nin golü gelene dek kontrolümüz iyiydi. Yenik duruma düştükten sonra ise topun peşinden daha fazla koşmak zorunda kaldık. Oyunu rakibimiz daha iyi kontrol etti. Çok az oyun kurabildik ve Türkiye'ye yeterince baskı uygulayamadık'' diye konuştu.



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,261 µs