En Sıcak Konular

GÜL: ''SON TERÖR HAREKETLERİ, İŞ BİRLİĞİNİ ÖNLEMEYE DÖNÜK''

11 Ekim 2008 15:42 tsi
GÜL: ''SON TERÖR HAREKETLERİ, İŞ BİRLİĞİNİ ÖNLEMEYE DÖNÜK'' Cumhurbaşkanı Gül, Estonya'nın başkenti Tallin'den dönüşünde Esenboğa Havalimanı'ndaki açıklamalarının ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Kuzey Irak'taki Kürt liderlerin söylemlerine bakarsanız, onlar da terörden şikayet etmeye başladılar. Buna 'bela' demeye başladılar. Dolayısıyla bazı son terör hareketleri bu dayanışma, iş birliğini önlemeye dönüktür'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Estonya'nın başkenti Tallin'den dönüşünde Esenboğa Havalimanı'ndaki açıklamalarının ardından gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.
     Terörle mücadelede önlemler konuşulurken Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimle de görüşülmesi yönünde görüşler olduğunun hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:
     ''Sizin şöyle bir hafızalarınızı tazelemenizi isterim. Daha önceki Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında da yaptığımız yazılı açıklamalarda Irak'taki bütün gruplarla Türkiye'nin temas etmesi gerektiği ve bunu yaptığını zaten açıklamıştık. Ayrıca Türkiye'nin Irak özel temsilcisi var biliyorsunuz; Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin özel temsilcisi... Özel temsilci Irak'ta bütün gruplarla olduğu gibi Kuzey Irak'taki liderlerle de tabii ki görüşüyor. Ayrıca, Bağdat'ta büyükelçimiz var. Savaş döneminde bile büyükelçiliğini kapatmayan çok nadir ülkelerden biriyiz. Büyükelçimizin de orada herkesle görüşmesi var. Irak'ın kendi anayasası var. Bu anayasa içerisinde Irak'ın kuzeyinin ayrı statüleri var.
     Bunlar Irak'ın birliği ve bütünlüğü içerisinde tanınmış çeşitli haklardır. Yine herkes biliyor ki Irak'taki otorite noksanlığı yüzünden, Irak'ın özellikle kuzeyindeki dağlık bölgeler teröristler için adeta bir korunma merkezi durumunda; oradan kaynaklanan terör var. Bununla mücadelede Irak'ta herkesle olduğu gibi Irak'ın kuzeyindekilerle de görüşmekten normal bir şey olamaz. Ayrıca şunu da hatırlatırım ki 8-9 sene önce PKK terörüne karşı hep beraber mücadele de edilmiştir.
     Ben şuna açıkçası inanıyorum, Irak'ın istikrarı, güvenliği, zenginliği Türkiye ile dostluktan, Türkiye ile iş birliğinden geçer. Bundan matuf bizim de büyük faydamız vardır. Türkiye ve Irak arasındaki ilişkiler gelişmekte. Gelişmeye başlayan yeni bir dönem başladı. Kuzey Irak'taki Kürt liderlerin söylemlerine bakarsanız, onlar da terörden şikayet etmeye başladılar. Buna 'bela' demeye başladılar. Dolayısıyla bazı son terör hareketleri bu dayanışma, iş birliğini önlemeye dönüktür. Bu açıdan bunlar Türkiye'nin yeni, bugün aldığı bir karar değil, bu yönde zaten bu görüşmeler var. Bunların da gayet doğru olduğu kanaatindeyim.''

Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,790 µs