En Sıcak Konular

GÜL: TERÖR ÖRGÜTÜ BAZI PROVOKASYONLAR PEŞİNDE

10 Ekim 2008 12:00 tsi
 GÜL: TERÖR ÖRGÜTÜ BAZI PROVOKASYONLAR PEŞİNDE Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün provokasyonlar peşinde olduğunu belirterek, ''Terör örgütleri daima bundan beslenirler. Ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır'' dedi.

TALLİN - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün provokasyonlar peşinde olduğunu belirterek, ''Terör örgütleri daima bundan beslenirler. Ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül ile Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves, Kadriorg Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetlararası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
     Konuşmasına Cumhurbaşkanı İlves'e teşekkür ederek başlayan Gül, şunları söyledi:
     ''Türkiye ve Estonya dost ve müttefik iki ülkedir.
     Bugün, birçok bölgesel ve uluslararası konuları görüşme fırsatı bulduk. Kafkasya'daki gelişmeler, terör konularında kendilerine bilgi verdim. AB müzakere süreci, Kıbrıs konusundaki gelişmeleri kendilerine ayrıntılarıyla anlatma imkanı bulduk.
     Türkiye ile Estonya arasındaki ilişkilerin mükemmelliği yanında, ekonomik ilişkilerimiz de artmaktadır, ticaret hacmimiz artmaktadır, turizm ilişkilerimiz artmaktadır. 2010 yılında THY'nin direkt sefer başlatma gayesi vardır.''
     Cumhurbaşkanı Gül, yapılan açıklamaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Gül, ''Diyarbakır'daki üzücü olayın tezkere ile aynı güne, aynı zamana denk gelmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna da şu yanıtı verdi:
     ''Terör örgütü bazı provokasyonlar peşinde. Terör örgütleri daima bundan beslenirler ama Türkiye, terörle mücadele etmekte sonuna kadar kararlıdır. Şundan da gurur duyuyoruz ki Türkiye terörle mücadele ederken Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir silahlı kuvvetlerde görülmeyecek kadar, terörist ile sivilleri ayıran ve yaptığı operasyonlarda özellikle Kuzey Irak'ta sivillere hiç zarar vermeyen bir tavır içindedir. Bu, tüm dünyanın gözü önünde cereyan etmektedir. Bundan da gerçekten gurur duyuyoruz. Ama kararlılığımız devam etmektedir. Teröristler bu tür provokasyonlarına devam edebilirler ama terörle mücadele konusundaki kararlılığımız kesindir.''
     Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves de Türkiye'nin AB üyeliğine destek vererek, ''Birçok ülkenin ilerisinde olmasına rağmen Türkiye ile müzakerelerin neden bu kadar yavaş ilerlediğini anlamıyoruz'' dedi.
     Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusundaki desteğin Estonya'nın dış politikasındaki en önemli noktalardan biri olduğuna dikkati çeken Ilves, iki ülke arasındaki ilişkilerin gün geçtikçe daha da iyiye gittiğini ifade etti.
     Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ilves, uzun zamandır terörle mücadele eden Türkiye'ye gerekli desteğin verilip verilmediği konusundaki değerlendirmesinin sorulması üzerine, Estonya olarak bu konuya gerekli dikkati ve özeni genel olarak göstermediklerine inandığını söyledi.
     Bu yüzden ikili görüşmelerde ilk olarak ele alınan konunun terör olduğunu söyleyen Ilves, Türkiye'de yaşanan son olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini ve başsağlığı dilediğini kaydetti.
     Ilves, Cumhurbaşkanı Gül'e, Estonya olarak teröre karşı daha fazla şey yapmaları gerektiği konusunu bir kez daha teyit ettiğini söyledi.

Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,955 µs