En Sıcak Konular

KOÇ: STAND BY ANLAŞMASI RAHATLATABİLİR

9 Ekim 2008 13:45 tsi
KOÇ: STAND BY ANLAŞMASI RAHATLATABİLİR Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, global krize ilişkin olarak bir Uluslararası Para Fonu (IMF) stand by anlaşmasının, bugün psikolojik de olsa etrafı rahatlatabileceğini kaydetti.

İSTANBUL - Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, global krize ilişkin olarak bir Uluslararası Para Fonu (IMF) stand by anlaşmasının, bugün psikolojik de olsa etrafı rahatlatabileceğini kaydetti.
     Koç, 12. Uluslararası Otomobil Fuarında gazetecilerin global krize ilişkin sorularını yanıtlarken, krizden Türkiye'nin etkilenmemesi veya soyutlanmasının söz konusu olamayacağını belirtti.
     Şu anda 2001'den daha değişik bir süreç yaşandığını söyleyen Koç, "Birincisi kimse neyin ne olacağını tahmin edemiyor, ucu açık. Sayın Bakanın (Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan) da ifade ettiği gibi 15 gün önceki durumla şimdiki durum veya bundan 15 gün sonraki durum birbirinden çok farklı olabilir. O bakımdan çok dikkatli olmamız lazım. Allah'tan 2001'de almış olduğumuz tecrübelerden sonra, bankacılık sektörü gayet iyi durumda" diye konuştu.
     Koç, burada reel sektörün açık pozisyonunun önemli olduğuna dikkat çekerek, reel sektörün herhangi bir şekilde ödeme sıkıntısına girmesinin, ciddi bir sıkıntı yaratabileceğini kaydetti.
     Mustafa Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Buna çok dikkat etmek ve yakından takip etmek lazım. Tabii ki iyimser olmak gerekiyor ama gerçeklerden de uzak kalmamak lazım. Bence hükümetin biraz daha proaktif olup... Mesela bir IMF stand by anlaşması, bugün psikolojik de olsa etrafı çok rahatlatabilir. Bu şekilde bir kriz yönetimini muhakkak ki düşünüyorlardır ve başlamışlardır. Ama bugünü, hakikaten her zamandan daha fazla reel sektörün birbiriyle dayanışma göstermesi gerektiği bir zaman olarak görebiliriz."
     Krizin etkilerinin şimdiden görülmeye başlanıp başlanmadığının sorulması üzerine Koç, "Tabii şimdi Borsa düşüyor. Bu, bir tek Borsayla sınırlı kalmıyor. Piyasa bir miktar daralmaya başladı. Herkes bekle gör psikolojisine giriyor. O bakımdan çok ciddi hareket etmemiz lazım" dedi.

Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,662 µs