En Sıcak Konular

DEMİRÖREN: BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞUN EN GÜÇLÜ ADAYI

9 Ekim 2008 20:09 tsi
DEMİRÖREN: BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞUN EN GÜÇLÜ ADAYI Beşiktaş Kulübü, anlaşmaya vardığı teknik direktör Mustafa Denizli ile sözleşmeyi imzaladı ve siyah-beyazlı takımda Denizli dönemi resmen başladı.

İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü, anlaşmaya vardığı teknik direktör Mustafa Denizli ile sözleşmeyi imzaladı ve siyah-beyazlı takımda Denizli dönemi resmen başladı.
     BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gün boyunca yöneticilerle görüşmeler yapan Mustafa Denizli, akşam saatlerinde kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yardımcılığını yapacak Tayfur Havutçu ile birlikte sezon sonuna dek sözleşme imzaladı.
     Basın merkezine, başta Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerinin büyük bir bölümü olmak üzere Tayfur Havutçu ile birlikte gelen Mustafa Denizli hedeflerini anlatırken, başkan Demirören de Denizli ile çalışma nedenlerinden sözetti.
     Demirören, ''Sevgili kamuoyu, basının değerli mensupları, sevgili Beşiktaş taraftarı'' diyerek başladığı konuşmasında, siyah-beyazlı takımın kendisine göre şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu, bu kadroyu şampiyon yapacak hocanın da Mustafa Denizli olduğuna inandıkları için tecrübeli teknik adamı takımın başına getirdiklerini söyledi.
     Demirören, konuşmasının başında, özellikle Ertuğrul Sağlam'ın görev yaptığı dönemde başka teknik adamlarla konuşmasına ve bunun için yapılan eleştirilere değinirken, ''Aşk, iş ve kader birliği yaptığım profesyonel biri hakkında konuşmak Beşiktaş makamına, Beşiktaş başkanlık makamına yakışmaz. Onun için Sayın Ertuğrul Sağlam'a, bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kendisine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum'' dedi.
     Bu sözlerinin ardından başka teknik adamlarla görüşmesi konusuna gelen Yıldırım Demirören, ''Ama herkes şunu bilmeli ki Beşiktaş başkanı, istediği zaman, istediği yerde ve özellikle kimsenin beklemediği çok kötü bir mağlubiyet alındığı zaman, istediği hocayla, Beşiktaş başkanlık makamı istediği hocayla, istediği futbolcuyla konuşur, çünkü Beşiktaş başkanlık makamı 26 kişiye değil, 20 milyon Beşiktaş camiasına hedef ve mutluluk vermek zorundadır. Bunları başarması için de Beşiktaş başkanlık makamı kimseden izin almadan, gerekli yerlerde konuşur'' diye konuştu.
     Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Mustafa Denizli ise başkan Yıldırım Demirören'e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ''Her çocuğun okula başladığı, her yeni ortama girdiği andaki duygu ve heyecanı, tesislerden girdiğim anda yaşamaya başladım'' dedi.
     Yardımcıları konusunda bilgi veren Denizli, Tayfur Havutçu'nun yanı sıra kaleci antrenörü olarak Zafer Öger'in yer alacağını, İtalyan Stefano Moreno'nun da kondisyoner olarak görev yapacağını söyledi.
     Futbol takımı genel menajeri Sinan Engin'in, yorgunluğu nedeniyle kendileriyle birlikte olmayacağını vurgulayan Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü, Sergen Yalçın konusunda ise şunları söyledi:
     ''Başkanla konuştuğum zaman, uzun yıllar birlikte çalıştığımız, kişiliğine, futboluna çok inandığım, kendi camiasında bu mesleğe başlaması için, yeni bir yol açması için Sergen Yalçın'ı düşünmüştüm. Başkanla yaptığım görüşmede bilgilendirdim. Olumlu karşıladılar. Sadece bir sorun vardı, Sergen kursu yeni bitirdi, çalışma şartlarından dolayı zorluk yaşayabiliriz. Kendisiyle o konu konuşuldu. Bir mani olmadığını söyledi, ancak Futbol Federasyonu yetkilileriyle yapılan görüşmede konu farklı çıktı. Sergen'in söylediği gibi çıkmadı. Federasyon, konumu itibariyle imkanı olmadığını bildirdi. Bilgimiz ve isteğimiz dışında Sergen yarın itibariyle yanımızda olmayacak.''
     Basın mensuplarından iki haftalık bir süre rica eden tecrübeli teknik adam, ''Önümüzdeki günlerde sizlerle bir sohbet toplantısı yapacağım. Ümraniye'den çıkacak haberler benim bilgim dahilinde olacak. Koşulların hem sizler, hem de bizler için uygun olduğunu görüyoruz. Tesislerin yapılışında ilk temele harcı koyanlardan biri bendim. O zaman milli takımlar teknik direktörü olarak görevde bulunuyordum. Temeller ekip tarafından atılır'' dedi.
     Sözleşme süresi konusundaki soruya ise Mustafa Denizli, ''Sayın başkanımız ve yönetimimiz bana 2 yıllık sözleşme teklifinde bulundu. Ben hayatımın her döneminde kulüplerde tek yıl kontratlar imzalarım, çünkü tek yıllık kontratları uzatıp uzatmamak tamamen benim elimdedir. Ekibimle yapacağım çalışmaların sonucudur. Ben burada görevi kendi çizgimle devam ettiririm. O ayrı bir sorumluluk yükleyecektir. Uzun yıllar kalmak için, başarıyı bu şekilde yakalamanın benim açımdan daha sağlıklı olacağını düşünüyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,331 µs