En Sıcak Konular

GÖKÇEK: CHP'DE KARAYALÇIN DIŞINDA BANA KARŞI ÇIKARTABİLECEKLERİ ADAY YOK

9 Ekim 2008 17:38 tsi
GÖKÇEK: CHP'DE KARAYALÇIN DIŞINDA BANA KARŞI ÇIKARTABİLECEKLERİ ADAY YOK Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''CHP'de Murat Karayalçın dışında bana karşı çıkartabilecekleri ve bulabilecekleri başka bir aday yok. Bunu aylar önce söylemiştim ve haklı çıktım'' dedi.

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''CHP'de Murat Karayalçın dışında bana karşı çıkartabilecekleri ve bulabilecekleri başka bir aday yok. Bunu aylar önce söylemiştim ve haklı çıktım'' dedi.
     Gökçek, makamında gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu seçimi kendi geleceği için milat olarak gördüğünü savunarak, ''Eğer Baykal seçimlerden başarısız çıkarsa yani örneğin DSP'de sol kısmi olarak toparlanırsa bu CHP'nin ve Baykal'ın sonu demektir'' dedi. Gökçek, şöyle devam etti:
     ''Kendini kurtarabilmek için oy çıkarabilecek herkesi etrafında topluyor. Bu Baykal'ın arka plandaki korkusudur. Geçen seçimlerde CHP, Yılmaz Ateş'le girmiş ve yüzde 12 oy almıştı. Buna karşılık Karayalçın yüzde 20 almıştı. Başına geleceği bildiği ve 'Baykal yok oldu, bitti' dedirtmemek için Karayalçın'a sarılacaktır. Baykal'ın istese de istemese çaresi yoktur. Seçimlerde benim çekindiğim hiç bir aday da yok. Karayalçın'ın aday olmasından da çok mutlu olurum.''
     Gökçek, Karayalçın'la seçimlerde 3. kez karşı karşıya geleceklerini ve ''yarım kalan hesaplarını göreceklerini'' belirtti.
     Bir gazetecinin, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz hakkındaki ''kaset'' olayına ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Gökçek, konu Cumhuriyet Savcılığına intikal ettiği için bir açıklamada bulunmak istemediğini bildirdi. Gökçek, ''Olay tüm çıplaklığıyla ortada, tartışılıyor. Kamuoyunun takdiri ne ise biz de onu düşünüyoruz'' dedi.
     Kaset konusu ortaya çıksa da çıkmasa da CHP'nin oylarının düştüğünü öne süren Gökçek, ''CHP'li belediye demek iş yapmayan belediye demek, memurunun dahi maaşını ödeyemiyor'' dedi.
     Bir gazetecinin ulaşıma zam konusunun gündemde olup olmadığını sorması üzerine Gökçek, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ulaşıma zam konusunun gündeme geldiğini belirterek, ''Toplantı devam ediyor, kararın bugünlerde mi yoksa haftaya mı uygulanmasına karar verileceği belirlenmedi'' dedi.
     Minübüsçü esnafından gelen talep üzerine konunun görüşüldüğünü ve zammın yüzde 15-16 oranında olacağını bildiren Gökçek, ''Karar UKOME'den çıkmak üzere. Taşıma ücretinde toplu bilet bin 200'den bin 400'e çıkacak. Tekli bilet de bin 500'den bin 700'e çıkacak. Minibüsler de bin 700 olacak. Uzun güzergahta ise 2 bin olacak'' dedi.

Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,867 µs