En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'IN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ MUSTAFA DENİZLİ

9 Ekim 2008 13:09 tsi
BEŞİKTAŞ'IN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ MUSTAFA DENİZLİ Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından yeni teknik direktör Mustafa Denizli oldu.

İSTANBUL - Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından yeni teknik direktör Mustafa Denizli oldu.
     Siyah-beyazlı kulüp, Denizli ile dün prensip anlaşmasına varırken, tecrübeli teknik adamla bugün saat 17.00'de resmi sözleşme imzalayacak.
     Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın önünde kendisini siyah-beyazlı renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak.
     10 Kasım 1949'da İzmir'de dünyaya gelen Mustafa Denizli, Altay takımında başladığı futbol yaşamını Galatasaray'da sürdürdü. Futbolculuk yaşamından sonra teknik direktörlüğe de adım atan Mustafa Denizli, A Milli Futbol Takımı'nın yanı sıra Galatasaray, Alemannia Aachen, Kocaelispor, Fenerbahçe, Vestel Manisaspor ile İran'ın Pas ve Persapolis ekiplerinde başarıyla görev yaptı.

MUSTAFA DENİZLİ, BEŞİKTAŞ'IN 48. TEKNİK DİREKTÖRÜ

     Beşiktaş'ın anlaşmaya vardığı Mustafa Denizli, siyah-beyazlı kulübün 48. teknik direktörü oldu.
     Beşiktaş Kulübü'nün 1911 yılında başlayan 96 yıllık futbol tarihinde, şimdiye kadar 29'u yabancı, 18'i de Türk olmak üzere toplam 47 teknik direktör görev yaptı.
     Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından görevi devralan Denizli, siyah-beyazlıların 19. Türk teknik direktörü olurken, Beşiktaş'ta bugüne kadar 11 değişik ülkeden 29 yabancı teknik direktör çalıştı.
     ''Kara Kartallar''da, 7 teknik direktörle Yugoslavlar ilk sırayı alırken, 4'er İtalyan, Alman ve İngiliz, 3 Macar, 2 Rumen, 1'er Avusturyalı, Bulgar, Galli, İspanyol ve Fransız teknik direktör çalıştı.
     Beşiktaş, Birinci Futbol Ligi tarihinde şimdiye dek bir Türk teknik adamla şampiyonluk ipini göğüsleyemedi.
     Beşiktaş tarihinde daha önce yerli teknik adamlar, ilk sezonun ardından ikinci sezonda takımın başında kalma başarısı gösteremezken, Ertuğrul Sağlam, sezona başlayarak bu konuda bir ilki gerçekleştirdi. Ancak özellikle Metalist Kharkiv ile yapılan UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında alınan 4-1'lik yenilginin ardından büyük eleştiriler alan Sağlam, Turkcell Süper Lig'de Hacettepe ile yapılan karşılaşmanın ardından istifasını açıkladı.
     Siyah-Beyazlılar, 4 kez Yugoslav, 3 kez İngiliz, 1'er kez de Macar, Alman ve Rumen teknik adamlarla lig şampiyonluğunu yakaladı.
     Beşiktaş Kulübü'nün futbol şube kurucusu ve aynı zamanda ilk yıllarda futbolcusu olan Şeref Bey, siyah-beyazlıların 14 yıl teknik direktörlüğünü üstlenerek, en uzun süreli çalışan teknik adam oldu.
     Beşiktaş'ın sembol isimlerinden biri olan Refik Osman Top da tam 10 yıl çalıştırıcılık yaparak, bu alanda Şeref Bey'den sonra ikinci sırayı aldı.
     Yabancı antrenörlerde ise Macar Zinger, 10 yılla ilk sırayı alırken, İngiliz Gordon Milne 6,5 yılla ikinci oldu.

BEŞİKTAŞ'TA 3 GÜNLÜK İZİN SONA ERİYOR

     Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından hareketli günler geçiren Beşiktaş'ta futbolcuların 3 günlük izni sona eriyor.
     Turkcell Süper Lig'de BJK İnönü Stadı'nda teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde Hacettepe'yi 2-1 yenen ve bu karşılaşmanın ardından Sağlam tarafından 3 gün izin verilen siyah-beyazlı takım, 7. haftada deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına yeni teknik direktörü Denizli ile yarın başlayacak.
     Beşiktaş Kulübü ile bu akşam resmi sözleşme imzalayacak Mustafa Denizli'nin, 3 gün izin yapan takımın yarın gerçekleştireceği idmanda takımın başında olması bekleniyor. Böylece Mustafa Denizli, Beşiktaş'taki kariyerine resmen başlayacak.

 



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,074 µs