En Sıcak Konular

ATALAY: ''SERVİS ARACINI SİLAHLA 2 KİŞİ TARAMIŞ''

9 Ekim 2008 07:41 tsi
ATALAY: ''SERVİS ARACINI SİLAHLA 2 KİŞİ TARAMIŞ'' İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik saldırıyı 2 kişinin yaptığını söyledi.

DİYARBAKIR - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Diyarbakır'da polis servis aracına yönelik saldırıyı 2 kişinin yaptığını söyledi.
     İçişleri Bakanı Atalay ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte Diyarbakır'da polis servis otobüsüne düzenlenen saldırıda yaralananları kaldırıldıkları hastanelerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu.
     Bakanlar ile beraberindekiler daha sonra Diyarbakır Valiliğinde durum değerlendirmesi yaptı.
     Atalay, incelemelerinin ardından düzenlediği basın toplantısında, polis meslek yüksek okulu servis aracının Aziziye Mahallesi'nde tarandığını belirterek, şunları kaydetti:
     ''Servis aracını 2 kişi taramış. Olay yerine hemen ulaşıldı. Gerek valimiz, emniyet müdürümüz, sağlık personeli hepsi aceleyle müdahalede bulundu. Yaralılar hastaneye taşındı,ama bütün çabalara rağmen 5 şehit verdik. 4 polisimiz, bir sivil memurumuz maalesef şehit oldu. 18 yaralımız vardı. 13'ü taburcu oldu. Hafif yaralı olanlar ayakta tedavi oldu. Şu anda 5 yaralımız halen hastanede. Bunların durumları iyi. Gerekli müdahaleler yapıldı. Hayati hayati tehlikede olan yaralımız yok. Şehitlerimiz Ahmet Kılıçarslan, Adem Seyfioğlu, Ramazan Tavşancı, Duran Karaboğaş ve Vedat Ulu'yu bugün uğurlayacağız. Sabahleyin onlara uğurlama töreni yapacağız.
    
     -''Elimizde veriler var''
    
     Olayın aydınlatılması boyutu ile ilgili şu anda çok şey söylemek istemediğini, Emniyet Genel Müdürlüğünde oluşturulan ekibin çalışmalara başladığını, Ankara'dan gelen takviye ekibin de hızlı şekilde çalıştığını ifade eden Bakan Atalay, ''Elimizde verilerimiz var, her şey değerlendiriliyor. Ciddi ve yoğun şekilde olayın aydınlatılması ve faillerin bir an önce yakalanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Umuyoruz gecikmeden en kısa sürede o sonuca da ulaşacağız. Ve belki o biraz teselli olacak''diye konuştu.

Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,157 µs