En Sıcak Konular

ERDOĞAN: TAMPON BÖLGE ÖNERİSİ BİR TEKLİFTİR, GÖRÜŞÜRÜZ

8 Ekim 2008 16:19 tsi
ERDOĞAN: TAMPON BÖLGE ÖNERİSİ BİR TEKLİFTİR, GÖRÜŞÜRÜZ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin sınırda ''tampon bölge oluşturulması'' önerisini değerlendirirken, ''Bu bir tekliftir, taleptir. Bunu da biz Silahlı Kuvvetlerimizle değerlendirir, görüşürüz. Hakikaten olması gereken bir şeyse b

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin sınırda ''tampon bölge oluşturulması'' önerisini değerlendirirken, ''Bu bir tekliftir, taleptir. Bunu da biz Silahlı Kuvvetlerimizle değerlendirir, görüşürüz. Hakikaten olması gereken bir şeyse bu adımı da atarız'' dedi.
     Erdoğan, Çek Başbakanı Marek Topolanek ile yaptıkları ortak basın toplantısında, bir gazetecinin, ''Muhalefet Kuzey Irak'ta tampon bölge oluşturulmasını öneriyor. Ne diyorsunuz?'' sorusuna şu karşılığı verdi:
     ''Tampon bölge konusuyla ilgili olarak, tabii Türkiye-Irak sınırının uzunluğu çok açık, net ortadadır. Ve bu konuda herhalde en isabetli tespiti yapacak olan siyasilerden çok, bu görevi vermiş olduğumuz silahlı kuvvetlerimizdir. Ve bu arazide tampon bölge nerelerde yapılabilir, nerelerde yapılamaz veyahut bu bölgenin tamamında bir tampon bölge oluşturmak mümkün mü?
     Korkarım ki bu ifadeyi kullanan beyefendiler, daha bölgelere gidip de o bölgeleri gezme fırsatını da bulmamışlardır.
     Bu bölgelerde doğal olarak bazı yerler tampondur. Ama doğalın dışında da tampon bölge şeklinde olabilecek noktalar vardır. Bunun herhalde tedbirini alacak da Silahlı Kuvvetlerdir. Ama biz bunların Silahlı Kuvvetlerimizle yarın yapacağımız toplantıda yine görüşürüz. Bu şekilde alınabilecek bir tedbirden ne Silahlı Kuvvetlerimiz geri adım ne biz geri adım atarız. Yeter ki bu önlemlerde bunun önemli bir payı olsun. Yani bu bir tekliftir, taleptir. Bunu da biz Silahlı Kuvvetlerimizle değerlendirir, görüşür, hakikaten olması gereken bir şeyse bu adımı da atarız.''

ERDOĞAN: DOLARIN YÜKSELİŞİ ENDİŞE VERİCİ DEĞİL

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Şu anda dalgalı kur rejimi içerisinde doların yükselmiş olması bizim için endişe verici bir oranda değil'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Çek Cumhuriyeti Başbakanı Mirek Topolanek ile birlikte baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, ''Ekonomideki küresel dalgalanma sürüyor. AB'yi de etkilemiş durumda. Türkiye'de de bugün piyasalar hareketli. Dolarda bir yükseliş var. Borsada düşüş var. Bir önlem sözkonusu olacak mı?'' sorusuna şu karşılığı verdi:
     ''Kur konusunda sürekli olarak söylenen ve özellikle dövizin fiyat olarak düşük olduğu bazında söylenen sözler vardı. Şu anda dalgalı kur rejimi içerisinde doların yükselmiş olması bizim için endişe verici bir oranda değil, böyle bir şey sözkonusu değil. Piyasalara gelince, piyasalarla ilgili zaten böyle bir etkilenmenin olacağı görünen bir gerçekti. Fakat bunun gelip geçici olduğu inancı bende mevcut. Nitekim arkadaşlarımızı şu anda finans sektörüyle sürekli görüşme halindeler. Bu konuda dünyayla irtibatlar devam ediyor.''
     Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Merkez Bankası ve Hazine yetkilileri ile ABD'ye gittiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bir dizi toplantılara katılacaklar. Bu toplantılardan sonra dönüp durumu yine birlikte değerlendirip atılması gereken adımlar neler ise bu adımları yine atmaya devam edeceğiz. Ama bu bir süreçtir. Öyle henüz bizim finans sektöründe, bankacılık sisteminde 2000'li yılların krizlerinden alınan dersler bizi gerek Avrupa'da gerekse ABD'de olduğu gibi oradaki neticelerin bizde görülmeyeceği söyledik ve şu anda da nitekim böyle bir durumdayız.
     Böyle bir durumda hamdolsun anlatıldığı gibi, korkulduğu gibi bir şey sözkonusu değil ama bakın şimdi ABD'de piyasaya sürülen, pompalanan para noktasında Almanya'da bir adım atıldı. Finans sektörüyle alakalı, bugün İngiltere'de de böyle bir adım atıldı. Burada demek ki bazı şeyler ders alınmamıştı. Bundan dolayı da böyle bir sıkıntı bu ülkelerde yaşandı ve onun içinde bu adımlar atıldı. Ama bizde şu anda böyle bir sıkıntı söz konusu değil. Ve tespitlerimiz de özellikle BDDK noktasında söylüyorum. Böyle bir şeyi bizlere göstermiyor. Bundan dolayı ben de siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum. ''
     Bu arada Akenerji ile Çek Cumhuriyeti firmalarından CEZ ile Türk enerji piyasasında eşit ortaklığa dayalı stratejik ortaklık anlaşması imzaladı.
     Şirketin değeri anlaşma gereği 810 milyon dolar olarak belirlenirken, Akenerji'nin yüzde 37,4'lik hissesine karşılık, CEZ şirketi tarafından ilk aşamada 303 milyon dolar verilecek.
     CEZ şirketinin 8.6 milyar dolarılık cirosu ile Avrupa'nın en büyük 7. firması olduğu ifade ediliyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, BLAIR İLE GÖRÜŞTÜ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair ile bir araya geldi.
     Başbakanlık Resmi Konutundaki görüşme, basına kapalı olarak yapıldı.
     Blair'in başbakanlık görevini bırakmasından sonra üstlendiği görevler arasında BM'nin Orta Doğu özel temsilciliği de bulunuyor. Blair, iklim değişikliğine ve Afrika'daki fakirliğe karşı yürütülen kampanyalarda da aktif görev yapıyor. Blair, ayrıca Yale gibi üniversitelerde ders veriyor ve uluslararası bir banka ile bir sigorta şirketine danışmanlık yapıyor.



Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,144 µs