En Sıcak Konular

SARVAN: HAKEMLER İLK 6 HAFTADA BAŞARILI

8 Ekim 2008 13:47 tsi
SARVAN: HAKEMLER İLK 6 HAFTADA BAŞARILI Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), 32 üst klasman hakemiyle gerçekleştirdiği toplantıda Turkcell Süper Lig'in ilk 6 haftalık dönemini değerlendirdi.

İSTANBUL - Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK), 32 üst klasman hakemiyle gerçekleştirdiği toplantıda Turkcell Süper Lig'in ilk 6 haftalık dönemini değerlendirdi. Sarvan, hakemleri yönetimleri nedeniyle genel olarak başarılı bulduklarını söyledi.
     Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen toplantının ilk yarım saatlik bölümü basın mensuplarına açık tutulurken, MHK Başkanı Oğuz Sarvan bu bölümde medyayı bilgilendirmek için açıklamalar yaptı.
     Hakemleri ilk 6 haftalık bölümdeki yönetimleri nedeniyle genel olarak başarılı bulduklarını açıklayan Sarvan, sarı kartların sayısında düşüş olmasına rağmen zaman zaman kartların kolay çıktığını ifade etti. Sarvan'ın hakemlere yönelik değerlendirmesindeki ifadeleri şöyle:
     ''Kart isteyene kart konusunda verilen talimatlar yerine oturdu. Artık oyuncular da bunu anladı. İyi bir uygulama oldu. Baraj prosedürü, ceza alanı içindeki itiş kakışlarda alınan önlemler, taç atışlarının yeri ve ilave zaman gibi konular konusunda başarılı oldunuz.
     Buna karşılık biraz daha üzerine düşmemiz gereken konular var. Bunlardan bir tanesi teknik alan yönetimi. Avantajla ilgili yine zaman zaman sizlerin biraz katı davrandığınızı gördük. Biraz daha esnetilebilir bu konu. Öyle oluyor ki zaman zaman orta alanda hiç düdük çalmamak oyun akışının seyrini bozmamak açısından daha iyi olacak gibi görünüyor. Bunu tartışmak istiyoruz.
     Sarı kart sayısında düşüş olmasına rağmen zaman zaman kartların biraz kolay çıkmasından dolayı... ikinci kart kırmızıya dönüşüyor, bundan dolayı münferit de olsa bazı sorunlar yaşandı. Bunlarla ilgili konuşmak istiyoruz. Direkt kırmızı kartlar az olmakla birlikte, televizyon görüntülerinden bir iki dikkatimizi çeken, direkt kırmızı olması gereken konularda atlamalar oldu.''
     Turkcell Süper Lig'de ilk 6 haftayla ilgili sarı ve kırmızı kart istatistiklerini de aktaran Sarvan, hakemlerin toplam 226 sarı, 23 kırmızı kart çıkardığını bildirdi.
     Sarvan, sarı kartların 165'inin sportmenliğe aykırı davranış, 41'inin hakeme veya kararına sözle ve hareketle itiraz, 3'ünün kural ihlali, 11'inin oyunun tekrar başlamasını geciktirmek ve 6'sının yeterli mesafe açılmamaktan, 23 kırmızı kartın 13'ünün ikinci sarı karttan görüldüğünü bildirdi.
    
     -YUNUS YILDIRIM VE HALİS ÖZKAHYA FIFA LİSTESİNDE-
    
     Oğuz Sarvan, hakemler Yunus Yıldırım ve Halis Özkahya'nın FIFA listesine alındığını açıkladı.
     FIFA'ya bu yıl iki yeni isim bildirmek durumunda olduklarını anlatan Sarvan, gerek UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, UEFA ve FIFA Hakem Komitesi ile yaptıkları görüşmeler neticesinde geçen yılki performanslara bakarak Bünyamin Gezer, Kamil Abitoğlu, Yunus Yıldırım ve Halis Özkahya isimlerini belirlediklerini, bu dört isimden de Yunus Yıldırım ve Halis Özkahya'da karar kıldıklarını kaydetti.

Bu haber 343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,279 µs