En Sıcak Konular

Özgürlükçü Lider(!); 'Kuran'ı Kerim yasaklansın' dedi

8 Ağustos 2007 14:38 tsi
Özgürlükçü Lider(!); 'Kuran'ı Kerim yasaklansın' dedi Hollanda'da Özgürlük Partisi’nin lideri, ülkesinde Kuran'ı Kerim'in;satılmasının ev ve camilerde okutulmasının yasaklanmasını istedi!

Hollanda’da aşırı sağ görüşleriyle tanınan Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, De Volkskrant gazetesinde yayımlanan yazısında, "saldırı ve düşmanlığı öne çıkardığını" öne sürdüğü Müslümanların kutsal kitabının, "ülkenin hukuk sistemiyle bağdaşmadığını" savundu.
Kur’an’ın "yalnızca piyasada satışının yasaklanmasının yetmeyeceği, ev ve camilerde okutulması ve bulundurulmasının da yasak kapsamına alınması" görüşünü dile getiren Hollandalı politikacı, bu yasakla, "şiddete başvuran ve bunun kaynağını Kur’an’dan aldığını savunan radikal görüşlü Müslümanlara iyi bir mesaj verilmiş olacağını" iddia etti.
Hollanda’da 150 üyeli Temsilciler Meclisinde 9 üyeyle temsil edilen Özgürlük Partisi’nin lideri Gert Wilders'ın,bu hezeyanları ilk değil.Daha önce de,(Subat 2007'de),Islamiyet hakkinda tepki toplayacak açiklamalar yapmıştı. Wilders, Müslümanlarin,kendince zararli söylemler içeren Kuran-i Kerim’in bu bölümlerini yırtıp atmasi gerektigini söylemişti.
Bir Hollanda gazetesine demeç veren Wilders, Hazreti Muhammed hayatta olsaydi ve Hollanda’da yasasaydi onu Hollanda’dan kovacagini da belirterek,;“Bir islam tsunamasi ile karsi karsiyayiz” demişti. Wilders, basörtüsünün yasaklanmasini, Hollanda’ya göçmen kabul edilmemesini ve yeni camiiler yapilmasina izin verilmemesini de savunmuştu.
Kuran’i okudugunu belirten Wilders, “Eger Müslümanlar Hollanda’da yasamak istiyorlarsa, Kuran’in yarisini yirtip atmalilar, imamlari dinlememeliler, çünkü Kuran’da korkunç seyler söylendigini biliyorum” ifadesini kullanmıştı
 


Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,505 µs