En Sıcak Konular

SCHRAMMA, HRİSTİYAN HAC MERKEZİ İÇİN ERDOĞAN'DAN DESTEK İSTEDİ

7 Ekim 2008 17:33 tsi
SCHRAMMA, HRİSTİYAN HAC MERKEZİ İÇİN ERDOĞAN'DAN DESTEK İSTEDİ Köln Büyükşehir Belediye Başkanı ,Başbakan Erdoğan'a bir mektup göndererek,Tarsus ilçesinde kurulması planlanan Hristiyan hac merkezi için destek istedi.

KÖLN - Almanya'nın Köln kenti Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Schramma, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek, Mersin'in Tarsus ilçesinde kurulması planlanan Hristiyan hac merkezi için destek istedi.
     Schramma, mektubunda, 10 Şubatta Erdoğan'ın Köln'ü ziyareti sırasında hac merkezi konusunun gündeme geldiğini ve kendisinin destek sözü verdiğini ifade ederek, Köln Başpiskoposu Kardinal Joachim Lehmann'ın da bu konuda ricası olduğunu belirtti.
     Belediye başkanı mektubunda, "Başbakan Erdoğan'ın bu konuda verdiği destek sözünden dolayı memnuniyet duydum. Hatta oraya hac merkezi için bir kilise yapılması konusu da gündeme geldi" ifadesini kullandı.
     Papa 16. Benediktus'un 29 Haziran 2007 - 29 Haziran 2008 tarihleri arasındaki zamanı tüm dünyada "Aziz Paul yılı" ilan ettiğini de hatırlatan Schramma, mektubunda şu ifadelere yer verdi:
     "Erdoğan'ın hac merkezi ve Paul yılına verdiği destek sözü, benim için paha biçilemez bir söz. Verilen destek hem dünyada hem de yurt içinde inanca olan hoşgörünün ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir.
     Burada bir konuyu daha hatırlatmak isterim; Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln'de yaptıracağı camiye, benim başkanlığını yaptığım belediye olarak da büyük destek verdik. Ayrıca Köln'de yapılmak istenen İslam karşıtı kongreye Kölnlüler olarak geçit vermedik. Kölnlüler burada diğer dinlere inananların da kendi dinlerini yaşama ve öğrenme hakları olduğunu açıkça ortaya koydu. Bu vesileyle ben de icra makamlarının en üzerinde bulunan siz Sayın Başbakan'dan bu konuda aynı hassasiyeti göstermenizi ve bu konudaki desteğinizi esirgememenizi diliyorum."

Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,258 µs