En Sıcak Konular

GÜL: ''DÜŞMAN SEVİNDİRMENİN BİR ALEMİ YOK''

7 Ekim 2008 18:18 tsi
GÜL: ''DÜŞMAN SEVİNDİRMENİN BİR ALEMİ YOK'' Cumhurbaşkanı Gül, ''Açık toplumda herşey tartışılır, tartışılacaktır ama şunu da hatırlatmak isterim ki düşmanı sevindirmenin de hiçbir alemi yoktur'' dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Açık toplumda herşey tartışılır, tartışılacaktır ama şunu da hatırlatmak isterim ki düşmanı sevindirmenin de hiçbir alemi yoktur'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davet üzerine 7-9 Ekim tarihleri arasında Finlandiya'yı, 9-11 Ekim tarihlerinde de Estonya'yı ziyaret edeceğini belirten Gül, ''Finlandiya ve Estonya yakın ilişkilere sahip olduğumuz, işbirliğine önem verdiğimiz AB ülkeleridir'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
     Terörle mücadelede kolluk kuvvetlerinin yetki çerçevesinin genişletilmesi önerileri ile ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine Gül, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlı ve güçlü bir şekilde süreceğini vurguladı. Gül, şunları kaydetti:
     ''Şüphesiz ki açık toplumda herşey tartışılır, tartışılacaktır ama şunu da hatırlatmak isterim ki düşmanı sevindirmenin de hiç bir alemi yoktur. O bakımdan bütün güvenlik güçlerimizin hepsinin arkasındayız, hepsine olan güvenimiz tamdır. Şüphesiz ki terörle mücadele dinamik bir süreçtir. Bu dinamik süreç içerisinde yeni gözlemler yeni tespitler olabilir, yeni konseptler geliştirilebilir ve bunlar da kararlılıkla hiçbir şeyden çekinmeden uygulanır. Silahla karşınıza çıkanla silahla mücadele edeceksiniz ama Meclis konuşmamda da söylediğim gibi, demokrasiye olan inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz. Çünkü demokrasi daima teröristleri izole eder, teröristleri bütün millet ve dünya karşısında izole eder ve onları en kötü duruma düşürür. Dolayısıyla terörle mücadelenin önemli bir aşamasıdır. Bu açıdan tecrübeler gözlemler ne gerektiriyorsa bunlar değerlendirilir ilgili kurumlar tarafından... Ve buna göre muhakkak ki gerekli tedbirler alınır.''

GÜL: TERÖR ÖRGÜTÜ ÜST ÜSTE ÇOK BÜYÜK DARBELER ALIYOR

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör örgütünün üst üste çok büyük darbeler aldığı bir dönemden geçildiğini belirterek, ''Bu süre içinde kendisinin ayakta olduğunu göstermek için yaptığı bir hamledir bu. Bunlar kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Finlandiya'ya yapacağı resmi ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Gül, ''Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin, ABD'de yaptıkları görüşmede kendisini Irak'a davet ettiği, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün sınır karakoluna yönelik terör saldırısının ardından da telefonla aradığı anımsatılarak, Irak ile ilişkilerde yeni bir dönemin başlamasının, yeni bir gerginliğin söz konusu olup olmayacağının'' sorulması üzerine, şunları söyledi:
     ''Kendisi aradı. Başkanlık divanı olarak hep beraber bu işi kınadıklarını, bu saldırının hem Türklere hem Kürtlere hem de dini değerlere aykırı olduğunu açıkça söyledi. Ayrıca hükümetin de kınayacağını söyledi; daha sonra hükümet de kınadı. Ayrıca aramızda güçlü bir iş birliği var güvenlik konusunda... Türkiye, Amerika, Irak... Bunun bir an önce toplanması gerektiğini söyledi. Tabii ki ben de kendilerine, bu işin Irak'tan kaynaklandığını, Irak'ın kontrol edilemeyen toprakları var, kendi güçleri yetmediği için kontrol edemiyorlar, Irak hükümetinden beklentilerimizi açıkça söyledim.''
     Bu çerçeve içinde Irak'la iş birliğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bölgenin coğrafi şartlarına dikkati çekti. Terör örgütü elebaşlarının bu dağlarda saklandığını, Türkiye'nin bunun için bölgeye operasyonlar gerçekleştirdiğini ifade eden Gül, ''Terörle mücadelenin uzun soluklu olduğunu herkes biliyor ama terör örgütünün gerçekten üst üste çok büyük darbeler aldığı bir dönem içindeyiz. Bu süre içinde kendisinin ayakta olduğunu göstermek için yaptığı bir hamledir bu. Bunlar kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır. Türkiye kararlıdır. Bütün kurumlarıyla, millet olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz'' diye konuştu. Bu süreç içinde alınacak yeni tedbirler ve yeni tespitlerin söz konusu olabileceğini belirten Gül, bunların anında yerine getirileceğini kaydetti.
     Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, ''Sizin de pazar günü katıldığınız şehit cenazesinde de bir örneğini gördük. Halkın bazı tepkileri var ve bu tepkiler farklı şekillerde ifade edildi. Bu tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Eskişehir'de siz de vardınız, yaşadınız. Halkın tepkisi değil. Oraya örgütlü olarak gelmiş insanların, caminin içinde şehide bile saygı duymayacak şekilde yaptıkları iş. Halkın ise onlara karşı tepkisi vardı'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi ile bir süredir diyalog sürecinin devam ettiğinin ancak Aktütün sınır karakoluna yapılan saldırının Irak'ın kuzeyinden getirilen ağır silahlar desteğiyle gerçekleştirildiğinin belirtilmesi ve ''Mesajınız olacak mı?'' diye sorulması üzerine, bu konudaki mesajların Dışişleri Bakanlığı ve Hükümet tarafından verildiğini söyledi. Gül, ''Irak ile ilişkilerimizİN gelişmeye başladığı bir dönemde bütün bu işlerin yapılması, bu ilişkilerin de önlenmesini isteyen, aramızdaki dostluk, akrabalık bağlarının zehirlenmesini isteyen güçler bunlar. Onun için zaten terör örgütü gerçekten sadece Türkiye için değil, bütün bölge için, Türkler için de Kürtler için de bir beladır. Onlar için de tehdittir. Bölgede herkesin dikkatini çekiyoruz. Herkesin terör örgütüne karşı Türkiye ile samimi bir iş birliği içerisinde olması gerekir'' diye konuştu.
     Irak ziyaretiyle ilgili bir takvim belirlenip belirlenmediğinin sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, ''Bir takvim söz konusu değildi biliyorsunuz ama tabii ki günü geldiğinde Irak'a bu ziyareti yapacağım. Bu ziyaretler önemli, çünkü konuşulacak çok konu var. Bu konuları konuşmak lazım. Irak ile Türkiye'nin arasındaki ilişkilerin gelişmesini istemeyen ve zehirlemek isteyenler var. Bu kadar enerji hatları, doğal gaz, petrol boruları... Bütün bunlar Türkiye üzerinden geçmesin isteyenler var. Aramızda tarihten gelen dostluk bağlarının iyice zehirlenmesini isteyenler var'' dedi.



Bu haber 428 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,277 µs