En Sıcak Konular

OKUL ÖDEVLERİNDE KAĞIT DEVRİ BİTİYOR

7 Ekim 2008 17:07 tsi
OKUL ÖDEVLERİNDE KAĞIT DEVRİ BİTİYOR Milli Eğitim Bakanlığının Microsoft işbirliğiyle Türkiye genelinde seçilen temsilci okullarda uygulamaya koyduğu ''Yenilikçi Öğretmen Projesi'' çerçevesinde öğrenciler artık ödevlerini kağıt kullanmadan bilgisayar ortamında yapmaya başlayacak.

İZMİR - Milli Eğitim Bakanlığının Microsoft işbirliğiyle Türkiye genelinde seçilen temsilci okullarda uygulamaya koyduğu ''Yenilikçi Öğretmen Projesi'' çerçevesinde öğrenciler artık ödevlerini kağıt kullanmadan bilgisayar ortamında yapmaya başlayacak.
     Bazı derslerin okullarda bu amaçla özel olarak oluşturulan ''Yenilikçi Öğretmen Sınıfı''nda işleneceği projede, bilgisayar teknolojisinden derslerin işlenmesinde yararlanıldığı gibi öğrenci ve öğretmen arasında da okul dışında da interaktif bağ kurulması amaçlanıyor.
     Bakanlık tarafından ''Yarışmalı Proje'' olarak illerde belirlenen temsilci okullarda uygulamaya konulan projede, İzmir'i temsil eden Bornova Nedret İlhan Keten İlköğretim Okulu'nun Müdürü Halil İbrahim Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, projenin ilköğretim 2. kademesini içerdiğini ve Türkiye genelinde illeri temsilen belirlenen okullarda yapılan hazırlık çalışmasının ardından bu ay itibariyle uygulanmaya başlandığını belirtti.
     Projenin uygulanabilmesi için okulda mevcutta var olan ''Bilgi Teknolojileri Sınıfı''ndan ayrı olarak, ''Yenilikçi Öğretmen Sınıfı'' adı verilen özel bir sınıf oluşturulduğunu ifade eden Demirel, şunları kaydetti:
     ''Okuldaki 2. kademe öğrencilerimiz artık bazı derslerini 'Yenilikçi Öğretmen Sınıfı'nda yapacaklar. Öğretmenlerimiz bu yıl 2. kademedeki öğrencilere verecekleri ödevleri, onlardan kağıt kullanmadan, bilgisayarda hazırlayıp getirmelerini isteyecekler. Yani artık öğrencilerimiz ödevlerini 'powerpoint' sunumu ya da word belgesi olarak bilgisayarda hazırlanacak. Hafıza kartıyla taşıyarak sınıftaki bilgisayarlarda gösterecekler. Projede öğrenciler bireysel çalışma yapmayacaklar, grup çalışması yaparak sosyalleşecekler. Projede aynı zamanda, öğrencilerin birlikte bir işi yaparak, başarmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Grup olarak bilgisayarda hazırladıkları ödevlerini, Yenilikçi Öğretmen Sınıfı'nda arkadaşlarına anlatacaklar, karşılıklı olarak tartışacaklar, bilgi alışverişinde bulunacaklar.''
     Demirel, projenin getirdiği yeniliklerden birinin de öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişim imkanlarında olacağını belirtti.
     Proje kapsamında özel bir internet sitesi oluşturulduğunu ifade eden Demirel, bu site üzerinden öğrenci ve öğretmenler arasında okul ortamı dışında da interaktif iletişim kurulacağını bildirdi.
     Hazırlanan internet sitesinde çeşitli konularda gruplar, forumlar oluşturulduğunu dile getiren Demirel, şu bilgileri verdi:
     ''Öğrenciler, ders notlarını bu forumlarda görebilecekler. Kafalarına takılan soruları bu siteden öğretmenlerine sorabilecekler. Ödüllü sorular olacak. Dolayısıyla çocuğu dışarıdaki internet kafelerden kurtararak, derslerine ve okuluna yönlendirmek için gayret edilmiş olacak. Çocukların bilgisayarı daha çok ders için kullanmaları sağlanmaya çalışılacak.''

Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,525 µs