En Sıcak Konular

GENELKURMAY: 2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ

7 Ekim 2008 15:32 tsi
GENELKURMAY: 2 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ Genelkurmay Başkanlığı, Aktütün'deki Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı bölgesinde etkisiz hale getirilen 23 teröriste ilave olarak 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Aktütün'deki Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı bölgesinde etkisiz hale getirilen 23 teröriste ilave olarak 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Teröristlerle birlikte 1 adet Biksi makineli tüfek, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet el bombası, 6 adet roketatar mermisi ve çok miktarda roket sevk fişeğinin ele geçirildiği belirtildi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi 13'üncü Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı (Aktütün) bölgesinde yapılan arama ve tarama faaliyetinde etkisiz hale getirildiği belirtilen 23 teröriste ilave olarak dün saat 17.30'da 2 teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.
     Teröristlerle birlikte 1 adet Biksi makineli tüfek, 1 adet Kannas keskin nişancı tüfeği, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 12 adet el bombası, 6 adet roketatar mermisi ve çok miktarda roket sevk fişeğinin ele geçirildiği kaydedilen duyuruda, ''Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 25'e ulaşmıştır. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir'' denildi.

BİTLİS VE ELAZIĞ'DA PATLAYICI DÜZENEKLERİ İMHA EDİLDİ

     Güvenlik güçlerince Bitlis'te 18 kilogram, Elazığ'da da 30 kilogram patlayıcı madde kullanılarak hazırlanmış düzeneklerin bulunarak imha edildiği bildirildi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Bitlis'in Tatvan ilçesi dağlık arazi kesiminde, terör örgütü mensupları tarafından basma düzenekli olarak tuzaklanmış 18 kilogram patlayıcı madde, Elazığ'ın Üçocak beldesinde de 250 gram C-4 ve 30 kilogram Amonyum Nitrat kullanılarak tuzaklanmış patlayıcı madde bulundu. Patlayıcı maddeler yerinde imha edildi.
     Şanlıurfa'nın Birecik ve Diyarbakır'ın Hazro ilçelerinde terör örgütünden kaçan birer terörist de dün güvenlik güçlerine teslim oldu.



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,549 µs