En Sıcak Konular

YILDIRIM: 3G İHALESİ 28 KASIM 2008'DE YAPILACAK

7 Ekim 2008 14:53 tsi
YILDIRIM: 3G İHALESİ 28 KASIM 2008'DE YAPILACAK Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3G ihalesinin 28 Kasım 2008 tarihinde yapılacağını bildirdi.

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3G ihalesinin 28 Kasım 2008 tarihinde yapılacağını bildirdi.
     Yıldırım, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarının açılışında yaptığı konuşmada, 2009'un ilk çeyreğinde sabit telsiz veri iletişiminin lisansını vereceklerini bildirdi.
     İstanbul'un bundan böyle bilişimin merkezi olmaya karar vermiş bir şehir olduğunu belirten Yıldırım, "İstanbul'da bir bilişim vadesini, belediye başkanlığımız, sanayi ve ticaret bakanlığımız, ulaştırma bakanlığımız, İstanbul Ticaret Odası (İTO), sivil toplum kuruluşlarımız ve ülkeye bilgi iletişiminde öncülük eden büyük işletmecilerimizle kurmak artık bir zaruret haline gelmiştir. Bu hayırlı kararı da burada vermiş oluyoruz, hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
     Binali Yıldırım, bilişimin getirdiği bazı yan etkiler bulunduğunu, bunların tedbirlerini aldıklarını, sivil toplum ve kamunun el ele bunu halledeceğini kaydetti.
     e-devlet ile ilgili olarak da Bakan Yıldırım, "Aralık'ta bunu resmen açıyoruz, e-devletin açılışını yapıyoruz. Vatandaşın kullanımına sunuyoruz" dedi.
     Sektörün Türkçe kullanmaya zorlanmaması halinde 2 yıl sonra ne konuşulduğunu anlayamayacaklarını ifade eden Yıldırım, "Bunlar yarısını İngilizce konuşurlar yarısını da kısaltma yaparlar. Siz de böyle bakarsınız. Türkçe karşılıklarını bulun. Bulmazsanız burada vebaliniz var" şeklinde konuştu.
     Önümüzdeki hafta Elektronik Haberleşme Kanunun çıkacağını bildiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Hedef 2013...65 milyonun bilgisayarda işini gücünü gördüğü bir Türkiye...Buna göre çalışın arkadaşlar. Şimdi bütün bu mobil, seyyah işlerin yapılması için frekans ihtiyacınız var. Daha hızlı veri akışına, üçüncü nesle ihtiyacınız var. 3. neslin de ihalesini 28 Kasım'da yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Biz bu takvimi yaptık. İnşallah düzenleyici kurum da kendini bu takvime uygun hale getirir. Biraz emri vaki oldu ama kusura bakmasın, memleketin buna ihtiyacı var."
     Ulaştırma Bakanı Yıldırım, küresel krize değinerek, kısa vadede bunun sonuçlarının kötü olacağını vurgulayarak, "Uzun vadede insanlığın hayrına olacak. Az gelişmişlerle çok gelişmişler arasındaki dengesizlikler azalacak. Bilişimde de dikkat etmemiz gereken husus bu. Bölgesel, küresel ve sayısal uçurumu ortadan kaldırmamız lazım" diye konuştu.
     9 Kasım'da numara taşınabilirliğinin devreye gireceğini hatırlatan Yıldırım, internetin Türkçeleştirilmesi konusunda bir çalışma başlattıklarını kaydetti.

Bu haber 303 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,634 µs