En Sıcak Konular

GALATASARAY'IN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

7 Ekim 2008 17:56 tsi
GALATASARAY'IN RAKİPLERİ BELLİ OLDU UEFA Kupası'nda 2. tur gruplarının kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi.

NYON - UEFA Kupası'nda 2. tur gruplarının kuraları, İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi.
Kuraya 3. torbadan giren Galatasaray, (B) Grubu'nda Portekiz'den Benfica, Yunanistan'dan    Olympiakos, Almanya'dan Hertha Berlin ve 1. turda Beşiktaş'ı eleyen Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımı ile eşleşti.
Toplam 40 takımın girdiği kurada, ekipler 5'erli 8 gruba ayrıldı. 
Takımlar, gruplarda 2'si iç sahada, 2'si deplasmanda olmak üzere 4'er maç yapacak. 
23 Ekim'de başlayıp, 18 Aralık'ta sona erecek maçlar sonunda gruplarda ilk 3 sırada yer alan takımlar üst tura yükselecek.

GALATASARAY'IN UEFA KUPASI FİKSTÜRÜ

     Galatasaray UEFA Kupası'nda Olympiakos ve Metalist Kharkiv ile Ali Sami Yen Stadı'nda karşılaşırken, Benfica ve Hertha BSC Berlin ile deplasmanda oynayacak. Galatasaray, son haftayı bay geçecek.
     Galatasaray'ın maç fikstürü şöyle:
     23 Ekim 2008
     Galatasaray - Olympiakos
     6 Kasım 2008
     Benfica - Galatasaray
     27 Kasım 2008
     Galatasaray - Metalist Kharkiv
     3 Aralık 2008
     Hertha BSC Berlin - Galatasaray

GALATASARAY'IN UEFA KUPASI'NDAKİ RAKİPLERİ

     Galatasaray'ın, UEFA Kupası 2. tur grup maçlarında eşleştiği takımlardan Metalist Kharkiv, Beşiktaş'ı eleyerek gruplara kalırken, Avrupa kupalarında ise tecrübesizliği ile dikkat çekiyor.
     Avrupa kupalarında bugüne dek sadece 8 maç oynayan Metalist, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi alırken, 11 gol atıp, kalesinde 8 gol gördü.
     Kupaya 1. turda dahil olan Ukrayna ekibi, kendi liginde bu sezon yaptığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 18 puan topladı. Ligde 15 gol atıp, 8 gol yiyen Metalist, 16 takımlı ligde 3. sırada yer alıyor.
     Metalist, Beşiktaş'a İstanbul'da 1-0 yenilmesine rağmen, evinde aldığı 4-1'lik galibiyetle gruplara kalmayı başardı.
     Galatasaray'ın rakiplerinden Yunanistan Ligi şampiyonu Olympiakos, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 yenildi, evinde ise rakibini 1-0 mağlup etmesine rağmen Devler Ligi'nin kapısından dönerek UEFA Kupası'na katıldı.
     UEFA Kupası 1. turunda Danimarka'nın FC Nordsjælland takımıyla eşleşen kırmızı beyazlılar, deplasmanda 2-0, evinde ise 5-0 galip gelerek gruplara katılma hakkını elde etti.
     Olympiakos, Avrupa kupalarında bugüne kadar iki kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Yunan ekibi, 1998-99 Sezonu'nda Şampiyonlar Ligi'nde, 1992-93 Sezonu'nda da Kupa Galipleri Kupası'nda çeyrek final oynadı.
     Galatasaray'ın, 2003-2004 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda 3-0 yenilip, kendi sahasında 1-0 mağlup ettiği Yunanistan temsilcisi, bugüne kadar Avrupa'da 183 karşılaşmada 66 galibiyet, 80 mağlubiyet, 37 de beraberlik aldı.
     Olympiakos, Avrupa kupalarında rakip filelere 229 gol gönderirken, 287 gol yedi.
     Galatasaray'ın gruptaki rakiplerinden Hertha BSC Berlin, bu sezon UEFA Kupası'nda 1. ön eleme turunda İrlanda'nın Saint Patrick's Athletic takımını 2-0 ve 0-0, ikinci ön eleme turunda Slovenya'nın IB Ljubljana takımını 2-0 ve 1-0, 1. turda ise Moldova'nın Nistru takımını 8-1 ve 0-0'lık skorlarla eleyerek gruplara kaldı.
     Galatasaray ile daha önce 1999-2000 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan Alman ekibi, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Almanya'daki karşılaşmada ise Galatasaray 4-1 galip geldi.
     (B) grubunun seri başı takımı Benfica, geçen sezon Portekiz Ligi'ni oynadığı 30 maçta 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 4. sırada bitirdi ve UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.
     UEFA Kupası ilk turunda mücadele eden Benfica, İtalya'nın Napoli takımına ilk maçta İtalya'da 3-2 mağlup olsa da, ikinci maçı 2-0 kazanarak bir üst tura yükseldi.
     Avrupa kupalarının tecrübeli ekiplerinden biri olan Benfica, bugüne dek Avrupa arenasında 303 maça çıktı. Benfica, bu maçlarda 143 galibiyet, 71 beraberlik ve 89 galibiyet aldı. UEFA Kupası'nda ise 76 maça çıkan Benfica, 35 galibiyet, 18 beraberlik ve 23 mağlubiyet yaşadı.
     Benfica, Avrupa kupalarında büyük başarılara sahip. Portekiz ekibi, 1960-61 ve 1961-62 sezonlarında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası sevinci tattı.

103. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

     Galatasaray Kulübü'nün 103. kuruluş yıldönümü kutlamaları, 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak.
     103. yıl etkinlikleri kapsamında, kulübün kurucusu Ali Sami Yen, 10 Ekim Cuma günü Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak. 11 Ekim Cumartesi günü ise önce Galatasaray Lisesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunulacak. Kulüp başkanı Adnan Polat'ın konuşmasının ardından, en kıdemli üye, yaş kütüğüne 103. yıl plaketini çakacak.
     Tören, 50 yıllık divan kurulu üyelerine berat ve madalyalarının verilmesi, kazanılan ödül ve kupaların tanıtımı, müzeye teslimi ve geleneksel Galatasaray pilavının yenilmesiyle sona erecek.

DİVAN KURULU TOPLANTISI ERTELENDİ

    Galatasaray Kulübü'nün yarın yapılması gereken aylık olağan divan kurulu toplantısı ertelendi.
     Toplantının, kulüp yönetim kurulunun Goldman Sachs ile yapmayı hedeflediği mali anlaşmanın incelenmesi için divan kurulunun kurduğu komisyonun raporunu oluşturması için, 15 Ekim Çarşamba gününe ertelendiği öğrenildi.
     Özel gündemli toplantının basına kapalı olacağı ve kulüp üyelerinin dinleyici olarak içeri alınacağı açıklandı.



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,731 µs