En Sıcak Konular

ERDOĞAN: BU İSTİKAMETİN ARKASINDA 70 MİLYON VAR

7 Ekim 2008 14:28 tsi
ERDOĞAN: BU İSTİKAMETİN ARKASINDA 70 MİLYON VAR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hala terör üzerinden siyaset yapma gayreti içinde olanların bulunduğunu belirtti.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hala terör üzerinden siyaset yapma gayreti içinde olanların bulunduğunu belirterek, ''Bakın çok açık ve samimi söylüyorum: Kimse terör üzerinden siyaset yapmasın. Kan üzerinden siyaset yapılmaz, şehitlerimiz, gazilerimiz üzerinden siyaset yapılmaz. Bu hepimizin ortak derdi, ortak meselesidir. Bunun üzerinden siyaset yapanlar, kan üzerinden siyaset yapanlar, o kanın içerisinde kendileri boğulurlar. Bunu böyle bilmemiz lazım. Çünkü bu, asla böyle bir yaklaşım tarzını, böyle bir davranış tarzını kabul etmez '' dedi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, Aktütün karakoluna yapılan saldırı sonucunda şehit düşen askerleri anarak başlayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Bu acıyı dindirmek için, bu ateşi söndürmek için, açık, seçik ifade ediyorum: Bütün ihtilaflarımızı bir kenara bırakır, bir ve bütün oluruz. Tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakır, bir ve bütün oluruz. Bütün acıları unutur, milletçe bir ve bütün oluruz. Biz;mukaddesat düşmanı, can düşmanı, hayat düşmanı, masumiyet düşmanı bu terör örgütü yüzünden ne kardeşliğimizden, ne inancımızdan, ne mukaddeslerimizden, ne birliğimizden, ne bütünlüğümüzden vazgeçeriz. Kardeşliğimize, muhabbetimize, sevgimize, dayanışma ruhumuza, ülke bütünlüğümüze, medeniyet iddiamıza kasteden hainler, bu topraklardan er veya geç tecrit olacaktır.''
     Terörle mücadelenin bir milli mesele olduğunu, ''devlet ve millet meselesi olduğunu'' vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü.
     ''Bu mesele, her zaman olduğu gibi bugün de tüm siyasi partilerin ve kurumların ortak duruşunu gerektiren bir meseledir. Bize düşen, Meclis çatısı altında terörle mücadelede ortak irademizi sergilemektir. Bütün siyasi partilerimizin bu hassasiyete sahip olduğunu düşünüyorum. Mehmetçiğimizin hayatına kastedenlerin bu ülkeye, bu millete açık bir düşmanlık içinde oldukları ortadadır. Masum halkın kanını dökenlerin, milletin huzur ve güvenliğini tehdit edenlerin, devlete silah çekenlerin bu ülkeye, bu topluma, bu millete, bu devlete düşman oldukları açıktır. Keza, terör örgütüne 'terörden vazgeç' diyemeyenlerin bize, 'terör örgütünün adresini çökertmekten vazgeç' demeleri de mümkün değildir. Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, bütün provokasyonları bertaraf ederek, yalnız terör örgütüne değil, terör örgütünü bir maşa, bir taşeron olarak kullanan zehir tacirlerine de birlik ruhumuzu gösterme günüdür. Teröre verilecek en büyük cevap, milletimizin bir bütün olarak birlik ve beraberlik, kardeşlik örneği ortaya koymasıdır. Biz, birlik ve beraberliğimizi toplumsal bütünlüğümüzü korudukça, birbirimize şüpheyle değil, sevgiyle, güvenle, kardeşlikle baktıkça terör tecrit olacak, terörizm zemin bulamayacaktır.''
     Bütün dikkat ve özenle milletin birlik ruhunu korumaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, ''Ülkemiz; demokrasiden bir tek geri adım atmadan, insan hak ve hürriyetlerinden bir tek geri adım atmadan terörün en çok arzuladığı kalkınma iradesini geriletmeden yürüyüşüne devam edecektir'' dedi.

ERDOĞAN: BU ÜLKEDE ZEHİRLİ İDEOLOJİLER BARINAMAZ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Terörist karşısında, terörizm karşısında tek yürek olmayanlar, kendi vicdansızlıklarına yansınlar. Şehit kanlarını, yüreği yanan annelerin feryadını duymayanlar, kendi merhametsizliklerine yansınlar'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
     ''Bu millet, bu ülke, bu vatan, birdir ve bütündür. Bu bütünlüğü zedeleyecek bir zehirli ideoloji, ayrılıkçı bir emel, burada barınamaz. Türkiye'nin medeniyet çıtasını yükselttiği, demokrasi çıtasını yükselttiği her zaman, bu ülkenin kalkınma iddiasına zincir vurmak için kullanılan uluslararası bu taşeron örgüt, en geniş anlamda yalnızlaşacaktır, izole edilecektir, etkisiz hale getirilecektir.''
     Erdoğan, terör karşısında ortaya konulabilecek en doğru tavrın aklıselimin muhafaza edilmesi ve tepkisel davranılmaması olduğu uyarısında bulunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Zira tepkisel davranışlar ve söylemler, terörün varmak istediği amaca hizmet edebilir. Millet olarak, toplum olarak, terör sorunu karşısında rasyonel bir tavır geliştirme becerisini göstermeliyiz. Hiçbir toplumsal mesele, tepkisel tavırlarla çözülemez. Toplumsal meselelerimizi çözmenin yegane yöntemi, aklıselim çizgisinde yürümek, sağduyuyu elden bırakmamaktır. Terörün ana amacı, toplumu yılgınlığa sevk etmek, toplumsal birlikteliği zedelemek, hayatın normal akışını zaafa uğratmaktır. Söylemlerimizle ve eylemlerimizle bu amaca hizmet etmemeliyiz.
     Bunu söylerken, terörü üreten toplumsal dinamikleri ve bir bütün olarak devletin terörle mücadele pratiğini tartışmayalım. 'Üzerinde konuşmayalım' demek istemiyorum. Makul ve serbest bir tartışma olmadan meselelerimizi çözemeyeceğimiz de aşikardır. Önemli olan, makuliyeti kaybetmemek, tartışmanın akıl dairesinde yürümesini sağlamaktır. Düşmanlık üreten, bu toplumun kardeşliğini zedeleyen söylemler, ancak terör odaklarına hizmet edebilir.
     Bütün vatandaşlarımız, millete mensubiyet duygusu içinde davranmaya, düşmanlık niyetlerini boşa çıkarıp, kardeşliği pekiştirmeye hassasiyet göstermelidir. Türkiye'nin terör karşısındaki duruşu, hiç kimse tarafından yanlış anlaşılmasın. Terörle mücadele konusunda Hükümetimizin kararlı iradesi, tamdır.''
     Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi harekatına izin veren tezkerenin TBMM'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Bizler tamamen işin teknik boyutu noktasında, güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu projelere uyarız'' diye konuştu.
     Erdoğan, ''terörün, sadece askeri ya da polis operasyonlarıyla çözümlenecek bir iş olmadığını'' belirterek, olayın siyasi, diplomatik, ekonomik, psikolojik, sosyolojik ve sosyo ekonomik boyutunun da olduğunu belirterek, ''Şu an hükümetimiz bütün bunları ele almış vaziyette çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.
     Herkesin terör karşısındaki durumunu netleştirmeli ve tavrını ortaya koyması gereğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Terörle arasına mesafe koyamayanların terörle mücadeleden olumsuz etkilenmesi her zaman için kaçınılmazdır. Bölge halkımız nasıl her geçen gün terörle arasına kalın bir duvar örüyorsa, bölge ülkeleri de terör örgütüyle arasına kalın bir duvar örmeli, net bir tavır ortaya koymalıdır. Bu herkesin kendi menfaatinedir. Kuzey Irak bölgesel yönetiminin de geçmişte zaman zaman olduğu gibi, terörist unsurlara karşı bizimle iş birliği yapması, en doğru yoldur. Çünkü terör örgütü bölgesel bir huzursuzluk ve gerilim kaynağı olarak herkes için sıkıntı sebebidir. Türkiye, terör konusunda nefsi müdafaa durumundadır. Herkes bu durumu iyi anlamalı, terörizm ve terörle mücadelesinde Türkiye'nin yanında yer almalıdır.''
     Erdoğan, terörizmle mücadelede başından bu yana, uluslararası boyutta en güçlü zemine ulaştıklarını belirterek, ''Sadece açıklamaları doğru ve yeterli bulmuyorum. Bu açıklamaların uygulamaya geçmesini istiyoruz. Eğer geçmezlerse, o zaman bazı yaptırımlara girme durumunda kalabiliriz'' şeklinde konuştu.
     Başbakan Erdoğan ayrıca Türk lirasının değer kazanmasının üzüntü kaynağı olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, ''Tam aksine paramızın değer kazanmasıyla iftihar etmeliyiz'' diye konuştu.



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,813 µs