En Sıcak Konular

BASKETBOLDA AVRUPA ŞAMPİYONALARI TORBALARI BELİRLENDİ

7 Ekim 2008 13:50 tsi
 BASKETBOLDA AVRUPA ŞAMPİYONALARI TORBALARI BELİRLENDİ FIBA, Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası ile Letonya'da gerçekleştirilecek 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek takımların yer aldığı torbaları açıkladı.

İSTANBUL - FIBA, Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası ile Letonya'da gerçekleştirilecek 32. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek takımların yer aldığı torbaları açıkladı.
     Basketbol Federasyonu'ndan alınan bilgiye göre, Polonya'nın gerçekleştireceği Avrupa Erkekler Şampiyonası öncesi elemelerde oynadığı 6 maçı da kazanan Türk Milli Erkek Takımı ikinci torbada yer aldı.
     7-20 Temmuz 2009 tarihleri arasında oynanacak Avrupa Erkekler Şampiyonası'nda mücadele edecek ay-yıldızlılar, elemelerde gösterdiği başarılı performans ile 2007 Avrupa Şampiyonası'nda dereceye giren ilk 7 takımın ardından geldi. Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleri ise 8 Kasım 2008 tarihinde Varşova'da yapılacak kura çekiminin ardından belli olacak.
     Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek son takımın belirleneceği ve 6 takımın mücadele edeceği ilave takım belirleme turu maçlarının ise 2009'un Ağustos ayında oynanacağı ifade edildi. İki grupta 3'er takımın mücadele edeceği ilave takım belirleme turunda (A) Milli Erkek Takım ile aynı grupta yer alan Fransa ve Belçika'nın yanında, Bosna-Hersek, İtalya, Portekiz ve Finlandiya yer alacak.
     36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin yer aldığı 2. Torba'da Almanya , Hırvatistan, Slovenya bulunuyor
    
     -''POTANIN PERİLERİ'' 2. TORBADA-
    
     Bayanlar Avrupa Şampiyonası elemelerinde 7 galibiyet, 1 yenilgi alan (A) Milli Bayan Basketbol Takımı da kura çekiminde ikinci torbada yer alacak.
     15 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilecek kura çekiminde 2. torbada yer alacak bayan milliler, averaj ile Polonya ve Fransa'yı geride bırakarak 6. sırada yer aldı. Ay-yıldızlıların önünde yer alan 5 takım ise 2007 Avrupa Bayanlar Şampiyonası'nda dereceye giren ilk 5 takım oldu.
     Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek son 2 takımın belirleneceği ilave takım belirleme turu maçları Ocak 2009'da oynanacak. Burada mücadele edecek 6 takım; Ukrayna, İtalya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan ve Almanya.
     Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin de yer aldığı 2. torbada Çek Cumhuriyeti, Polonya ve Fransa yer alıyor.

Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs