En Sıcak Konular

BAHÇELİ ''GÜVENLİK BÖLGESİ'' ÖNERİSİNİ YİNELEDİ

7 Ekim 2008 13:18 tsi
BAHÇELİ ''GÜVENLİK BÖLGESİ'' ÖNERİSİNİ YİNELEDİ Bahçeli, kaçan teröristlerin tam ''imhasıyla'' sonuçlanana kadar havada ve karada, her türlü zeminde yürütülecek askeri bir operasyonun gerektiğini bildirdi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hükümetin derhal Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) teröristlerin tam imhasıyla sonuçlanacak kapsam ve derinlikte bir harekat için siyasi irade göstermesi gerektiğini belirterek, ''Irak'ın kuzeyindeki Türkiye'ye sızmaların mutlaka önüne geçilmek üzere komşu ülke coğrafyasında bulunan ve önleyici tedbirler için Irak'ın kuzeyinden fiziken uygun arazilerden başlatılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 'Güvenlik Bölgesi' oluşturulmalıdır'' dedi.
     MHP, 23. Dönem 3. Yasama Yılının ilk Grup Toplantısında konuşan Bahçeli, Meclisin yeni yasama yılına, ''Belirsizliğin ve kriz işaretlerinin arttığı, siyasi çatışmaların tehlikeli boyutlara ulaştığı ve Türkiye'nin varlığına kastetmeyi amaçlayan kanlı terörün tırmandığı yüksek gerilimli bir kargaşa, huzursuzluk ve istikrarsızlık ortamında'' başladığını söyledi.
     Bahçeli, teröristlerin Aktütün Karakolu'na yaptığı saldırıyı bir kez daha nefretle kınadığını ifade ederek, ''Hiçbir vicdanın kabul edemeyeceği kanlı terör tablosu karşısında, ne öne sürülecek bahaneler, ne mazeret olacak gerekçeler ve ne de sözde kararlılık mesajları konunun aciliyetini ve vahametini ortadan kaldıramayacaktır'' dedi.
     Bahçeli, kaçan teröristlerin tam ''imhasıyla'' sonuçlanana kadar havada ve karada, her türlü zeminde yürütülecek askeri bir operasyonun tam kararlılıkla ve ısrarla sürdürülmesi gerektiğini bildirdi.
     Teröristlerin uğrayabilecekleri, ancak böylesi bir akıbetin milletin vicdanını bir nebze olsun ferahlatacağını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:
     ''Irak'ın Kuzeyindeki inlerine kaçan teröristlerin gidebildikleri son sığınak neresi olursa olsun ve ne kadar uzakta bulunursa bulunsun, artık uluslararası hukukun tanıdığı meşru sıcak takip şartlarının tamamı oluşmuştur. Hain saldırıda ağır silahların kullanılmış olunması, sınır ötesine yapılacak askeri harekata yönelik orantılı güç kullanımını önleyecek eleştirileri de tamamen ortadan kaldırmış ve bir mazerete imkan vermeyecek kadar durum netleşmiştir. Hükümet derhal TSK'ya teröristlerin tam bir imhasıyla sonuçlanacak kapsam ve derinlikte bir harekat için siyasi irade göstermelidir. Bunun yanı sıra, bu harekatla bağlantılı olarak, bu bölgelerde madem ki her terör saldırısında, çetin arazi şartlarının örtü ve gizlenmeye imkan verdiği ifade ediliyorsa, teröristlere üstünlük kazandıran bu fiziki zafiyete son vermek üzere; geçmişte yaptığımız önerimizi tekrarlıyoruz.''
     Daha önce açıkladığı ''Güvenlik Bölgesi'' önerisini de yineleyen Bahçeli, ''Irak'ın Kuzeyindeki Türkiye'ye sızmaların mutlaka önüne geçilmek üzere komşu ülke coğrafyasında bulunan ve önleyici tedbirler için Irak'ın kuzeyinden fiziken uygun arazilerden başlatılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ''Güvenlik Bölgesi'' oluşturulmalıdır. Bunlar bu defada yapılamazsa; sınır ötesine operasyon yetkisi veren Tezkerenin uygulamalarının kamuoyunda sorgulanması ve toplumun mücadeleye olan güveninin sarsılması kaçınılmaz olacaktır'' diye konuştu.

 MHP'DEN TEZKEREYE "EVET" OYU

     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türkiye'nin milli birliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bölücü teröre karşı, hem ülke sathında hem de sınır ötesinde eş zamanlı, etkili ve amansız bir mücadele verilmesi için başta AKP hükümeti ve yüce Meclis tam bir siyasi irade ve kararlılığı somut olarak ortaya koymalıdır'' dedi.
     Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, terör yoğunluklu ortamın ağırlaştırdığı bu dönemde, gündemin ilk maddesi olan 'Sınır Ötesi Operasyon' için Hükümete izin ve yetki veren tezkeresinin öneminin bir kat daha arttığını söyledi.
     Bölücü terör tehdidi karşısında, öncelikle yapılması gereken şeyin, 17 Ekim 2007 tarihinde bir yıl süre için Hükümete verilen TSK'ya sınır ötesi operasyon yapma izin ve yetkisinin Meclis kararıyla tekrarlanması olduğunu dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:
     ''Türkiye'nin milli birliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik bölücü teröre karşı, hem ülke sathında hem de sınır ötesinde eş zamanlı, etkili ve amansız bir mücadele verilmesi için başta AKP hükümeti ve yüce Meclis tam bir siyasi irade ve kararlılığı somut olarak ortaya koymalıdır. Bu konuda artık kamuoyu ile paylaşılması kaçınılmaz bir ihtiyaç haline geldiği anlaşılan ve komutanlık devir teslim törenlerinde yüksek sesle dile getirilen talepler öncelikle hükümet ve sonra Meclis tarafından ciddiye alınmalıdır. Bu kapsamda, ülkemizin güvenliği diğer sorunların üstünde tutulmalı, güvenlik güçlerimizin fedakarlıklarını sekteye uğratan, mücadelelerine zorluk çıkartabilecek hukuki engeller varsa, bunlar mutlaka aşılmalıdır. Bu itibarla, milliyetçi hareket, bölücülüğün ve bölücü terörün tamamen yok edilmesinde alınacak kararlar için, her desteği vermeye hazır ve kararlıdır.
     MHP'nin muhterem milletvekilleri, Genel Kurul Salonunda tam kadro hazır bulunacak ve milli güvenliğin sağlanmasından Türkiye Büyük Millet Meclisine karşı sorumlu olan Bakanlar Kuruluna, TSK'ya bir yıl süreyle daha sınır ötesi operasyon yapma yetkisi veren tezkereye evet oyu vereceklerdir.''
     Bahçeli, Türkiye'nin kaderini ilgilendiren bu sorunların, 22 Temmuz seçimlerinin belirlediği Meclis aritmetiği çerçevesinde çözümü konusunda, TBMM'nin, çok daha hayati görev ve sorumluluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı ve ''Bugün içinden geçilen yüksek gerilimli ortamdan çıkılması için, TBMM'nin yeni yasama yılında normalleşme sürecini başlatacak somut adımlar atması bütün siyasi partilerin ortak sorumluluğu olarak görülmelidir'' dedi.

MHP TBMM GRUBUNDA SEÇİM

MHP TBMM grup toplantısında, Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve İzmir Milletvekili Oktay Vural yeniden grup başkanvekilliği görevine seçildiler.
     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlığında yapılan TBMM grup toplantısında, geçen yasama yılında görev alan grup yönetiminin bu yıl da görevlerine devam etmesi kararlaştırıldı.
     Bahçeli'nin konuşmasının ardından basına kapalı bölümde, partinin TBMM grup başkanvekilleri, grup yönetim kurulu üyeleri, denetçi ve disiplin kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.
     Seçim sonucunda, MHP grup başkanvekilliklerini, bu yasama yılında da Mehmet Şandır ile Oktay Vural'ın yapmaları kararlaştırıldı.
     Grup yönetiminde görev alan diğer üyeler ise şöyle:
     Yönetim Kurulu: Hasan Çalış (Karaman), Yılmaz Tankut (Adana), Şenol Bal (İzmir), Süleyman Nevzat Korkmaz (Isparta), Kadir Ural (Mersin), Necati Özensoy (Bursa).
     Denetçi: Ahmet Duran Bulut (Balıkesir) ve Mustafa Kemal Cengiz (Çanakkale).
     Disiplin Kurulu: Rıdvan Yalçın (Ordu), Mümin İnan (Niğde) Muharrem Varlı (Adana) ve Beytullah Asil (Eskişehir) ve Süleyman Latif Yunusoğlu (Trabzon).

 



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,522 µs