En Sıcak Konular

FİNANSAL İSTİKRAR BÜROSU YÖNETİCİLİĞİNE ATAMA

7 Ekim 2008 09:51 tsi
FİNANSAL İSTİKRAR BÜROSU YÖNETİCİLİĞİNE ATAMA Hazine Bakanlığından Kashkari'nın atanmasına ilişkin yapılan açıklamada, yeni oluşturulan büronun faaliyetlerinin ayrıntıları üzerinde çalışıldığı bildirildi.

WASHINGTON - - ABD'de finans sektörünü kurtarmak amacıyla oluşturulan 700 milyar dolarlık planı uygulayacak Hazine Bakanlığı içindeki Finansal İstikrar Bürosu'nun yöneticiliğine, halen uluslararası ekonomiden sorumlu bakan yardımcılığı görevinde bulunan, Goldman Sachs'ın eski başkan yardımcılarından Neel Kashkari getirildi.
     Finansal İstikrar Bürosu'ndan sorumlu olacak Hazine bakan yardımcılığına Kashkari'nin geçici olarak atandığı bildirildi.
     Başkan George W. Bush'un görevinin sona ermesine 3,5 aydan biraz fazla süre kaldığı ve Hazine Bakanlığında oluşturulan bu yeni büronun başındaki ismin Senato tarafından onaylanması gerektiği için, bu pozisyona asli atamanın ve Senato onayının, yeni yılda yeni başkan doneminde gelebileceği belirtiliyor.
     Her durumda 35 yaşındaki Kashkari, getirildiği konumda, en azından yeni ABD yönetimi gelecek yıl başlarında oluşturulana kadar görev yapacak.
     Hazine Bakanı Henry Paulson gibi Goldman Sachs kökenli olan Kashkari'nin, finans sektörünü kurtarma planı konusunda zaten bir süredir gayriresmi olarak Paulson'ın danışmanlığını yaptığı kaydediliyor.
     Hazine Bakanlığından Kashkari'nın atanmasına ilişkin yapılan açıklamada, yeni oluşturulan büronun faaliyetlerinin ayrıntıları üzerinde çalışıldığı bildirildi.
     Kongre tarafından geçen hafta kabul edilen ve Bush tarafından imzalanarak yürürlüğe giren yasaya göre, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketi çerçevesinde, bankaların ve finans kuruluşlarının elindeki batık kredilerin ve bu kredilere konu olan varlıkların devlet tarafından devralınması öngörülüyor.

Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,346 µs