En Sıcak Konular

TÜZMEN: MERSİN'DE AÇIK DENİZ BALIKÇILIĞI YAPILABİLİR

6 Ekim 2008 12:00 tsi
TÜZMEN: MERSİN'DE AÇIK DENİZ BALIKÇILIĞI YAPILABİLİR Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Mersin'de açık deniz balıkçılığının yapılabileceğini'' söyledi.

MERSİN - Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Mersin'de açık deniz balıkçılığının yapılabileceğini'' söyledi.
     Tüzmen, yaptığı açıklamada, kültür balıkçılığının amacına uygun yapılmadığında verdiği zararı gözlemlediklerini, bu yüzden temkinli davrandıklarını ifade etti.
     Bodrum, Didim ve Akbük bölgelerinde kıyıya çok yakın noktalarda kurulan balık çiftliklerinin çevreye verdiği zarara dalgıçlığı nedeniyle daha yakından tanık olduğunu ifade eden Tüzmen, balık çiftliklerinin açık denizde, denize ve turizme zarar vermeden yapılması gerektiğini bildirdi.
     Tüzmen, ''Tabii ki denizde evsel atıklardan dolayı da kirlenme oluşuyor. Buna bir de kıyıdaki balık çiftliklerinin neden olduğu kirlilik eklenince durum daha acı oluyor. Kültür balıkçılığının amacına uygun yapılmadığında verdiği zararı gözlemledik, böyle balıkçılığa kesinlikle karşıyım'' dedi.
     Mersin'de balık çiftliği kurulması konusundaki taleplerin incelendiğini, valilik ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının konuyu yakından takip ettiklerini belirten Tüzmen, şunları söyledi:
     ''Mersin'de açık deniz balıklığı yapılabilir, tabii biraz daha masraflı olur. Ben orkinos çiftliklerinde dalış yapmıştım. Bunlar da çevre kirliliği yaratmadan, Akdeniz'in ortasında rahatlıkla yapılacak bir iş. Çiftlikler kıyıya ne kadar yakın olursa atılan yemler su altında daha fazla toplanıyor. Bu yüzden bu tür balıkçılığa karşı olduğumu söyleyebilirim. Ancak, açık denizde aynı olumsuzluk söz konusu olmuyor.'' 
    Tüzmen, kültür balıkçılığının Türkiye'ye her yıl kazandırdığı döviz girdisine de dikkati çekerek, ''Tabii ki ihracat olacaktır. Aslına bakılırsa gelen turiste elbette balık da yedirmek zorundayız. Bunun için ilgili kurumlar uygun yerleri belirler ve turizmin olumsuz etkilenmeyeceği şekilde yapılmasını sağlar'' diye konuştu.
     Bakan Tüzmen, açık deniz olmadığı sürece Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinin böyle bir çalışmaya izin vermeyeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,823 µs