En Sıcak Konular

IĞSIZ:İKİ UZMANIMIZ ŞEHİT OLMUŞ OLABİLİR

5 Ekim 2008 18:39 tsi
IĞSIZ:İKİ UZMANIMIZ ŞEHİT OLMUŞ OLABİLİR Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, ''Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi.

ANKARA - Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır karakolundaki çatışma sırasında irtibat kesilen iki uzman çavuşa halen ulaşılamadığını bildirerek, "Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi.''Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalarımız aralıksız olarak devam etmektedir" dedi.
     Orgeneral Iğsız, Genelkurmay Karargahında İnönü Salonu'nda düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Aktütün karakoluna yönelik saldırı ve ardından çıkan çatışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
     Orgeneral Iğsız, Aktütün Sınır Karakolu'nun, Berçar Tepe'ye taşınmasına ilişkin çalışmanın geçen yıl başlatıldığını, karakolun 2009 yılı yazına kadar buraya alınmasının planlandığını bildirdi.
     Bu mücadelenin terör örgütüyle güvenlik güçleri arasındaki mücadele olduğunu vurgulayan Orgeneral Iğsız, "Başka şeyler karıştırılmasın. Bireysel olaylar bireysel boyutta kalmalı" dedi. Orgeneral Iğsız, terör örgütünün bir çıkış yolu arayışı içinde ses getirecek eylemlere yöneldiğini belirterek, "Terör örgütü kırılma noktasına doğru gidiyor. Bu sadece bizim düşüncemiz değil" diye konuştu.
     Orgeneral Iğsız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 9 Ekim Perşembe günü geniş kapsamlı terörle mücadele değerlendirme toplantısı yapılacağını bildirdi.
     Iğsız, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'nda meydana gelen çatışmada en ufak bir zafiyet ortaya çıkmadığını, şehitlerin kahramanca mücadele ettiğini söyledi.
     Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimin hiçbir şekilde desteğini alamadıklarını söyleyen Orgeneral Iğsız, buradaki yol, hastane gibi imkanların da terör örgütüne sunulduğunu belirtti. Orgeneral Iğsız, beklentilerinin Irak'ın kuzeyindeki yönetimin PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmesi ve örgüte verilen desteğin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.
     ABD ile istihbarat alışverişinin devam ettiğini kaydeden Orgeneral Iğsız, "Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.
     Orgeneral Hasan Iğsız, Aktütün'de meydana gelen olayın 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel tarafından incelendiğini ve değerlendirildiğini belirterek, Orgeneral Özel'in dün ve bugün bölgede bulunduğunu söyledi.
     Orgeneral Iğsız, çatışmada yaralanan askerlerden ikisi hariç diğerlerinin durumunun iyi olduğunu, bu iki askerin de çok ciddi hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

IĞSIZ: ÖRGÜT BİR ÇIKIŞ YOLU ARIYOR

     Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, dağılma sürecindeki terör örgütünün bir çıkış yolu aradığını belirterek, ''Çıkış yolu ses getirecek bir eylemdir. Kendileri açısından az riski olan ama büyük ses getirecek eylemlerin peşindedirler. Aktütün'de bunu gerçekleştirememişlerdir'' dedi.
     Bu mücadelenin terör örgütüyle güvenlik güçleri arasındaki bir mücadele olduğunu vurgulayan Orgeneral Iğsız, ''Hiçbir vatandaşımız bu kapsama alınmamalıdır. Genellemeler yapılmamalıdır. Bireysel olaylar, bireysel boyutta bırakılmalıdır'' diye konuştu.
     Aktütün Sınır Karakolu'nun bulunduğu bölgeyi harita ve kroki üzerinden anlatan Orgeneral Iğsuz, çatışmanın gerçekleştiği Bayraktepe'den dün alınan görüntüleri de izlettirdi. Basın kuruluşlarına da dağıtılan görüntülerde 73 haneli Aktütün Köyü'nün konumu, sınır bölüğünün merkezi ve emniyet unsurları yer alıyor.
     Orgeneral Iğsız, Aktütün'ün bulunduğu bölgenin Irak ile Hakkari arasında birkaç önemli geçiş bölgesinden biri olduğunu ifade ederek, karakolun Hakkari'nin iç bölgelerine bağlanan çok önemli bir yaklaşma istikametini tıkadığını belirtti. 2. Ordu bölgesinde Aktütün benzeri 365 tane üs bölgesinin yer aldığını bildiren Orgeneral Iğsız, ''Bunların hepsini tek tek Ordu Komutanı'nın dolaşması mümkün değil. Ancak ben 2. Ordu Komutanlığım döneminde üç defa Aktütün Karakolu'na gittim. Bu da bölgeye verdiğimiz önemin işaretidir'' dedi.
     Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yaz mevsimine girerken yapılan takviyelere ilişkin bilgi de veren Orgeneral Iğsız, bölgenin önemi dikkate alınarak bir Jandarma Özel Harekat (JÖH) Bölüğü, iki motorlu piyade kolu, bir havan tespit radarı, iki tank, üç adet 203 milimetrelik top, iki adet 105 milimetrelik top, üç adet 81 milimetrelik havan, bir adet uçaksavar ile 291 personelin karakolda görevlendirildiği kaydetti.
     Kroki üzerinde çatışmaya ilişkin bilgiler veren Orgeneral Iğsız, teröristlerin uçaksavar, havan ve makineli tüfeklerle Irak'ın kuzeyinden ve karakolun batısından, Otyeritepe'den yoğun ateş açtığını söyledi. Radarla teröristlere ait havanın yerinin tespit edilmesi üzerine topçu atışlarıyla bu bölgede etki altına alındığını anlatan Orgeneral Iğsız, Bayraktepe'nin çok kayalık olması nedeniyle burada taşlarla kurulun mevzilerin teröristlerin havan atışı sırasında yıkıldığını dile getirdi. Orgeneral Iğsız, çatışmada şehit olan 15 personelden 13'ünün şarapnel yarasıyla şehit düştüğünü anlattı. Orgeneral Iğsız, olay sırasında Hakkari'den Kobra tipi taarruz helikopterini bölgeye sevk edildiğini, tespit edilen 10-15 kişilik bir terörist grubun da iki F-16 tarafından vurulduğunu bildirdi.
     Orgeneral Hasan Iğsız, dağ komando bölüğünden JÖH'ten Bayraktepe'ye takviye yapıldığını ifade ederek, ''Bayraktepe'de bir talihsizlik yaşandı. Lider konumundaki 6 personelden biri şehit oldu, 4'ü yaralandı. Bayraktepe'de sevk ve idare yönünden bazı sıkıntılar yaşanmıştır. Ancak akşam saatlerinde takviyenin Bayraktepe'ye ulaşmasıyla olay kontrol altına alınmıştır'' diye konuştu.
     Sınır ötesindeki hedeflerin Hava Kuvvetleri ve topçu atışlarıyla etki altına alındığını dile getiren Orgeneral Iğsız, ''Lider personel kaybına rağmen bölgedeki direnişte en ufak bir zafiyet ortaya çıkmamıştır. Şehitlerimiz kahramanca mücadele etmişlerdir. İki uzman erbaşımıza da halen ulaşabilmiş değiliz. Aramalarımız devam ediyor. Değerlendirmemize göre iki uzmanımız şehit olmuş olabilir. Aramalar aralıksız olarak devam etmektedir'' dedi.



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,027 µs