En Sıcak Konular

TERÖRE KARŞI MİLLİ SEFERBERLİK ÇAĞRISI

4 Ekim 2008 13:18 tsi
TERÖRE KARŞI MİLLİ SEFERBERLİK ÇAĞRISI MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, terörle mücadele için,partiler üstü bir anlayışla milli seferberlik başlatılması çağrısı yaptı.

ANKARA-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün sınır karakoluna Irak’ın kuzeyinden yapılan bölücü terör saldırısında 15 askerimizin şehit edilmesiyle ilgili ve Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde gerçekleşen olaylarla alakalı bir yazılı basın açıklaması yaparak,Türkiye'nin hem silahlı terörle hem de etnik bölücülükle mücadelede tarihi bir yol ayrımında olduğunu belirtti.
     Bahçeli,konunun, artık milli güvenliğin küresel güçlerin iznine ve müsamahasına bırakamayacak kadar ciddi, vahim ve son derece önemli hale geldiğine işaret ederek, terörle mücadele için,partiler üstü bir anlayışla milli bir seferberlik başlatılmasının artık kaçınılmaz olduğunu bildirdi.
     Devlet Bahçeli'nin yazılı basın açıklaması şöyle:
     "Hakkâri ili Şemdinli ilçesindeki Aktütün sınır karakoluna Irak’ın kuzeyinden ağır silahlarla yapılan bölücü terör saldırısında 15 askerimizin şehit edilmesi aziz milletimizi derinden yaralamış ve öfkelendirmiştir.
     Gelen bilgilerden terör saldırılarında çok sayıda güvenlik görevlimizin de yaralandığı ve bazı askerlerimizle irtibatın kesildiği anlaşılmaktadır.
     Bu saldırıyı nefretle lanetliyorum.
     Güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede sergilediği üstün başarılara rağmen, terör saldırılarının tırmanarak sürmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin komşu devletten beslenen açık bir saldırı ve tehdit altında olduğunu bir kez daha ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymaktadır.
Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün ve etnik tahriklerin hedefi Türkiye’nin milli birliği, toprak bütünlüğü ve milli varlığıdır.
     Türkiye hem silahlı terörle hem de etnik bölücülükle mücadelede tarihi bir yol ayrımındadır. 
     Konu, artık milli güvenliğimizi küresel güçlerin iznine ve müsamahasına bırakamayacak kadar ciddi, vahim ve son derece önemli hale gelmiştir.
     Terörle mücadelede partiler üstü bir anlayışla milli bir seferberlik başlatılması artık kaçınılmazdır.
Özellikle son aylarda hedef gözetmeksizin yoğunlaşan terör eylemleri iktidarın terörle mücadelede aldığı tedbirlerin yetersizliği konusunda yaygın bir kanaat uyandırmaya başlamıştır.
     Hükümet bölücü teröre karşı ülke sathında ve sınır ötesinde etkili ve amansız bir mücadele verilmesi ve terör unsurlarının gerçek anlamda tasfiyesi için siyasi irade ve kararlılık sergilemeli ve bunun için gerekli tüm tedbirleri vakit geçirmeden almalıdır.
     Milliyetçi Hareket Partisi bunlara tam destek vermeye hazırdır.
     Bu çerçevede güvenlik güçlerimizin terörle mücadele için ihtiyaç duydukları yetkilerle donatılması, bu konularda yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve bölücülüğün bütün yönleriyle ortadan kaldırılması amacıyla gerekli yasal düzenlemeler süratle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmelidir.
     İç çatışma ve bölünme dinamiklerini harekete geçirmeyi amaçlayan hain tahriklerin son dönemde tırmanması üzerinde de önemle durulmalı, son olarak Balıkesir’de yaşanan üzücü olaylar hepimiz için uyarıcı olmalıdır.
     Türkiye’yi bir kardeş kavgasına sürüklemeyi amaçlayan bu tahriklerin sonuçsuz bırakılması iktidarı ve muhalefetiyle hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur.
     Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda bugüne kadar sürdürdüğü sorumlu ve sağduyulu tutumunu bundan sonra da koruyacaktır.
     Bu elim hadiseyi nefretle karşılıyor, devletimizin bağımsızlığı, milletimizin birliği uğruna kahramanca görev yapan askerlerimizden şehit olanlara Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, ailelerine, aziz milletimize ve silah arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum."

Mir Haber

 



Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,246 µs