En Sıcak Konular

TÜRKİYE UAEK UAEK YÖNETİM KURULU'NDA

3 Ekim 2008 21:20 tsi
TÜRKİYE UAEK UAEK YÖNETİM KURULU'NDA Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Genel Kurul toplantısının bugünkü oturumunda, Türkiye'nin yönetim kurulu üyeliği resmen ilan edildi.

VİYANA - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) Genel Kurul toplantısının bugünkü oturumunda, Türkiye'nin yönetim kurulu üyeliği resmen ilan edildi.
     UAEK Yönetim Kurulu'nun boşalan 11 üyeliği için yapılan seçimde, Türkiye'nin yanısıra Batı grubundan İspanya, Güneydoğu Asya grubundan Malezya, Asya-Pasifik grubundan Yeni Zelanda, Afrika grubundan Mısır ve Burkina Faso, Latin Amerika grubundan Arjantin, Küba ve Uruguay, Doğu Avrupa grubundan da Romanya seçildiler.
     İran'ın dahil olduğu Asya-Orta Doğu grubundan ise İran'ın ardından bugün de Suriye adaylıktan çekilince, Afganistan'ın üyeliği onaylandı.
     İran ve Suriye'nin yönetim kurulu üyeliğine adaylığı, başta ABD olmak üzere kimi Batılı ülkelerce tepkiyle karşılanmıştı.
     Yönetim kurulunun yeni üyelerinin resmen ilan edilmesinin ardından basına açıklama yapan Türkiye heyeti başkanı büyükelçi Ahmet Ertay, Türkiye'nin, 2 yıl süreyle UAEK Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini belirterek, ''UAEK Yönetim Kurulu'nun alacağı kararlarda etkili olma fırsatı yakaladığımız için üyeliğimizin önemli olduğunu'' söyledi.
     Türkiye'nin, gelecek yıllarda nükleer enerjiye sahip olmak için adım attığını hatırlatan Ertay, ''Türkiye'nin, nükleer enerji programını tamamlama sürecinde de UAEK Yönetim Kurulu'nun alacağı kararlarda etkili olma şansına kavuştuğunu'' kaydetti.
     UAEK yönetimine seçilen ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 11 yeni üye, 6 Ekim'de kurumun Viyana'daki merkezinde yapılması planlanan yönetim kurulu olağan toplantısında asil üye olarak yerlerini alacaklar.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,909 µs