En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''AB ÇALIŞMALARI KARARLI ŞEKİLDE SÜRÜYOR''

3 Ekim 2008 13:00 tsi
ERDOĞAN: ''AB ÇALIŞMALARI KARARLI ŞEKİLDE SÜRÜYOR'' Erdoğan, Orta Asya'ya yapacağı ziyaretin ilk durağı olan Türkmenistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Başmüzakerecinin değişeceği''ne ilişkin haberler konusunda, ''(Konu) Gündeme girdiğinde zaten açıklamalar yapılır ve şu anda bizler AB sürecine yönelik çalışmalarımızı kararlı bir şekilde ilgili bakan arkadaşlarımızla sürdürüyoruz'' dedi.
     Erdoğan, Orta Asya'ya yapacağı ziyaretin ilk durağı olan Türkmenistan'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un davetlisi olarak Türkmenistan'a gideceğini belirten Erdoğan, daha sonra da Moğolistan Başbakanı Sanjaa Bayar'ın davetine üzerine Moğolistan'a geçeceğini kaydetti.
     Türkmenistan'ı ziyareti sırasında Berdimuhamedov ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapacağını ifade eden Erdoğan, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bütün dünyayı etkisi altına alan küresel krizin değerlendirileceğini söyledi. Enerji ile ilgili konuların da gündeme geleceğini anlatan Erdoğan, bölgesel ve uluslararası konuların da değerlendirileceğini kaydetti.
     Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi toplantısının da yapılacağını ve bu ülkede yaşayan Türkler ile iş adamlarıyla bir araya geleceğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Biz Türkiye ve Türkmenistan'ı tek millet, iki devlet olarak görüyoruz. Bu anlayış çerçevesinde ülkelerimiz arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerinin, işbirliğinin daha da geliştirilmesi için bu yoğun çabamızı sürdüreceğiz. Özellikle son yıllarda bu çabalarımızın somut sonuçlarını görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz.
     Ziyaretimizin ikinci ayağını Moğolistan teşkil ediyor. 2005 yılında yaptığım ziyaretin ardından, Moğolistan Başbakanı Bayar'ın davetine icabetle ikinci kez bu ülkeye gidiyorum. Ziyaretim esnasında bizim için anlamlı bazı açılışlar yapacağım. 2005 yılında, Türk tarihinin ilk yazılı eserleri olan Orhun Anıtları'nın bulunduğu Hoşo Saydam ile Karakurum'u bağlayan 46 kilometrelik Bilge Kağan Karayolu ile Orhun Anıtları Müzesi'nin temelini atmıştık. TİKA tarafından yapımı tamamlanan bu yolun ve müzenin açılışını Moğol dostlarımızla birlikte yapacağız. Yine Ulanbator'da ismi Mustafa Kemal Atatürk olarak değiştirilen okulun önündeki Atatürk büstü ile Ankara Caddesi'nin açılışlarını da gerçekleştireceğiz. Bu projelerin gerçekleştirilmiş olmasıyla UNESCO'nun dünya mirasında yer alan Orhun Vadisi'ndeki Türk yazıtlarına ulaşmak daha da kolaylaşmış olacaktır. Ayrıca tarihimizin en önemli anıtları, açılışı yapılacak yol ve müze sayesinde Türk ve dünya turizmine daha açık hale gelecektir.''
     Moğolistan Başbakanı Bayar ile de baş başa ve heyetler arası görüşmeler yapacağını ifade eden Erdoğan, ziyaret sırasında ikili ilişkilerin gözden geçirileceğini ve iki ülke arasında bazı anlaşmalar imzalanacağını bildirdi.
    
     -''Doğru da bulmuyorum''-
    
     Erdoğan, açıklamalarının ardından bir gazetecinin, ''Başmüzakerecinin değişeceğine ilişkin haberler var, doğru mu?'' sorusuna şu yanıtı verdi:
     ''Gündeme girdiğinde zaten açıklamalar yapılır ve şu anda bizler, AB sürecine yönelik çalışmalarımızı kararlı bir şekilde ilgili bakan arkadaşlarımızla, teknokrat, bürokrat arkadaşlarımızla sürdürüyoruz. Böyle bir adımı attığımız anda bunun zaten açıklamasını yaparız. Bunun önceden dedikodusunu yapmanın ben faydalı olduğuna inanmıyorum. Bunu doğru da bulmuyorum. Çünkü muhataplarımızı da rahatsız eder, sıkıntıya düşürür. Şu anda görevli olan arkadaşımızın da performansını olumsuz etkiler.''

Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,602 µs