En Sıcak Konular

CEPTEN SMS'LE İNGİLİZCE ÖĞRENİLECEK

3 Ekim 2008 12:23 tsi
CEPTEN SMS'LE İNGİLİZCE ÖĞRENİLECEK ODTÜ'lü araştırmacılar, cep telefonlarının kısa mesaj (SMS) ve çoklu ortam (MMS) servisleri ile yabancı dil öğrenimi sağlayan yeni bir sistem geliştirdi.

ANKARA - ODTÜ'lü araştırmacılar, cep telefonlarının kısa mesaj (SMS) ve çoklu ortam (MMS) servisleri ile yabancı dil öğrenimi sağlayan yeni bir sistem geliştirdi.
Sistemle görsel teknolojilerle desteklenmiş yabancı dil metinleri belli aralıklarla cep telefonundan SMS ve MMS yoluyla alıcılara yollanıyor. 
Araştırmacılara göre, öğrencilerin anında baktığı ve istediği zaman tekrar bakabildiği cep telefonu mesajları, internet ya da ders notlarından daha etkin öğrenme sağlıyor. 
ODTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kürşat Çağıltay, Yabancı Diller Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gölge Seferoğlu ve Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Murat Saran ile ortaklaşa yürüttükleri proje hakkında şu bilgileri verdi:
''Projede, cep telefonlarının MMS ve SMS özelliğini kullandık. 2 ayrı cep telefonu operatörü ile birlikte çalıştık. Çalışmamızda öncelikle İngilizce metinler için görsel tasarımlar hazırladık. Her bir metin için çeşitli renklerde ve karakterlerde yazılar kullandık. Ardından da bu metinleri seslendirdik. Yaklaşık 66 kişilik bir gruba bu metinleri SMS ve MMS olarak yolladık.'' 
Doç. Dr. Kürşat Çağıltay, ''Bu sistem, diğer mobil öğrenme ortamlarından, kullandığı yaklaşım ile sadece Türkiye'de değil aynı zamanda dünyada da bir yeniliğe imza attı. Yeni bir yaklaşımı içermesinden dolayı ODTÜ Teknokent'in de desteğiyle uluslararası patentinin alınması için de başvuruda bulunduk. Patent başvurusunun olumlu sonuçlanması durumunda yeni bir öğretim yaklaşımı konusunda ülkemizden ilk defa bir uluslararası patent alınmış olacak''dedi.

Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,900 µs