En Sıcak Konular

İMKB GÜNE 2.106,10 PUAN DÜŞÜŞLE BAŞLADI

3 Ekim 2008 10:26 tsi
 İMKB GÜNE 2.106,10 PUAN DÜŞÜŞLE BAŞLADI İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, 29 Eylül Pazartesi günü birinci seans kapanışına göre 2.106,10 puan düşerek 33.945,20 puan seviyesinde açıldı.

İSTANBUL - İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, 29 Eylül Pazartesi günü birinci seans kapanışına göre 2.106,10 puan düşerek 33.945,20 puan seviyesinde açıldı. Hisse senetleri, bu seviyede 5,84 oranında değer yitirdi.

ENDEKS YÜZDE 5,84'LÜK DÜŞÜŞLE AÇILDI

     İMKB Bileşik Endeksi yüzde 5,84'lük düşüşle açıldı.
     Endeks, geçen Pazartesi günü yapılan tek sansa göre 2.106,10 puan ve yüzde 5,84 düşüşle güne başladı.
     Geçen Pazartesi gününü 36.051,30 puandan tamamlayan Bileşik Endeks, bugün açılışta 2.106,10 puan geriledi ve Eylül ortalarındaki seviyelere bir kez daha yaklaşmış oldu. Endeks 18 Eylül'deki 1. Seansta 30.971,24 puana kadar gerileyerek son 2-2,5 yılın en düşük seviyelerini gören Bileşik Endeks, sonra tekrar toparlanmış ve 36.800 puan seviyelerine kadar yükselmişti.
     Açılışın ardından 33.612,52 puana kadar gerileyen Endeks, ardından 34.000 puanın üstünde tutunma çabasında başarılı oldu.
     İlk yarım saat tamamlandığında, önce 34.100 sonra da 34.200 seviyelerini geçen Bileşik Endeks düne göre 1.902,87 puan ve yüzde 5,28 düşüşle 34.148,43 seviyelerinde bulunuyor.
    
     -DEĞERLENDİRME- 
     
     Uzmanlar, bayram nedeniyle 3,5 günlük tatilde, ABD piyasalarında son zamanların en sert düşüşleri yaşanırken, yine banka krizinin Avrupa'ya da sıçramasıyla, Avrupa borsalarında da benzer düşüşler izlendiğini hatırlatıyor.
     Bankaların kurtarılmasına ilişkin ilk planın reddiyle başlayan sert satışların, en son değiştirilen planın ABD Senatosu'nda kabulüyle gözlerin ABD Temsilciler Meclisi'nde yapılacak oylamaya çevrilmesine yol açtığını belirten uzmanlar, ABD borsaları ve Avrupa piyasaları dün de sert düşerken, bugün ABD futurelarının (vadeli piyasalar) hafif artıda olduğuna dikkat çekiyor.
     Uzmanlar, Avrupa borsalarının da sınırlı yükselişlerle güne başlayabileceğini, tüm piyasaların, hem ABD'de hem de Avrupa'da alınan önlemleri ve sonuçlarını takip edeceğini savunuyor.
     İMKB'nin de dış piyasalara paralel hareket edeceğini kaydeden uzmanlar, teknik olarak 32.700-33.100-33.500 ve 33.800 seviyelerinin destek, 34.500-34.800-35.100 ve 35.500 seviyelerinin de direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

İMKB BAŞKANI : "BORSADA DALGALANMA SÜRECEK''

     İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan, Borsanın bayram dönemi sırasında kapalı olmasının büyük bir şans olduğunu belirterek, "Gün içinde kesinlikle dalgalanma sürecektir" dedi.
     Borsanın düşüşle açılmasının ardından İMKB seans salonuna gelerek görevlilerden bilgi alan Erkan, salondan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Borsanın yüzde 6 civarında aşağıda bulunduğunu ancak işlem hacminin çok düşük olduğunu belirten Erkan, dünyada büyük bir belirsizlik bulunduğunu, bugün ABD'de Temsilciler Meclisinde tasarının geçmesinin beklendiğini, bu doğrultuda bütün dünyada piyasaların gerilediğini ya da belirsizlik ortamının hala sürdüğünü hatırlattı.
      Hüseyin Erkan, "Bu belirsizlik ortamında tabii ki piyasalarda çok büyük dalgalanmalar olacaktır. Biz de Türkiye olarak tabii ki bundan etkileniyoruz ve etkilenmeye de devam edeceğiz. Belirsizlik ortamı ortadan kalkana kadar (ki bir süre alacaktır) yani bugün tasarı geçse bile bu belirsizlik sürecektir. Ama en azından insanlar daha rahat edebilirler. Dolayısıyla biz de bundan etkileniyoruz bugün" diye konuştu.



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,094 µs