En Sıcak Konular

ABD'DE BAŞKAN YARDIMCISI ADAYLARI TV'DE TARTIŞTI

3 Ekim 2008 08:28 tsi
ABD'DE BAŞKAN YARDIMCISI ADAYLARI TV'DE TARTIŞTI ABD'de başkan yardımcısı adaylarının televizyon kameraları önünde canlı yaptığı tartışmada,Joe Biden daha başarılı bir görüntü verirken,Sarah Palin'in, soruları doğrudan yanıtlamaktan kaçındığı gözlendi.

WASHINGTON - ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde, başkan yardımcısı adaylarının televizyon kameraları önünde canlı yapılan tartışmada Demokrat Partili aday Joe Biden daha başarılı bir görüntü verirken, Cumhuriyetçi Partili Sarah Palin'in, soruları doğrudan yanıtlamaktan kaçındığı gözlendi.
     Missouri eyaletindeki St. Louis'te, Washington Üniversitesinde yapılan ve PBS'ten gazeteci Gwen Ifill'in yönettiği tartışmada, ekonomi, Irak'ta çıkış stratejisi ve İran'a karşı izlenecek politikalar can alıcı noktalar oldu.
     Başkan yardımcıları adayları Biden ve Palin ise öngörülen tek oturumda canlı tartışmada bir araya geldi. Palin'in, konuşurken Biden'dan çok izleyicilere dönerek konuşması, "Ben Washington'un içinden çıkma politikacılardan değilim, içinizden biriyim" mesajını vermesi, aile, eğitim, sağlık ve valisi olduğu Alaska'yı ilgilendiren enerji konularına sık sık değinmesi dikkati çekti. Sarah Palin ayrıca, konuşurken iki kez izleyicilere göz de kırptı. Sahneye çıkar çıkmaz Palin'in ilk yaptığı, Biden'a, "Tanıştığımıza memnun oldum. Size Joe diyebilir miyim" demek oldu.
     Delaware Senatörü Joe Biden ise Amerikan siyasetiyle uğraşarak geçirdiği uzun yılların hakkını verecek şekilde soruları yanıtladı. Palin'in, birçok kez soruları es geçip enerji gibi kendi bildiği konulardan bahsetmesine bir kez Biden da işaret etti ve "Bence bu, sorulan sorunun yanıtı değil" dedi.
    
     -Hedef rakip başkan adayları-
    
     Her iki başkan yardımcısı adayının da, birbirini hedef almak yerine daha çok rakip başkan adayını hedef aldığı görüldü. Palin, Obama'nın politikalarını eleştirirken, Biden da McCain'e eleştirilerini yöneltti.
     Kadın olduğu için Palin'e karşı fazla saldırgan bir tutum izlemesinin Amerikalı seçmeni rahatsız edebileceği düşünülen Biden'ın, alışıldık tarzından biraz daha farklı şekilde, daha yumuşak konuşma gayreti gösterdiği gözlendi. Palin ise, daha agresif bir görüntü verdi.
     Biden, McCain'i ekonomik krizde "ne olduğunun farkında olmamakla" suçlarken, Palin, Obama'nın değişim mesajını hayata geçirmek için "aşırı partizan" olduğunu savundu.
     Irak konusunda Biden, Obama ve kendisinin, savaşı en başından beri eleştirenlerden olduğuna dikkati çekti ve Amerikan askerleri için savaşı bitirecek 16 aylık çekilme planları bulunduğunu kaydetti. Palin ise buna karşılık, "Sizin planınız teslimin beyaz bayrağıdır. Şimdi Irak'ı bırakamayız. Irak'ta kazanmak zorundayız" sözleriyle Biden'a çıkıştı. Her iki başkan yardımcısı adayının da oğulları Irak'ta savaşan Amerikan askerleri arasında bulunuyor.


Bu haber 283 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,929 µs