En Sıcak Konular

KKTC'NİN 24. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

14 Kasım 2007 17:38 tsi
KKTC'NİN 24. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KKTC, kuruluşunun 24. yıl dönümünü kutluyor. Resmi kutlamalar, Cumhurbaşkanı Talat'ın radyo ve televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmayla başladı.

LEFKOŞA - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ''Kıbrıs Türk halkı, Kıbrıs Rum halkı ile yeni bir ortaklık devleti kurmaya hazırdır. Bunu en somut şekilde kanıtlamıştır. Sıra Kıbrıs Rum halkındadır'' dedi.
KKTC, kuruluşunun 24. yıl dönümünü kutluyor. Resmi kutlamalar, Cumhurbaşkanı Talat'ın radyo ve televizyondan halka hitaben yaptığı konuşmayla başladı. Aynı saatte 21 pare top atışı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Talat, Bayrak Radyo Televizyonundan (BRT) yaptığı konuşmada, KKTC'nin ayrılığın ve bölünmüşlüğün sembolü olmadığını, tüm kurumlarıyla güçlenmesiyle barışa katkı sağlayacağını vurguladı. "KKTC Kıbrıs Türk halkının iradesinin şekillenişidir" diyen Talat, KKTC'nin Kıbrıs Türk halkını çağdaş bir yaşam seviyesine ulaştırmanın aracı olduğunu söyledi.
Talat, Rum tarafını, çözüm için çalışacak liderliğini belirlemeye, çözüm için fedakarlıkta bulunmaya hazır olduğunu göstermeye ve tarihi gerçekleri dikkate almaya çağırdı.
İzolasyonların kaldırılmasının stratejik bir hedef olduğunu da ifade eden Talat, izolasyonların kaldırılmasının sadece ''daha iyi, daha rahat bir hayat'' için değil, Kıbrıs sorununun çözümüne yapacağı katkı bakımından da önemli olduğunu söyledi.
Talat, ''Kıbrıs Barış Harekatı'nın hedefi ve KKTC'nin kendisinin, tarihsel ve sonuçları bakımından bölgede ve Kıbrıs'taki barışın sağlanabilmesi için değerlendirilmesi gereken adımlar olduğunu'' belirtti.

KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,303 µs