En Sıcak Konular

GALATASARAY, BELLINZONA MAÇINA HAZIR

1 Ekim 2008 20:12 tsi
GALATASARAY, BELLINZONA MAÇINA HAZIR Galatasaray, İsviçre'nin Bellinzona takımıyla yarın oynayacağı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçının hazırlıklarını tamamladı.

İSTANBUL - Galatasaray, İsviçre'nin Bellinzona takımıyla yarın oynayacağı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçının hazırlıklarını tamamladı.
     Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Michael Skibbe yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutuldu.
     Sakatlığı bulunan oyunculardan Ümit alt sahada çalışırken, Skibbe'nin yarın oynatabileceğini söylediği isimlerden Kewell takımdan ayrı, Sabri ise salonda idman yaptı. Ayağındaki dikişleri alınan Nonda'nın da takımla birlikte çalıştığı görüldü.

SKIBBE: BELLINZONA KARŞISINDA TURU GEÇECEĞİZ

    Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, yarın Bellinzona'yı eleyerek UEFA Kupası'nda gruplara kalacaklarını söyledi.
     Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Michael Skibbe, kendilerine olan güvenlerini vurgulayarak, ''Biz bu turu geçeceğiz. Bunu için de gereken mücadeleyi sahada göstermemiz gerekiyor'' dedi.
     Hücum anlamında, geride kalan son 3 maçlarındaki gibi oynamaları halinde Bellinzona karşılaşmasından galip ayrılacaklarını söyleyen Skibbe, defansif anlamda ise kendilerini geliştirmeleri gerektiğini anlattı.
     Takımda sakat oyuncuların çokluğundan sıkıntı yaşayan Skibbe, Mehmet Topal'ın yarın takımdaki yerini alacağını açıkladı.
     Alman teknik adam, ''Nonda ve Sabri'nin durumu da bugün belli olacak. Hasan'ı maalesef yetiştiremeyeceğiz. Umarım Konyaspor maçında oyundan çıkarttığım Kewell da oynayabilir. Diğer oyuncuların zaten sakatlıkları sürüyor'' diye konuştu.
     Skippe, Mehmet Topal'la ilgili olarak, ''Genç olmasına rağmen olgun bir oyuncu. Sezon başladığından beri 2 kez sakatlandı. Eğer sağlıklıysa ve iyi oynarsa ilk 11'de bankolar arasına girebilir'' ifadelerini kullandı.
     Michael Skibbe, sarı-kırmızılı takımın hava topları hakimiyetinde sıkıntı yaşadığının sorulması ve Hakan Şükür'ün bu konuda etkili olduğunun hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
     ''Hakan Şükür hava toplarına çok hakimdi ve büyük bir kayıp bizim için. Milan Baros her ne kadar uzun boylu olmasa ve kafa toplarında etkili olmasa da, diğer özellikleriyle forvete hattına farklı bir stil katıyor.''
     Galatasaray'ın ligde artık favori gösterildiği şeklindeki bir yoruma ise Skibbe, ''Favori olmak bizi rehavete sokmuyor. Biz şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Sezon sonunda da bunu göreceğiz'' cevabını verdi.
     Michael Skibbe, son haftalardaki futboluyla göz dolduran Lincoln'e övgülerde bulundu.
     Brezilyalı oyuncunun performansının giderek artmasından memnun olduğunu aktaran Skibbe, ''Lincoln benim için takımda savunma ile forvet hattı arasındaki bağdaştırıcı. Gol hazırlayıcısı olarak onun gibi bir oyuncuya ihtiyacımız var. Son maçındaki kafa golü gibi bir kaç da gol atarsa, bizim için çok iyi olacak. Bu performanstaki Lincoln bizim için çok faydalı'' ifadelerini kullandı.

 SCHALLIBAUM: GALATASARAY EVİNDE ÇOK GÜÇLÜ

     UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında yarın Galatasaray ile karşı karşıya gelecek olan İsviçre'nin Bellinzona takımının teknik direktörü Marco Schallibaum, karşılaşmada ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
     Schallibaum, Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı basın toplantısında, ilk karşılaşmanın kendileri için kötü bir maç olduğunu belirterek, ''İlk maçta çok açık oynayarak kalemizde 4 gol gördük. Galatasaray evinde çok güçlü ama yarın elimizden geleni yapacağız'' dedi.
     İlk maçta Galatasaray taraftarının tribünde üstünlüğü bulunduğunu hatırlatan Marco Schallibaum, ''Her iki maçı da deplasmanda oynuyor gibiyiz. İlk maçta tribünlerde 12 bin kişinin, 11 bini Galatasaray taraftarıydı. Yarın da son derece zor bir maç olacak. Oyuncularım için çok önemli bir maç. Taktiğimizi Galatasaray'ın taktiğine göre belirleyeceğiz'' diye konuştu.
     Schallibaum, yarınki maçta sakatlığı bulunan Neri ile ilk maçta kırmızı kart gören Gashi'nin forma giyemeyeceğini söyledi.
     Basın toplantısına katılan Bellinzona'nın Türk asıllı oyuncusu Gürkan Sermeter de işlerinin çok zor olduğunu ifade ederek, ''Yarın 2 gol atmamız lazım. Favori Galatasaray ancak 90 dakika var ve futbolda her şey olabilir. Ufak şansımız var'' dedi.
     Bellinzona, Galatasaray ile yapacağı maçın hazırlıklarını Ali Sami Yen Stadı'nda, ilk 15 dakikası basına açık antrenmanla tamamladı.
     Öte yandan, maçı izlemek için Bellinzona takımıyla birlikte İstanbul'a gelen Galatasaray'ın eski futbolcusu Kubilay Türkyılmaz da spor kıyafetlerini giyip İsviçre takımının antrenmanına katıldı.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,538 µs