En Sıcak Konular

TOPTAN: TBMM SARSILMAZ GÜÇ KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEK

1 Ekim 2008 15:56 tsi
TOPTAN: TBMM SARSILMAZ GÜÇ KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDECEK TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''TBMM, bu dönemde de büyük hizmetler verecek, ülkemizin kalkınmasında ve demokrasimizin daha da gelişmesinde sarsılmaz bir güç kaynağı olmaya devam edecektir'' dedi.

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''TBMM, bu dönemde de büyük hizmetler verecek, ülkemizin kalkınmasında ve demokrasimizin daha da gelişmesinde sarsılmaz bir güç kaynağı olmaya devam edecektir'' dedi.
     TBMM Genel Kurulunda, 23. Dönem 3. Yasama Yılının açış konuşmasını yapan Toptan, Ramazan Bayramı nedeniyle Türk milletinin ve milletvekillerinin bayramını kutladı.
     TBMM'nin açıldığı günden bu yana milletin üstün iradesinin en büyük tecelli yeri olma özelliğini her zaman ve her şart altında daima koruduğunu, kuruluş inancı, heyecanı ve felsefesinde hiçbir azalma olmadığını ifade eden Toptan, ''Demokrasimizin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın en büyük itici gücü olan Yüce Meclisimiz, geçen 88 yıl içinde tüm sıkıntılı günlerden ülkemizi çıkarmış, her zaman yüksek sorumluluk bilinciyle hareket etmiştir. Bu nedenle, halkımızın her zaman umudu olmuştur. Aziz Atamız ve Birinci Başkanımız Atatürk'ün her zaman övündüğü ve övdüğü TBMM, bu dönemde de büyük hizmetler verecek, ülkemizin kalkınmasında ve demokrasimizin daha da gelişmesinde sarsılmaz bir güç kaynağı olmaya devam edecektir'' diye konuştu.
     Son günlerde yaşanan küresel dalgalanmalar nedeniyle dünya ekonomilerinin derinden etkilendiğini belirten Toptan, ''Dünya piyasalarını sarsan bu ekonomik kriz ortamlarının iyi değerlendirilmesi halinde, Türkiye gibi kalkınma yolunda ilerleyen ülkeler için yeni fırsatlar sunabileceğinin ileri sürüldüğünü'' söyledi.
     Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Geçmişte yaşadığımız krizler sonrasında alınan yapısal tedbirler sayesinde ekonomik alt yapısı güçlenmiş, risklere karşı dayanıklı hale gelmiş olan ülkemizin bu belirsiz ortamdan başarıyla çıkacağına inancım tamdır.
     İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum örgütleri ve tüm milletimizle aynı gemide yol alan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde gayret göstermesine ihtiyacımız var. Herkesin bu konuda gerekli duyarlılığın gösterileceğinden kuşku duymuyorum.''
     Toptan, konuşmasını, ''Eminim ki gerçekleştireceğimiz çalışmalarla büyük Türk milletinin gönlünde eşsiz bir yer edineceğiz. Açılışı bayram gününe denk gelen yeni yasama yılında, çalışmalarımızın karşılıklı sevgi, saygı ve demokratik olgunluk içerisinde gerçekleşebilmesi hepimizin ortak arzusudur'' sözleriyle tamamladı.
     Bu arada, ayağa kalkan Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Gül'ü eleştiren sözler sarfettikten sonra Genel Kurul Salonunu terk etti.

Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,545 µs