En Sıcak Konular

A MİLLİ TAKIMA METEOROLOJİK DESTEK ÖNERİSİ

1 Ekim 2008 11:16 tsi
A MİLLİ TAKIMA METEOROLOJİK DESTEK ÖNERİSİ Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, koşarken rüzgarın yönü ve şiddetinin önemli olduğunu, bu nedenle sporcuların meteorolojik gelişmeler ışığında performanslarını yükseltebileceklerini belirtti.

ANKARA - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, koşarken rüzgarın yönü ve şiddetinin önemli olduğunu, bu nedenle sporcuların meteorolojik gelişmeler ışığında performanslarını yükseltebileceklerini belirterek, ''A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Sayın Terim'in meteorolojik verileri dikkate alması durumunda daha iyi sonuçlar elde edileceğini düşünüyoruz'' dedi.
     Çağlar, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün çok geniş kesimlere hizmet verdiğini belirterek, başta ulaşım olmak üzere birçok sektöre destek sağladıklarını bildirdi.
     Spor alanında da çalışmalar yürüttüklerini belirten Çağlar, ''Stadyum Tahmin Sistemi'' ile futbol karşılaşmaları öncesinde statların bulunduğu bölgeyle ilgili hava tahmin raporu hazırladıklarını ve web sitelerinde yayımladıklarını anlattı.
     Çağlar ayrıca, dünyanın en önemli otomobil yarışı organizasyonlarından Formula-1 yarışlarının daha sağlıklı gerçekleşmesi için yarış pistinin bulunduğu mevkiye özel hava tahmini yaptıklarını ifade etti.
     Türkiye A Milli Futbol Takımının, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İsviçre A Milli Futbol Takımıyla yaptığı karşılaşmaya değinen Çağlar, şunları kaydetti:
     ''Maç sırasında bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı. Bizim oyuncularımız maalesef biraz zorlandılar. Takımımız, ancak ikinci yarıda yağmurun durmasıyla performansını gösterebildi. Oyuncularımız, yağmuru bilerek çıkmış olsalardı ona göre giyinirlerdi; Sayın Fatih Terim, futbolcu seçimlerini ona göre yapabilirdi. Biz o konunun çalışmasını yaptırmıştık. Etkili bir yağış olacağını tespit ettik. O konuda iş birliğine hazırız. Futbolcularımız, kulüpler bizleri ararlarsa, internet sitemize girerlerse tahminleri öğrenebilirler. İnanıyorum ki sporcular bu şekilde daha başarılı olacaklardır.
     Koşarken rüzgarın şiddeti çok önemli. Sporcular meteorolojik gelişmeleri öğrenerek performanslarını yükseltebilirler. Milli Takım Teknik Direktörü Sayın Terim'in meteorolojik verileri dikkate alması durumunda daha iyi sonuçlar elde edileceğini düşünüyoruz.''


Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,774 µs