En Sıcak Konular

BAŞKENTGAZ GERİ ÖDEME İÇİN EK SÜRE İSTEYEBİLİR

30 Eylül 2008 11:25 tsi
BAŞKENTGAZ GERİ ÖDEME İÇİN EK SÜRE İSTEYEBİLİR Başkentgaz Genel Müdürü Demir, bazı doğalgaz abonelerinden mükerrer alınan bağlantı ücretleriyle fazla tahsil edilen pil bedellerinin geri ödemesinin yıl sonuna kadar bitirilmemesi halinde EPDK'dan ek süre talebinde bulunacaklarını söyledi.

ANKARA - Başkent Doğalgaz Dağıtım AŞ (Başkentgaz) Genel Müdürü Veysel Karani Demir, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kararı gereği, bazı doğalgaz abonelerinden mükerrer alınan bağlantı ücretleriyle fazla tahsil edilen pil bedellerinin geri ödemesinin yıl sonuna kadar bitirilmemesi halinde EPDK'dan ek süre talebinde bulunacaklarını söyledi.
     Demir, yaptığı yazılı açıklamada, EPDK'nın 2004 yılından sonra geçerli olan ''Mekanik sayaç abonesi 40 dolar, ön ödemeli sayaç abonesi ise 150 dolar sayaç kira bedeli ile maliyeti ne olursa olsun 150 dolardan fazla bağlantı (servis) bedeli alınmayacaktır'' kararına göre işlem yaptıklarını söyledi.
     EPDK kararı gereği, bazı doğalgaz abonelerinden mükerrer alınan bağlantı ücretlerine ilişkin 2004 yılında yapılan 70 bin müracaattan 26 bininin incelendiğini ve 2 bin 80 kişiye ödeme yapıldığını belirten Demir, 2002 ve 2003 yılında abone olanlardan 300 dolar sayaç bedeli ile maliyet üzerinden bağlantı (servis) ücreti alındığını hatırlattı.
     Karar gereği en fazla 300 dolar gaz bağlantı bedeli tahsil edilmesi gerekirken bazı vatandaşlardan mükerrer ücret tahsil edildiğine işaret eden Demir, mükerrer ödeme ve fazla tahsil edilen pil bedellerinin, EPDK kararları çerçevesinde abonelere geri ödemesinin sürdüğünü söyledi.
     Bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan ödemelerin gaz yada nakit olarak yapıldığını belirten Demir, yıl sonuna kadar işlemlerin bitirilmemesi halinde EPDK'dan ek süre talebinde bulunacaklarını kaydetti.
     Abonelerin bir çoğunun yapılan ödemeleri yanlış anladığını savunan Demir, ''Sayaç bedeli iadesi diye bir şey söz konusu değildir ve EPDK'nın da buna ilişkin bir kararı yoktur'' dedi.


Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,466 µs