En Sıcak Konular

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ KURTARMA PAKETİNİ REDDETTİ

29 Eylül 2008 23:34 tsi
ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ KURTARMA PAKETİNİ REDDETTİ ABD Temsilciler Meclisi, 700 milyar dolarlık kurtarma planı yasa tasarısını reddetti.

WASHINGTON - ABD Temsilciler Meclisi, 700 milyar dolarlık kurtarma planı yasa tasarısını reddetti.
     ABD'de hükümetin 700 milyar dolarlık kurtarma planı yasa tasarısı, temsilciler meclisindeki oylamada, 205'e karşı 228 oyla reddedildi.

BAŞKAN BUSH BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

     ABD'de finans sektörünü kurtarmak için yönetim tarafından hazırlanan 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde reddedilmesinin ardından Başkan George W. Bush'un bu gelişmeden büyük hayal kırıklığına uğradığı açıklandı.
     Beyaz saray sözcüsü Tony Fratto, "Ülkenin çaresi bulunması gereken zorlu bir krizle karşı karşıya olduğundan kuşku yok. Başkan, oylama sonucundan büyük hayal kırıklığına uğradı" dedi.
     Sözcü, Bush'un ilerleyen saatlerde ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelerek bundan sonraki adımları görüşeceğini söyledi.
     Oylamada ret kararının çıkmasının ardından Temsilciler Meclisi'nde yapılan ilk açıklamalarda Cumhuriyetçi Partililer, sonucun negatif çıkmasından kısa süre önce "partizanca" bir konuşma yaptığını savundukları Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yi sorumlu tuttular.
     Kampanyasına Colorado eyaletinde devam eden Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama, paketin başarısızlığa uğramasına karşın ekonomiyi bu zor dönemeçten çıkaracak ve Kongre'den geçebilecek bir paketin mutlaka çıkarılması gerektiğini söyledi.
     Paket, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada ağırlıkla muhafazakar Cumhuriyetçilerin oylarıyla reddedilirken, onlara bazı Demokrat partili milletvekilleri de katılmıştı.

OYLAMANIN SONUCU PİYASALARDA ŞOK ETKİSİ YAPTI

     ABD'de Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde, 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketiyle ilgili yasa tasarısının reddedilmesi piyasalarda şok etkisi yarattı.
     New York borsasında Dow Jones sanayi endeksi bir ara 705 puan düştü.
     Temsilciler Meclisinde kurtarma planıyla ilgili yasa tasarısının 205'e karşı 228 oyla reddedildiğinin ilanından önce, tasarının kabul edilmeyeceğinin anlaşılmaya başlamasıyla borsa hızla inişe geçti ve Dow Jones önce 705 puan düştü, ardından hafif bir toparlanmayla düşüş 528 puana kadar geriledi.
     Nasdaq endeksi de yüzde 7'yi aşan oranda düştü. Nasdaq'daki bu düşüş, 11 Eylül 2001'den sonra bir günde yaşanan en büyük kayıp oldu.
     ABD Merkez Bankası borsadaki duruma ilişkin yorum yapmadı.
     Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisindeki oylamanın sonucu Latin Amerika borsasında gün içi alım satımlarını da etkiledi.
     Brezilya'da Sao Paulo borsasında endeks 10.2 puan, Meksika borsasında gün ortası alım satım işlemleri 5.5 puan, Bouenos Aires borsasında 7.5 puan, Şili borsasında 4.9 puan düştü.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ PERŞEMBE GÜNÜ TOPLANIYOR

     ABD'de 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma paketiyle ilgili yasa tasarısını bugün yaptığı oylamada reddeden Kongre'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin perşembe günü yeniden toplanacağı haber verildi.
     Amerikan AP ajansı, Temsilciler Meclisinin, yasa tasarının reddedilmesinden sonra borsada yaşanan ani düşüşün ardından perşembe günü yeniden toplanmaya karar verdiğini duyurdu.




Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,312 µs