En Sıcak Konular

İZMİR'İN SUYUNDAKİ ARSENİK SINIR DEĞERİN ÜZERİNDE ÇIKTI

26 Eylül 2008 19:15 tsi
İZMİR'İN SUYUNDAKİ ARSENİK SINIR DEĞERİN ÜZERİNDE ÇIKTI İzmir Valiliği, kentin 30 noktasından alınan su numunelerinin arseniğe ilişkin ölçüm sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 20 noktadaki arsenik oranları sınır değerlerin üzerinde çıktı.

İZMİR - İzmir Valiliği, kentin 30 noktasından alınan su numunelerinin arseniğe ilişkin ölçüm sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 20 noktadaki arsenik oranları sınır değerlerin üzerinde çıktı.
     Yapılan yazılı açıklamada, daha önce Bayraklı'dan alınan su numunesinde 37.2 olarak belirlenen arsenik oranı, bu ölçümde 33 olarak tespit edildi.
     Bornova'nın bir noktasında daha önce 34.2 olarak ölçülen arsenik değeri için son ölçümlerde 4 noktadan numune alındı. Pınarbaşı'ndaki arsenik değeri 27, İtfaiye Çeşmesi'ndeki arsenik değeri 32, Özkanlar'daki arsenik değeri 31, 11 Sokak'taki arsenik değeri 30 olarak ölçüldü.
     Son ölçümde Çiğli'deki arsenik değeri 35'ten 31'e inerken, Karşıyaka Şemikler'de 34.5 olan arsenik değeri 32, Bostanlı'da 34 olan arsenik değeri 33 olarak belirlendi. Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki örnekten alınan tahlil sonucunda oran 35.5'ten 31'e indi. Karşıyaka Örnekköy'den alınan numunede ise arsenik oranı 31,5 olarak ölçüldü.
     Daha önceki ölçümde 36 mikrogram olan Konak ilçesine bağlı Alsancak Hocazade Camisinden alınan su numunesindeki arsenik oranı, son ölçümde 32 olarak tespit edildi.
     Konak ilçesine bağlı Alsancak Polis Karakolu bölgesinden alınan sudaki arsenik oranı 31, Hatay'dan alınan sudaki arsenik oranı 6, Güzelyalı'dan alınan sudaki arsenik oranı 19, İnönü Caddesi'nden alınan arsenik oranı 6,5 olarak saptandı.
     Balçova, Güzelbahçe ve Narlıdere ilçelerinin bazı bölgelerinde daha önce 16-22 mikrogram olarak ölçülen arsenik oranı, son ölçümlerde 13-21 mikrogram olarak kayıtlara girdi.
     Menemen'den alınan sudaki arsenik oranı 31 olarak ölçüldü. Buca, Gaziemir, Menderes ve Karabağlar'daki arsenik oranı, sınır değerin altına kaldı.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi, şebeke suyundaki arsenik oranının sınır değerler üzerinde çıkmasıyla önce, kuraklık kaynaklı arsenik oranı yüksek olduğu anlaşılan Göksu ve Sarıkız su kuyularını kapatmış, ancak kesintilerin gündeme gelmesiyle, vatandaşın talebi üzerine yeniden bu kuyulardan kente su verilmeye başlanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç, şebeke suyunun içilmemesi ve gıda bileşeni olarak kullanılmaması yönünde vatandaşı uyarmıştı.

Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,015 µs