En Sıcak Konular

İSTANBUL'DA FIRTINA 1 ÖLÜ 11 YARALI

26 Eylül 2008 20:33 tsi
İSTANBUL'DA FIRTINA 1 ÖLÜ 11 YARALI İstanbul'da fırtınanı yolaçtığı minare devrilmesi, çatı uçması ve ağaç devrilmeleri gibi olaylarda1kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

İSTANBUL - İstanbul'da fırtınanı yolaçtığı minare devrilmesi, çatı uçması ve ağaç devrilmeleri gibi olaylarda1kişi öldü, 11 kişi yaralandı.  
     İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde meydana gelen olaylarda yaralanan 11 kişi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ambulansları tarafından müdahale edilerek çevre hastanelere nakledildi.
     Saat 16.00 itibariyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesinde de 1 yaralının tedavisi sürüyor.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Yıldız Hamidiye Camisinin avlusundaki ağacın, burada Cuma namazı kılan cemaatin üzerine devrilmesiyle 2 kişi yaralandı.
     Beyoğlu İstiklal Caddesi Bekar Sokak'ta yürüyen bir kişi, başına tabela düşmesiyle yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
     Nazif Mısbet The Marmara Otelinin önünde Handan Saatçioğlu Gürses de Gazeteci Erol Dernek Sokak'ta binalardan kopan taş parçalarının başlarına isabet etmesiyle yaralandı.
     Gümüşsuyu'nda üzerine ağaç devrilen bir kadın da önce Gümüşsuyu Askeri Hastanesine, ardından da Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.
     Cevahir Alışveriş Merkezi önündeki güvenlik kulübesinin fırtına dolayısıyla devrilmesiyle bir güvenlik görevlisi yaralandı.
     Balmumcu'da evinin üzerine ağaç devrilen Tarık Kaya da yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 
     Kuştepe İnönü Caddesindeki Kuştepe Merkez Camisinin minarelerinden birinin fırtınanın etkisiyle yakındaki küçük bir lokantanın üzerine devrilmesinin ardından olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışması yaptı. 
     Devrilen minaresinin enkazı altında kalan Erdoğan Şimşit, itfaiye ekiplerince çıkarılarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayda hafif yaralanan Şengül Şimşit ve İsmail Talay da aynı hastaneye götürüldü. 
     Çalışmalar sırasında, enkaz altında kalarak hayatını kaybettiği anlaşılan 3 çocuk babası Metehan Altunkılıç'ın (48) cesedine ulaşıldı.
     Altunkılıç'ın cesedi, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin morguna kaldırıldı.
     Enkaz altında başka bir kişi olup olmadığının belirlenmesi için itfaiyenin çalışması sürüyor.
     Zincirlikuyu'da bir iş merkezinin çatısı uçtu. Caddedeki araçlardan 3'ünde maddi hasar meydana gelirken, cadde bir süre trafiğe kapalı kaldı.
     Fırtınanın yolaçtığı birçok olayda hafif yaralanan çok sayıda vatandaşın da hastanelere başvurmadığı öğrenildi.
     Bazı iş yerleri ve araçlarda da fırtınadan kaynaklanan olaylar nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

BİR KURU YÜK GEMİSİ İLE BİR RÖMORKÖR DENİZDE SÜRÜKLENDİ

     İstanbul'da etkili olan fırtına dolayısıyla bir kuru yük gemisi ile bir römorkör denizde sürüklenirken, bir başka kuru yük gemisi ile bir motoryat da karaya oturdu.
     Motoryattaki 2 personeli kurtaran, sürüklenen kuru yük gemisini kontrol altına alan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ekipleri, karaya oturan gemideki 11 personeli kurtarmak ve sürüklenen römorkörü durdurmak için çalışma başlattı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mersin Limanı'ndan hareket ederek Ukrayna'nın Odessa Limanı'na gitmek isteyen Malta bayraklı ''TK Bremen'' adlı boş kuru yük gemisi, kentte etkili olan fırtına dolayısıyla saat 14.40 sıralarında Karadeniz'in Kilyos açıklarında sürüklenmeye başladı.
     İçinde 16 personeli bulunan ve Adriyatik Gemi İşletmeciliği ve Ticaret A.Ş'ye ait olan yaklaşık 110 metre uzunluğundaki gemi, demir atmasına rağmen duramayınca KEGM'den yardım istedi.
     Bunun üzerine KEGM'ye bağlı İstanbul Gemi Trafik Hizmetlerine ait ''Kurtarma 1'' adlı römorkör ve ''Kıyı Emniyeti 7'' adlı tahlisiye botu olay yerine gönderildi.
     İlerlemeye devam ederek saat 15.45'te İstanbul Boğazı'na giren kuru yük gemisi, gönderilen botların da desteğiyle kontrol altına alındı. Geminin seyrine devam ettiği belirtildi.
     İstanbul Boğazı'ndaki bir başka olayda ise ''Ülkü 1'' adlı motoryat, Beykoz Paşabahçe Koyu'nda karaya oturdu. Motoryattaki 2 personel, olay yerine gönderilen KEGM'ye ait ''Kıyı Emniyeti 1'' adlı hızlı tahlisiye botundaki görevlilerce kurtarıldı.
     Bu olaydan yarım saat önce de İstanbul Boğazı Karadeniz girişinin 5 mil doğusunda yer alan Eşek Adası açıklarında, yedeğinde 88 metre uzunluğunda kabuk tekne bulunan, Hollanda bayraklı ''Barracuda'' adlı römorkör, fırtına nedeniyle ilerlemekte güçlük çekmeye ve karaya doğru sürüklenmeye başladı.
     Römorkör personelinin yardım talebinde bulunması üzerine KEGM'ye ait ''Kurtarma 3'' adlı römorkör olay yerine gönderildi.
     Fırtına dolayısıyla yaşanan diğer bir olayda ise İzmit'ten Romanya'nın Köstence Limanı'na giden 77 metre boyundaki, Kamboçya bayraklı ''Skar'' adlı kuru yük gemisi, Sarıyer Rumeli Karaburun açıklarında karaya oturdu.
     KEGM yetkilileri, 11 personeli olan gemi ve mürettebatının kurtarılması için olay yerine gönderilen ekiplerin çalışmalara başladığını ifade ettiler.

PİSTİ PAS GEÇEN THY UÇAĞI, 10 DAKİKA SONRA İNİŞ YAPTI

     Tel Aviv-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağı, Atatürk Havalimanı'na inişe geçtiği sırada yan rüzgar alarak pisti pas geçti. Uçak alana 10 dakika sonra iniş yaptı.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, THY'nin TK-1185 sefer sayılı Tel Aviv-İstanbul seferini yapan Airbus A320 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı'ndaki 36-18 pistine inişe geçtiği sırada 36 knot kuvvetindeki yan rüzgara maruz kaldı. Pilot bunun üzerine pisti pas geçerek, bir tur atıp alana 10 dakika gecikmeli olarak iniş yapmak zorunda kaldı.



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,799 µs