En Sıcak Konular

GÜL: TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ HER ZAMAN GÜÇLÜ OLACAKTIR

26 Eylül 2008 20:03 tsi
GÜL: TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ HER ZAMAN GÜÇLÜ OLACAKTIR Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun, Türkiye ile ABD'nin ilişkilerinin her zaman güçlü olacağını söyledi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'de 4 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun, Türkiye ile ABD'nin ilişkilerinin her zaman güçlü olacağını söyledi.
     CNN International'ın New York borsasından yaptığı yayına katılan Gül'e, Türkiye'nin de birkaç yıl önce ABD'deki gibi bir ekonomik kriz yaşadığı, bu krizden başarıyla çıktığı hatırlatıldı ve iki kriz arasındaki benzerliklerden bahsetmesi istendi.
     Abdullah Gül, benzer bir krizin 2001'de Türkiye'de yaşandığını, Türkiye'nin bunun üstesinden geldiğini ve şu anda güçlü bir ekonomiye ve finans sektörüne sahip olduğunu kaydetti. Türk ekonomisinin artık "dış şoklara" karşı hazırlıklı olduğunu ve güçlendiğini ifade eden Gül, "Umarım burada yaşanan sıkıntı da yakında sona erer" dedi.
     ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerinde, başkan adaylarının Irak'la ilgili farklı görüşlerinin olduğunun anımsatılması ve Türkiye'nin güvenliği için hangi başkan adayının seçilmesinin daha iyi olacağının sorulması üzerine, Gül şunları kaydetti:
     "Öncelikle, biz Amerikan vatandaşlarının kararlarına saygı duyuyoruz. Seçim sonuçları ne olursa olsun, Türkiye ve ABD'nin ilişkileri her zaman güçlü olacaktır ve şimdiki gibi kalacaktır."
     Irak'ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin Türkiye için önemini vurgulayan Gül, bunun sadece Türkiye için değil, Iraklılar ve Irak'ın komşuları için de önemli olduğunu ifade etti.
     Cumhurbaşkanı Gül, "Barış ve refah içinde, demokratik, ve komşularıyla barış içinde yaşayan bir Irak görmek istiyoruz" diye konuştu.

GÜL, FİNANS VE EKONOMİ ÇEVRELERİYLE GÖRÜŞTÜ

     Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York'ta "Business Council For International Understanding" adlı kuruluş tarafından düzenlenen toplantıda finans ve ekonomi çevreleriyle görüştü.
     Basına kapalı düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Gül'ün bir konuşma yaptığı öğrenildi.
     Gül, BM'deki ikili görüşmelerine devam edecek.



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,865 µs