En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKMENİSTAN VE MOĞOLİSTAN'A GİDECEK

26 Eylül 2008 12:22 tsi
BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKMENİSTAN VE MOĞOLİSTAN'A GİDECEK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ve Moğolistan'a resmi ziyaretlerde bulunacak.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ve Moğolistan'a resmi ziyaretlerde bulunacak.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un daveti üzerine 3-4 Ekim 2008 tarihlerinde Türkmenistan'a, Moğolistan Başbakanı Sanjaa Bayar'ın daveti üzerine de 4-6 Ekim 2008 tarihlerinde Moğolistan'a resmi ziyaretler gerçekleştirecek.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Türkmenistan ziyareti sırasında yapılacak ikili ve heyetlerarası görüşmelerde, Türkiye ile Türkmenistan ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacaktır.
     Ziyaret esnasında Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Toplantısı yapılacak, Sayın Başbakanımız bu ülkede bulunan vatandaşlarımız ve iş adamlarımızla da bir araya geleceklerdir.
     Sayın Başbakanımızın ziyareti, geçtiğimiz ayda gerçekleştirilen üst düzey ziyaretler ile ivme kazanan işbirliğinin ve kardeşlik ilişkilerimizin daha ileri düzeylere taşınabilmesi yönünde bir fırsat teşkil edecektir.''
    
     -ORHUN ANITLARI-
    
     Başbakan Erdoğan'ın, Moğolistan'a gerçekleştireceği ziyarette, TİKA tarafından yapımı üstlenilen ve Orhun Anıtları'nın bulunduğu Hoşo Saydam ile Karakurum'u birbirine bağlayan 46 kilometrelik Bilge Kağan Karayolu, Orhun Anıtları'nın korunması için inşa edilen Orhun Müzesi, başkent Ulanbator'da ismi ''Mustafa Kemal Atatürk'' olarak değiştirilen okulun önündeki Atatürk büstü ve Ankara Caddesi'nin açılışlarını yapacağı da bildirildi.
     Açıklamada, Moğolistan'a gerçekleştirilecek ziyaret esnasında ikili ve heyetlerarası görüşmelerin yapılarak Türkiye-Moğolistan ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınacağı belirtilerek, ''Sayın Başbakanımızın bu ziyareti, zengin bir tarihi ve kültürel ortak mirası paylaştığımız ve 2009 yılında diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun 40. yıl dönümünü kutlayacağımız Moğolistan ile gelişen kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin daha da derinleştirilmesine imkan sağlayacaktır'' ifadelerine yer verildi.
     Başbakan Erdoğan'ın Türkmenistan ve Moğolistan'a gerçekleştireceği resmi ziyaretlere, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de eşlik edecek.

Bu haber 287 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,693 µs