En Sıcak Konular

GÜL'DEN 76. DİL BAYRAMI MESAJI

26 Eylül 2008 14:10 tsi
GÜL'DEN 76. DİL BAYRAMI MESAJI Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçeye sahip çıkmak, onu severek işlemek ve koruyup geliştirmenin Türkiye Cumhuriyeti'ni geçmişten gelen tüm zenginlikleriyle sonsuza kadar yaşatmanın da ön şartı olduğunu belirtti.

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçeye sahip çıkmak, onu severek işlemek ve koruyup geliştirmenin Türkiye Cumhuriyeti'ni geçmişten gelen tüm zenginlikleriyle sonsuza kadar yaşatmanın da ön şartı olduğunu belirtti.
     Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 76. Dil Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Gül, dilin geçmişle gelecek arasındaki en önemli köprü, toplumsal birlikteliğin en güçlü bağı olduğunu ve milleti millet yapan temel yapı taşlarının başında geldiğini ifade etti.
     Türkçenin milli kültürün, milli kimlik ve benliğin ana unsuru olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, dilin milletin özünü, gelenek ve göreneklerini, duygu ve düşüncelerini, tarihten gelen birikimlerini, değerlerini yansıtan bir ayna olduğunu vurguladı.
     Gül, uzun bir geçmişe sahip olan Türkçenin bugün geniş bir coğrafyada yaygın şekilde kullanıldığını ve kardeş ülke ve toplulukları kaynaştırdığını hatırlatarak ''Dilimiz yeryüzünde konuşulan dillerin en zenginlerindendir'' dedi.
     Türkçenin gelişmesinde, Atatürk'ün gerçekleştirdiği Dil Devrimi'nin önemli yeri olduğunu belirten Gül, mesajında şunları kaydetti:
     ''Dil Devrimi'yle hayata geçirilen atılımlar, Türkçenin aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşmasının ve bilinçle işlenmesinin yolunu açmıştır.
     Bugün Türkçe, çağdaş bir eğitim, bilim ve kültür dili seviyesine ulaşma yolunda büyük mesafe katetmiştir. Edebiyatımızın dünyada ses getiren seçkin eserleri, bunun önemli göstergesidir.
     Türkçeye sahip çıkmak, onu severek işlemek, koruyup geliştirmek, Türkiye Cumhuriyeti'ni geçmişten gelen tüm zenginlikleriyle sonsuza kadar yaşatmanın da ön şartıdır. Bu aynı zamanda geçmişi şan ve şereflerle dolu milletimize ve tarihimize olduğu kadar, geleceğimize karşı da sorumluluğumuzdur.
     Dilimizin korunup geliştirilmesinde Türk Dil Kurumuna, tüm devlet teşkilatına, eğitim kurumlarına, eğitimcilere, edebiyatçılara, bilim adamlarına, sanatçılara, aydınlara ve yayınlarıyla geniş kitlelere seslenen basına büyük sorumluluk düştüğü inancındayım.
     Şunu vurgulamak isterim ki, Türkçe bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de varlığını ve diğer dillerle etkileşimini sürdürecek, ebediyete kadar yaşayacaktır.''

Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,987 µs