En Sıcak Konular

ANKARA'DA TARİHİ BULUŞMA

13 Kasım 2007 12:18 tsi
 ANKARA'DA TARİHİ BULUŞMA İsrail ve Filistin liderleri, bu ay sonunda ABD'nin Annapolis kentinde görüşmeden önce Türkiye'de Ankara Forumu çerçevesinde bir araya geldi.

ANKARA - İsrail ve Filistin liderleri, bu ay sonunda ABD'nin Annapolis kentinde görüşmeden önce Türkiye'de Ankara Forumu çerçevesinde bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'nin öncülüğünde 2005'te başlatılan ve Filistin ile İsrail arasında güven artırıcı bir mekanizma olmayı amaçlayan Ankara Forumu'nda buluştu.
Gül, Peres ve Abbas, Batı Şeria'daki organize sanayi projelerini başlatacak olan çerçeve mutabakat anlaşmasına imza attılar.

"BARIŞ İSTİKRARI İSTİKRAR BARIŞI GETİRECEK"
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir bölgede refah, istikrar ve barışın birbiriyle ilintili olduğunu belirterek, Filistin'de Barış İçin Sanayi Bölgelerinin kurulması yönünde atılan somut adımın, politik konulardaki uzlaşma ve çözümü de cesaretlendireceğine inandığını söyledi.
Gül'ün açıklaması ana başlıkları ile şöyle:
" Bir bölgede refah oluşabilmesi için önce istikrarın olması gerekir. İstikrarın olması için de barışın olması gerekir. Dolayısıyla barış istikrarı, istikrar da barışı getirecektir.
İş hayatıyla ilgili atılacak bu somut adım inanıyorum ki politik konulardaki uzlaşmayı ve çözümü de cesaretlendirecektir.
Şimdiye kadar çok konuşmalar yapılmıştır, çok teklifler olmuştur. Ama bugün somut, elle tutulur, ölçülebilir mesafenin alındığını görüyoruz."

"KAZAN KAZAN ANLAŞMASI"
İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Ankara Forumu toplantılarının ve bu çerçevede imzalanan sanayi bölgelerinin kurulmasına yönelik anlaşmanın Orta Doğu barış süreci için taşıdığı öneme dikkati çektiler.
Peres, "İmzaladığımız bu anlaşma bir kazan-kazan anlaşmasıdır"" derken Abbas, "Filistin ve İsrail arasında barış olursa inanıyorum ki, İsrail de Orta Doğu bölgesinde barış, istikrar denizinde yaşayacaktır" diye konuştu.

7. ANKARA FORUMU BİLDİRİSİ
Ankara Forumunun 7. toplantısının ardından yayımlanan bildiride, forum üyelerinin, Batı Şeria'daki endüstri bölgesi projesi konusunda ilerleme kaydetmek üzere önümüzdeki dönemde atılması gereken adımları ve Türkiye, İsrail ve Filistin cumhurbaşkanlarının kısa ve orta vadede verebilecekleri destek ve yardımları tartıştıkları kaydedildi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu'nun okuduğu bildiride, "Ankara Forumu, Batı Şeria'da ilk endüstri bölgesi projesini Tarkumya bölgesinde, daha sonra Cenin bölgesinde olmak üzere Filistin yönetimi tarafından belirtilen alanda yapmaya karar vermiştir" denildi.


Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,175 µs